Teknoloji

Spotify’a milyon dolarlık ceza!

İsveçli müzik platformu Spotify, istenen tüm kişisel verileri ve uluslararası veri transferleri hakkında ayrıntılı bilgi sağlayamamasından dolayı ceza aldı. İşte haberin detayları! 4 milyon dolar para cezasına çarptırıldı

Sevilen müzik platformu Spotify, kullanıcılarının veri erişim haklarını ihlal etme sebebiyle 5.4 milyon dolar para cezasına çarptırıldı. İşte ayrıntılar…

Spotify'a verilen cezanın konusu, müzik platformunun kullanıcıların kişisel verilerini ve müşterilerinin bilgilere erişimini ile ilgili. Gizlilik kampanyacısı olan Max Schrems liderliğindeki savunuculuk grubu Noyb, 2019 yılının başlarında Spotify ve diğer büyük teknoloji şirketlerine karşı şikayette bulunmuştu. Şikayette Noyb, diğer sorunları ile Spotify'ın istek üzerine kullanıcılara tüm kişisel verileri sağlamadığı gerekçesi ve bu tür bilgileri işleme nedenlerini de açıklamadığını öne sürdü.

5.4 MİLYON DOLAR PARA CEZASI!

İsveç Gizlilik Koruma Kurumu’da Spotify'ın kullanıcılara istek üzerine işlediği kişisel bilgileri verirken bu bilgilerin şirket tarafından nasıl kullanıldığına dair de yeterince açık bir şekilde bilgi vermediğini tespit etti. Spotify'ın "bireylerin kişisel verilerinin nasıl ve hangi amaçlar doğrultusunda işlendiğine dair de daha açık, şeffaf olması gerektiğini belirtti.  IMY yani İsveç Gizlilik Koruma Kurumu, açık bilgi eksikliğinin "bireylerin kişisel verilerinin nasıl işlendiğini doğru bir şekilde anlamalarının ve kişisel verilerinin işlenmesinin yasal olup olmadığını da kontrol etmelerinin zor olduğu" anlamına geldiğini ifade etti.

Düzenleyici, sorunları "düşük düzeyde ciddiyet" olarak görüldüğünü belirtti ve Spotify'ın sorunları çözmek adına da adımlar attığını açıkladı. IMY, para cezasını Spotify'ın geliri ve kullanıcı sayısı ile birlikte bu kriterlere göre belirledi. Spotify'ın pek çok ülkede kullanıcısı olduğu göz önüne alındığı zaman ise kararı diğer AB veri koruma yetkililerinin yardımı ile aldığını kaydetti.

İşte Spotify ile ilgili diğer haber…

Spotify geçtiğimiz gün de yeni özelliğini duyurmuştu. İnternet bağlantısı olmadan dahi "Senin Çevrimdışı Karışımın" her daim erişilebilir bir durumda olacak. Bu, kişiselleştirme ve çevrimdışı erişilebilirliğin en iyi şekilde bir araya getirildiği kişilerin istediği bir çalma listesi oluşturulacak. Spotify'ın algoritmaları, kullanıcıların dinleme alışkanlıklarını, müzik tercihlerini ve favori türlerini tek tek analiz eder. Bu şekilde dinleyicinin zevklerine hitap eden benzersiz bir derleme ortaya çıkmaktadır. Otobüste, Uçakta, trende, metroda ya da bağlantının zayıf olduğu her yerde olursanız olun, bu özellik ile kesintisiz bir dinleme deneyimi sunulacağı belirtti.

Spotify müzik dünyasında çok konuşulacak özelliğini duyurdu!

WhatsApp yeni tasarımı ile dikkatleri üzerine çekecek!

Whatsapp’ta güvenlik açığı yeniden hortladı! Bu mesajı alanın Whatsapp uygulaması çöküyor!