26 / 07 / 2024

SSK, Bağkur, 4A, 4B, 4C emeklileri dikkat! Paralar bugün hesaplarda! Hemen alın!

SSK, Bağkur, 4A, 4B, 4C emeklileri dikkat! Paralar bugün hesaplarda! Hemen alın!

Milyonlarca emekli maaşlarına yapılacak olan zammın belli olmasından sonra Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların 2024 yılı Temmuz dönemi zam farkları bugün resmen hesaplara yatırılıyor.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


SSK ve Bağ-Kur emeklileri bu yılın temmuz döneminde 6 aylık enflasyona göre yüzde 24,73 zam almıştı. Paylaşılan detaylara göre memur emeklisi de yüzde 8,46'lık enflasyon farkına ek yüzde 10 toplu sözleşme zammı almıştı. Söz konusu Rakamlar beraber değerlendirildiğinde memur ve memur emeklisi yüzde 19,31 oranında zam almış oldu.

Zam oranlarının belli olmasının ardından pek çok kişi de zam farkları ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı. Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul ya da yetim aylığı alanların 2024 yılı Temmuz dönemi zam farkları bugün hesaplara yatırılıyor. 

Sosyal Güvenlik Kurulu (SGK) tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, toplam fark ödemesi tutarı 11 milyar Türk Lirası şeklinde olacak.

SGK tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer almıştı: "5510 sayılı Kanunun 4/1-(c) (Emekli Sandığı) bendi kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul ya da yetim aylığı alan toplam 2 milyon 441 bin 795 kişinin 1 Temmuz 2024 tarihinden geçerli olacak şekilde aylıklarında oluşan fark tutarları, aylık almakta oldukları Banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına gönderilerek 26 Temmuz 2024'te ödenecektir.

SSK, Bağkur, 4A, 4B, 4C emeklileri dikkat! Paralar bugün hesaplarda! Hemen alın!

SSK, BAĞKUR EMEKLİ MAAŞI ZAM FARKLARI NE ZAMAN YATACAK?

Pek çok kişi tarafından merakla beklenen söz konusu bu düzenleme ile en düşük emekli aylığı 12 bin 500 Türk Lirası'na yükseltildi. Yapılan bu düzenlemenin yasalaşmasının ardından zamlı emekli maaşları da hesaplara yatırılmaya başlanacak.

4A,4B,4C EMEKLİ MAAŞI ÖDEME GÜNLERİ VE TARİHİ 2024

Bağ-Kur, SSK tek bir kurum çatısı altında toplanmasına rağmen ödeme günleri, bağlı bulunan  kuruma göre farklılık gösteriyor. Verilen bilgiye göre Bağkur ve SSK emeklileri için ödeme gününün belirlenmesinde emeklilik tahsis numarasının son iki hanesi dikkate alınıyor.

SSK'lı emekliler maaş ödemelerini her ayın 17-26'sı arasında alırken, Bağ-Kur'lular ise maaş ödemelerini her ayın 25-28 arasında alıyor. 

 

Alaçatı ve Pendik'te özelleştirme hamlesi! 

32 bin TL'ye arsa, 1.1 milyon TL'ye konut sahibi olabilirsiniz! Ağustos fırsatı açıklandı! 

TOKİ Erzurum Aşkale 2. Etap kura sonucu 8 Ağustos 2024!


Geri Dön