09 / 05 / 2024

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklileri dikkat! Bu ay hangi emekli ne kadar maaş alacak? İşte kalem kalem o tablo!

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklileri dikkat! Bu ay hangi emekli ne kadar maaş alacak? İşte kalem kalem o tablo!

Bu yılın emekliler yılı ilan edilmesinden sonra yapılan zam oranı yüzde 49,25 şeklinde olmuş ve en düşük emekli maaşı 10 bin TL'ye yükseltilmişti. 



Milyonlarca emekli vatandaşın yeni kök maaş tablosu dahil hesaba yatacak tutarları tek tek hesaplandı. Paylaşılan bilgilere göre SSK, Bağ-Kur emekli zammı yüzde iktidar tarafından yüzde 49,25'e çıkarılırken, Haziran-Temmuz 2024 dönemi için en düşük emekli maaşı ise 10 bin Türk Lirası şeklinde ödenecek.

EMEKLİ MAAŞI EK ZAM FARKLARI HESAPLARA YATTI

Sabah'ta yer alan habere göre; Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre 6 aylık enflasyon yüzde 37,57 şeklinde olurken, kanun gereği bu rakam refah payı hariç SSK, Bağ-Kur emekli maaşı zammı oldu.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre memur ve memur emeklileri yüzde 15'lik toplu sözleşme sebebiyle yüzde 49,25 oranında bir zam aldı. Diğer bir taraftan asgari ücret yüzde 49,11'lik artış göstererek, 11 bin 402 TL'den 17 bin 2 TL'ye çıktı.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile işçiler ve memur emeklilerinin maaşları arasında yüzde 11-12'lik bir zam farkı oluştu ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bir çalışma yapıldı ve bu fark giderildi.


SSK, Bağ-Kur emekli zammı: Yüzde 37,57 + 11,68
Memur emeklisi zammı: Yüzde 49,25
Asgari ücret zammı: Yüzde 49,11

SSK emekli maaşı ek zam farkı 6 Şubat Salı günü hesaplara yatırılırken, Bağ-Kur emekli maaşı ek zam farkı 7 Şubat Çarşamba hesaplara yatırıldı.

EK ZAM İLE KÖK MAAŞ TABLOSU DEĞİŞTİ

Milyonlarca emeklinin maaşı hesaplanırken, kök maaş hesabı yapılıyor. Önce kök maaşa belirlenmiş olan zam oranı uygulanıyor. Daha sonra ise yaklaşık olarak yüzde 4'lik ilave bir ödeme daha yapılıyor. Eğer söz konusu bu rakam en düşük emekli maaşından az kalırsa Hazine desteği ile bu maaş 10 bin TL'ye tamamlanıyor. 

NOT: Tablolarla emekli vatandaşların hesaplarına Şubat ayından itibaren yatacak tutarları ifade ediyor.

 

Ankara ve Şanlıurfa'da 45 adet gayrimenkul satılıyor! Konut, arsa, iş yeri sahibi olmak isteyenlere müjde!

Ev sahibi '16 aydır kira ödemiyor' demişti, Fenomen yazar Pucca'dan cevap geldi!

Emekliler pür dikkat bayram ikramiyesi müjdesini bekliyor! Emekliye 6 bin TL ikramiye mi geliyor!


Geri Dön