Sektörel

S&P: Konutta iç talep canlanacak!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's yayımladığı raporda, Türkiye'de konut sektöründeki iç talebin 2015'te toparlanacağı tahmininde bulundu..

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's yayımladığı raporda, Türkiye'de konut sektöründeki iç talebin 2015'te toparlanacağı tahmininde bulundu. S&P'nin Gelişmekte Olan Ülkeler Konut Piyasaları Araştırmaları adlı raporunda, kısa vadede Türkiye konut piyasasının fonlama koşullarının destekleyici olarak kalmasını beklediği tespiti yer aldı. 


GÜÇLÜ YAPISAL TALEP 

Yabancı alıcıların Türkiye konut piyasasına karşı ilgisinin pazarı desteklemeye devam edeceği öngörüsüne yer verilen raporda, "Türkiye'nin artan genç nüfusundan kaynaklanan güçlü yapısal talep, konut piyasalarındaki ana itici etken olarak kalmaya devam edecek" denildi. Reyting şirketi, 2015'te daha uygun parasal koşullar ve düşük petrol fiyatlarının sonucu temel enflasyondaki düşüş ve neticesindeki satınalma gücündeki artışın Türkiye konut piyasasındaki iç talebi canlandırması beklentisine yer verdi. 


Sabah