03 / 09 / 2024

SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emekli maaşları hesaplandı! Emekliler dikkat! 2025 emekli maaş zammı son dakika!

SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emekli maaşları hesaplandı! Emekliler dikkat! 2025 emekli maaş zammı son dakika!

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği Ocak 2025 maaş zammı hesaplandı. Enflasyon rakamlarının açıklamasıyla SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emekli maaş zamları ortaya çıktı. İşte 2025 emekli maaş zammı.



SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emekli maaşları milyonlarca emekli tarafından merak ediliyor. Açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşayan milyonlarca emekli ocak ayında maaşlarına gelecek zammı bekliyor. İşte 2025 emekli maaş zammı hesaplaması.

20254 EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; 2024 yılı ilk altı ayında enflasyon yüzde 24,73 olarak açıklanmıştı. Böylece emekli aylıklarına yapılan zam da bu seviyede gerçekleşmişti.

2024 yılının ikinci yarısında memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamların belirlenmesinde, temmuz-aralık dönemine ait enflasyon verileri dikkate alınıyor.

Temmuz ve ağustos ayı enflasyon oranları, ikinci altı aylık dönemin ilk iki ayı için enflasyon farkının yüzde 5,70 olarak gerçekleşmesine neden oldu.

SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emekli maaşları hesaplandı! Emekliler dikkat! 2025 emekli maaş zammı son dakika!

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI HESAPLANDI!

Reuters'ın anketine göre, enflasyonun yıl sonunda yüzde 42,95 olması bekleniyor. Bu durumda 6 aylık enflasyon yani emekli maaş zammı oranı yüzde 14,56 seviyesinde gerçekleşecek.

 AA finans beklenti anketine katılan ekonomistlerin 2024 sonu enflasyon beklentisi ağustosta yüzde 42,84. Bu durumda maaş zammı yüzde 14,5 olarak gerçeklecek.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 2024 enflasyon tahmini yüzde 38 seviyesinde. Bu senaryoda maaş zammı yüzde 10,6 olacak.

ABD'li yatırım bankası J.P. Morgan'ın Türkiye'de enflasyona ilişkin yıl sonu tahminini yüzde 42,5 seviyesinde oldu. Bu senaryoya göre ise ise maaş zammı yüzde 14,2 olacak.

Ancak, kesin zam oranı, eylül, ekim, kasım ve aralık aylarına ait enflasyon verilerinin açıklanmasıyla netleşecek.
 

Emeklilere bu ay maaşa ek tam 15 bin TL yatacak! İşte Garanti Bankası promosyon...

Memur ve emeklinin 2 aylık zammı kesinleşti! 2025'te memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? İşte o hesap!

En düşük emekli maaşı yeniden mi belirlenecek? Emeklilere Ocak'ta sıfır zam şoku! Şimdi rakamlar bir bir sıralandı! 

 


Geri Dön