29 / 04 / 2024

Sözleşmesiz kiracı nasıl çıkarılır?

Sözleşmesiz kiracı nasıl çıkarılır?

Yazılı olarak yapılmayan, sözlü olarak yapılan kira sözleşmeleri, sahibi tarafından gayrimenkulün tahliyesinin istendiği zaman birtakım problemlere neden olabiliyor. Peki sözleşmesiz kiracı nasıl çıkarılır, işte yanıtı...



Sözleşmesiz kiracı

Bilindiği üzere, kira anlaşmaları yazılı olarak yapılabileceği gibi, sözlü olarak da yapılabiliyor. Ancak, herhangi bir problem ile karşılaşıldığı zaman kira ile ilgili hususların kanıtlanması açısından, sözleşmenin yazılı olarak yapılması iki taraf için de daha faydalı oluyor.


Sözleşmesiz kira anlaşmalarında; bir diğer ifade ile sözlü kira sözleşmelerinde başlıca iki problem meydana geliyor. Bunlar: Kira bedelinin kanıtlanması ve kira sürecinin ne zaman başladığının kanıtlanması.


Yukarıda belirtilen problemler, gayrimenkul sahibinin, sözleşmesiz kiracısını çıkarmak istediği zaman ortaya çıkan sorunlar arasında yer alıyor. Buna göre, "Sözleşmesiz kiracı nasıl çıkarılır?", "Kontratsız kiracı nasıl çıkarılır?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Sözleşmesiz kiracı nasıl çıkarılır?

Sözleşmesiz kiracınızı çıkarabilmek için, söz konusu kira bedelini ve kira dönemini kanıtlayacak belgelerin edinilmesi gerekiyor. Paranın ödendiğine dair veya kiranın başladığına dair herhangi bir yere atılan bir imza ispat açısından önem taşıyor.


Gerekli kanıtların elde edilmesi ile sözleşmesiz kiracı için dava veya takip açılabiliyor. Kiracının "Ben kiracı değilim." diyerek itiraz etmesi halinde, fuzuli işgalden tahliye davası açılabiliyor.






Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön