Kent Haberleri

SSK, BağKur, Emekli Sandığı emekli maaşı hesaplamasında 7 şiddetinde deprem! Rakamı duyan mıh gibi çakıldı! Hemen bakın!

SSK, BağKur, Emekli Sandığı emekli maaşı hesaplamasında 7 şiddetinde deprem yaşanıyor. En düşük emekli maaşı rakamını duyan mıh gibi çakıldı! Hemen bakın... Gazeteci Fatih Portakal’ın Youtube kanalına konuk olan SGK Uzmanı Özgür Erdursun yaptığı açıklamada en düşük emekli aylığının 5 bin 250 Türk Lirası olabileceğini dile getirdi

2023 yılına girmeye çok kısa bir zaman kala en düşük emekli maaşı kaç lira olacak sorusunun yanıtı da milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. 

Gazeteci Fatih Portakal’ın Youtube kanalına konuk olan SGK Uzmanı Özgür Erdursun yaptığı açıklamada en düşük emekli aylığının 5 bin 250 Türk Lirası olabileceğini dile getirdi.

 

SSK, BağKur, Emekli Sandığı emekli maaşı hesaplamasında 7 şiddetinde deprem yaşanıyor. En düşük emekli maaşı rakamını duyan mıh gibi çakıldı! Hemen bakın...


Mynet'in aktardığı detaylara göre, emekli maaşı ne kadar olacak 2023? Emekli 1 Ocak 2023 yılı zam oranı ne olacak gibi soruların yanıtları 2022 yılının sonuna geldikçe en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında yer alıyor. 

2022 yılının sonuna geldikçe emekli maaşlarına yapılacak zam oranı için tahminler de peş peşe geliyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, emekli maaşlarına 1 Ocak 2023 ile beraber 6 aylık enflasyon farkına göre zam yapılacak. 1 Ocak 2023 zammı yüzde 15,91-22,75 arasında beklenirken, emekliler için refah payı da yeniden gündeme geldi. 

 

SSK, BağKur, Emekli Sandığı emekli maaşı hesaplamasında 7 şiddetinde deprem yaşanıyor. En düşük emekli maaşı rakamını duyan mıh gibi çakıldı! Hemen bakın...


4 AYLIK ZAMLAR BELLİ OLDU

Milyonlarca emekli tarafından merakla beklenen 1 Ocak 2023 zammı için geri sayım devam ederken Ekim ayı enflasyonunun açıklanmasıyla beraber memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kurluların alacağı maaş zam oranları netleşmeye başladı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Ekim ayında enflasyon aylık yüzde 3,54, yıllık yüzde 85,51 şeklinde oldu. Söz konusu bu rakamlara göre 4 aylık enflasyon rakamlarının hesaplaması sonucu memur ve memur emeklileri yüzde 11,84, zam almış olacak. Ayrıca bunun yanında memur emeklilerinin maaşlarına ek gösterge de eklenmiş olacak. SGK ve Bağ-Kur emeklileri için ise söz konusu bu oran şimdilik yüzde 10,84 şeklinde açıklandı. Emekli maaşları için kesin zam oranı Kasım ve Aralık ayının verilerinin açıklanmasıyla netlik kazanmış olacak. 

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI KAÇ LİRA?

Açıklanan resmi rakamlara göre, 2022 Ocak zammı ile 1.500 liradan 2 bin 500 liraya yükseltilmiş olan en düşük emekli aylığı Temmuz zammı sonrası 6 aylık enflasyon oranı olan yüzde 42,35 artışla SGK ve Bağ-Kur emeklileri için 3 bin 500 lira olarak açıklanmıştı.

2023'e girerken Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile beraber toplamda 2,5 milyona yakın kişinin emekli olması beklenirken en düşük emekli aylığında da artış olması bekleniyor. Gazeteci Fatih Portakal’ın Youtube kanalına konuk olan SGK Uzmanı Özgür Erdursun 2023 yılı için emekli maaşlarına ilişkin beklentilerini açıkladı.

 

ORTALAMA EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emekli aylıklarına minimum yüzde 50 zam yapılacağını dile getirerek, en düşük emekli aylığının 1 Ocak tarihinden itibaren 5 bin 250 TL olmasını beklediğini söyledi. 

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, en yüksek aylığın şu an Türkiye’de 26 bin Türk Lirası olduğunu söyleyerek, yeni yılda bu rakamın 39 bin lira olacağını belirtti.

Yaptığı açıklamada bu rakamı tüm emeklilerin binde biri kadar alan kişi sayısı olduğunu söyleyen SGK Uzmanı Özgür Erdursun, şu an Türkiye’de ortalama emekli aylığının 4 bin 600 lira, asgari ücretin de 5 bin 500 lira olduğunu söyledi. Özgür Erdursun yaptığı açıklamada yeni yılda emekli aylığı ortalamasının 6 bin 900 lira olacağını da sözlerine ekledi.

Asgari ücret bir hesaplandı pir hesaplandı! Rakamları görenlerin nutku tutuldu! Hemen bu rakamlara bir göz atın!

SSK, BağKur, Emekli Sandığı 1 Ocak 2023 zammı tek tek hesaplandı! Rakamı duyan emeklinin nutku tutuldu! Hemen bir bakın!

Emekli promosyonlarında 7 şiddetinde deprem! Ziraat, Vakıfbank Halkbank resmen ipleri kopardı! Duyanın ağzı açık kaldı