Ekonomi

Sözleşmeliye kadro düzenlemesinde son viraj! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu! Hemen bakın!

Kamuda memur ile sözleşmeli çalışan arasındaki farkın ortadan kaldırılması amacıyla hayata geçirilecek düzenlemede sona gelindi. Peki sözleşmeliye kadro ne zaman verilecek? Sözleşmeliye kadro düzenlmesinin koşullar neler? İşte sözleşmeli personele kadro ile ilgili tüm ayrıntılar...   Kamuda memur ile sözleşmeli çalışan arasındaki farkın ortadan kaldırılması için düzenleme yapılıyor

Sözleşmeli personele kadroda son durum gelişmeleri gündemde en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Kamuda memur ile sözleşmeli çalışan arasındaki farkın ortadan kaldırılması için düzenleme yapılıyor. 

Kamuda memur ile sözleşmeli çalışan arasındaki farkın ortadan kaldırılması amacıyla hayata geçirilecek düzenlemede sona gelindi. 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözleşmeliye kadro ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Peki sözleşmeliye kadro ne zaman verilecek? Sözleşmeliye kadro düzenlmesinin koşullar neler? İşte sözleşmeli personele kadro ile ilgili tüm ayrıntılar...

Kamuda sözleşmelilere kadro çalışmalarında neredeyse son viraja girildi. Kamu çalışanları başta olmak üzere milyonlarca vatandaş çalışmalarda son durumu merak ederken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bu hafta önemli görüşmeler gerçekleştirileceğine dikkat çekmişti. 

Hürriyet'te yer alan habere göre; canlı yayında Türkiye gündemine dair soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da sözleşmeliye kadro konusunu değerlendirdi. 

Sözleşmelilere kadro çalışmalarının sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerek sözleşmeliler, gerek EYT'liler, biz 2023'e bunları da açıklayarak girmiş olacağız" açıklamasında bulundu. 

 

"Şu anda sağ olsun Vedat Bey ekibiyle beraber çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettiriyor. Bu çalışmalarla birlikte İnşallah önümüzdeki ay ve yeni yıl bunların arka arkaya açıklandığı aylar olacak" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buralardaki ücret politikalarımız da ne durumdaysa bunları da yine açıklayacağız" dedi ve 2023'e gerek sözleşmeliler, gerek EYT'liler konularını açıklayarak girmiş olacaklarının altını çizdi. 

Kamuda binlerce sözleşmeli personel kadroya alınmak için dört dözle gelecek düzenlemeyi bekliyor. Diğer taraftan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bu hafta özel bir görüşme yapılacağını ve sözleşmeli personelle ilgili durumun masaya yatırılacağına vurgu yaptı. 

Daha önceki açıklamasında Bakan Bilgin kamuda muhtelif kadrolarda çalışan sözleşmeli personelle ilgili  çalışma sürdürdüklerinin altını çizerek "Çalışmayı bitirmek üzereyiz. Bu ay içerisinde kamuoyuyla paylaşacağımızı açıkladık" şeklinde konuşmuştu. 

 

KİMLER KADROLU OLACAK? SÖZLEŞMELİYE KADRO NASIL BELİRLENECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin kamuda çalışan 4B'lilerin kadroya alınacağına açıklık getirmişti. Geçtiğimiz günlerde TRT Haber'e değerlendirmelerde bulunan Bakan Bilgin, "Kamuda özel durumlar dışındaki tüm sözleşme türlerini tek tipe indireceğiz. Kamu görevlilerinin tüm haklarını onlara vereceğiz ve kadro tahsis edeceğiz" açıklamasında bulunmuş ve bu çalışmayı ay sonunda tamamlamayı öngördüğünü aktarmıştı. 

Özgür Demirtaş dolar tahminini açıkladı! Seneler önce görülmüştü! Doları olanlar pür dikkat bakın, pişman olmayın

Bankacılık sektörü kredi hacmi 7 trilyon TL'yi aştı!

Milyonlarca kişinin heyecanla beklediği EYT düzenlemesinde flaş gelişme! İşverenlerden kritik uyarı geldi