Ekonomi

Sözleşmeli öğretmenler, sağlık personeli, din görevlilerine kadro müjdesi!

Kamuda çalışan öğretmen, sağlık çalışanı, din görevlisi gibi binlerce sözleşmeli personele müjdeli haberi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin verdi: kadro geliyor! Sözleşmeli kamu personelinin kadroya alınması için nihayet çok önemli bir adım atıldıKamuda çalışan sözleşmeli personelin kadro hayali gerçek oluyor

Kamuda sözleşmeli çalışan personelle ilgili önemli bir haber geldi.

Sözleşmeli kamu personelinin kadroya alınması için nihayet çok önemli bir adım atıldı

Kamuda çalışan sözleşmeli personelin kadro hayali gerçek oluyor.

Geçtiğimiz gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’i ziyaret eden Kamu-Sen, Bakan Bilgin’e ilettiği  talepler arasında bulunan sözleşmeli kamu personelinin kadroya alınması için seçimler öncesi çok önemli ve somut bir adım atıldı.

Kamu sektöründe çalışan sözleşmeli personel için müjdeli haberi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmeli personele kadro düzenlemesinin bugün Meclis'e sunulacağını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Sözleşmeli personele kadro düzenlemesi bugün Meclis'e sunulacak” ifadelerini kullandı.

NTV’nin haberine göre, 4B kapsamında çalışan 197 bin sözleşmeli personel, süre aranmaksızın hemen kadroya geçirilecek.

3+1 modeline göre çalışan  ve sayıları 227 bin olan ve sözleşmeli öğretmenler, sağlık personeli ve din görevlileri de süre aranmaksızın kadroya geçecek. Edinilen bilgiye göre, bu kapsamda olan sözleşmeli personelin, kadroya geçirilmesi, isteğe bağlı olacak.

Geçtiğimiz hafta, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Yönetim Kurulu üyeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’i ziyaret etmiş ve çeşitli taleplerde bulunmuştu.

Ziyaret sonrası basın mensuplarına bir açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Bakan Bilgin’e, 3600 ek gösterge, sözleşmeli personele kadro, ek zam, vergi dilimleri başta olmak üzere kamu personelinin taleplerini ilettiklerini söylemişti.

TÜM SÖZLEŞMELİLER KADROYA ALINSIN TALEBİ

Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci, Bakan Bilgin’e tüm sözleşmelilerin kadrolu olması yönünde taleplerini ilettiklerini belirterek, “Talebimiz tüm sözleşmelilerin kadroya alınması yönünde. TRT ve PTT'de çalışan arkadaşlarımız kadroda olmalı. Alınacak sözleşmelilerin tamamı kadroya geçirilecek. Hiç kimse dışarıda kalmadan talebimizi paylaştık" ifadelerini kullanmıştı.

KABİNE TOPLANTISININ DA ANA GÜNDEM MADDELERİNDEN

Diğer yandan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor.

Kabinenin gündemi oldukça yoğun. Gündem maddeleri arasında başta Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) olmak üzere sözleşmeli personele kadro verilmesi konusu da yer alıyor.

Orman Genel Müdürlüğü tarih verdi! 249 sözleşmeli personel alınacak... Çalışmak isteyenler bu habere baksın