Otomobil

Spekülatörler sıfır araçta fiyatları tırmandırıyor!

Sıfır araç fiyatlarındaki yükselişte satış yapan taraflar birbirlerini suçluyor. Sıfır araçların ülkeye gelişinde sorun olduğu haberlerinin ve bu yönde ilanların fiyatları tırmandırdığı iddia ediliyor.Oto galericileri piyasada araç sıkıntısı olduğuna yönelik haberlerin fiyatları daha da tırmandırdığını öne sürüyor ve al-satçılık yapanlardan şikayet ediyor

Sıfır araç ve ikinci el araçta yaşanan sıkıntılar vatandaşı da satış yapanları da rahatsız ediyor.

Oto galericileri piyasada araç sıkıntısı olduğuna yönelik haberlerin fiyatları daha da tırmandırdığını öne sürüyor ve al-satçılık yapanlardan şikayet ediyor.

Araç sıkıntısı olduğu yönünde çıkan spekülatif haberlerden kaynaklı olarak fiyatların sürekli yükseldiği de bu konudaki teorilerden biri.

Öte yandan galeri sahipleri ise piyasada yaşanan sorunlara yönelik günah keçisi ilan edilmelerinden dert yanıyor.

Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, konuya ilişkin değerlendirmesinde özellikle iİnternet sitelerinde yer alan ilanlarla araba fiyatlarındaki dengenin ortadan kalktığını savundu ve al-satçılar, bayiler ile stokçuları eleştirdi. TGRT Haber’de yer alan habere göre, Hakan Yanık galericilerin stokçulukta günah keçisi olarak gösterildiğini savundu.

KİMDE NE ARAÇ VAR TESPİT EDİLSİN

Sıfır aracın gelmediği, araç üretilmediği, sıfır araçta sorun yaşandığı yönündeki iddialar bulunduğunu belirten Yanık, “Bu tür ifadelerle ve internet sitelerindeki ilanlarla piyasayı bugünkü duruma getirdik.  Kimde ne kadar araç bulunduğu ve neden aldığı tespit edilirse stokçuluğu kimin yaptığı ortaya çıkacaktır" dedi.

Gümrükler ile trafik tescil vasıtasıyla kimlerde kaç adet bulunduğunun tespit edilebileceğini belirten Yanık, bu şekilde kimin stokçu olduğunun belirleneceğini kaydederek, “Stokçu konusunda galericiler günah keçisi gibi gösteriliyor" ifadesini kullandı.

ZAM YAPANLARA GEREKÇE OLUYOR

Stokçuluk kim yapıyorsa bu firmaların sadece cezalandırmakla kalmayıp ifşa edilmeleri önerisinde bulunan Yanık, sektöre katkıda bulunan ve piyasaya hakim isimlerle Ticaret Bakanlığı görevlilerinin birlikte bu sorunlara kökten çözüm getirebileceklerini belirtti.

 

Sıfır aracın Türkiye’ye girmediği haberlerinin zam yapan bayilere ve fiyat yükselten şahıslara gerekçe olduğunu savunan Yanık,  piyasanın bu tür haberlerle ve ilanlarla bugünkü durumuna geldiğini söyledi.

Araçlarda fiyat artışından kendilerinin de vatandaşın da şikayetçi olduğunu belirten Yanık, “Bu durumun çözümünde Ticaret Bakanlığı’mızın baskınlar düzenleyerek değil, gümrükten trafik tescil bilgileriyle,  kimde kaç araç olduğu ve nereden aldığı sorularının tespitiyle araç fiyatlarındaki artışlar da durur” görüşünü savundu.

Kozmetiğe milyonlar harcıyoruz! 2022 yılı ithalatı 409,4 milyon dolara yükseldi!

Veliler dikkat! LGS tercih dönemi başlıyor!

İŞKUR altı ayda yarım milyonu aşkın kişiye iş buldu!