Ekonomi

SPK iki şirketin daha halka arzına onay verdi

Sermaye piyasası kurulu iki şirketin daha halka arzına onay verdi. Birikim Varlık Yönetim A.Ş. 14.20 liradan, Platform Turizm Taşımacılık Gıda İnşaat Temizlik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. 9.10 liradan halka arz edilecek. Birikim Varlık Yönetim AŞ ile Platform Turizm Taşımacılık Gıda İnşaat Temizlik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret AŞ halka arz edilecek

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) iki yeni şirketin daha halka arzına onay verdi. Birikim Varlık Yönetim AŞ ile Platform Turizm Taşımacılık Gıda İnşaat Temizlik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret AŞ halka arz edilecek.

Ayrıca spekülatif işlem yapılmasına aracılık eden 17 internet sitesi hakkında da hukuki işlem yapılması kararı alındı. Öte yandan bazı şirketlerin sermaye artırım talepleri ile borçlanma taleplerine de onay verildi. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) iki yeni şirketin daha halk arzına onay verdi. Birikim Varlık Yönetim AŞ ile Platform Turizm Taşımacılık Gıda İnşaat Temizlik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret AŞ'nin halka arzına onay verildi. SPK'nın haftalık yayınlanan bültenine göre, Kurul, Birikim Varlık Yönetim AŞ'nin 14.20 liradan, Platform Turizm Taşımacılık Gıda İnşaat Temizlik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 9.10 liradan halka arz başvurusuna onay verildi.

Sermaye artırımları

SPK ayrıca, Birlik Mensucat Ticaret ve Sanayi İşletmesi AŞ'nin 22 milyon 313 bin 510 lira bedelli, SASA Polyester Sanayi AŞ'nin 7 milyon 802 bin 851 lira ile Europen Endüstri İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 591 milyon 220 bin lira bedelsiz sermaye artırımı başvurusuna da onay verdi.

Borçlanma araçları başvurusu

SPK'nın haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre QNB Finans Faktoring AŞ'nin 243 milyon lira, Nurol İnşaat ve Ticaret AŞ'nin 1 milyar lira, Turkcell Finansman AŞ'nin 1 milyar lira, İş Faktoring AŞ'nin 1 milyar 958 milyon lira, Ata Yatırım Menkul Kıymetler AŞ'nin 135 milyon lira, Doruk Faktoring AŞ'nin 190 milyon lira, Trive Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin 270 milyon lira, Vakıf Faktoring AŞ'nin 763 milyon lira, Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 1 milyar 500 milyon lira, Türkiye İhracat Kredi Bankası AŞ'nin 1 milyar dolar borçlanma aracı başvurusu da onaylandı.

17 internet sitesine hukuki işlem

SPK ayrıca, Türkiye'de yerleşik kişilere yönelik olarak internet aracılığıyla yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı belirlenen 17 internet sitesine erişimin engellenmesi için Sermaye Piyasası Kanunu'nun 99. maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca hukuki işlemlerin yapılmasını kararlaştırdı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), iki şirketin halka arzına onay verdi

SPK Başkanı'ndan borsaya gelen yeni yatırımcılara önemli tavsiye