Kent Haberleri

SSK, BağKur, Emekli Sandığı emekli maaşları bir bir şekillendi! Emekli zam tablosunda büyük deprem! Hemen göz atın!

Milyonlarca kişi tarafından merak edilen ve araştırılan SSK, BağKur, Emekli Sandığı emekli maaşları bir bir şekillendi! Emekli zam tablosunda büyük deprem yaşanıyor. Hemen göz atın...Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, ortaya çıkan maaş tablosu enflasyon üzerinde rakamları da ortaya çıkarıyor

Milyonlarca kişi tarafından merak edilen ve araştırılan emekli maaş zammı 2023 ocak hesaplama işlemleri son enflasyona göre düzenleniyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, ortaya çıkan maaş tablosu enflasyon üzerinde rakamları da ortaya çıkarıyor. 

Pek çok kişi SSK ve Bağ-Kur en düşük emekli maaşı ne kadar olacak gibi soruların yanıtlarını merak ediyor ve araştırıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklamalar bu noktada da belirleyici oluyor. Emekli zam oranının dışında bakanlık bünyesinde konuşulan sosyal refah düzenlemesi ek zam için de yeşil ışık yakıyor.

Milyonlarca kişi tarafından merak edilen ve araştırılan SSK, BağKur, Emekli Sandığı emekli maaşları bir bir şekillendi! Emekli zam tablosunda büyük deprem yaşanıyor. Hemen göz atın...

2023 OCAK MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI BİR BİR ŞEKİLLENİYOR

Temmuz zammı emekli ve memur için oranlar şu şekilde ortaya çıkmıştı:

-6 aylık enflasyon oranı: 42,35 şeklimde;
-SSK ve Bağ-Kur Temmuz zammı: 42,35 şeklinde;
-Memur enflasyon farkı: 34,85 şeklinde;
-Memur toplu sözleşme zammı: 7 şeklinde;
-Memur ve memur emeklisi zam oranı: 41,68 şeklinde;

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR, KAÇ LİRA OLDU?

Sabah'ta yer alan habere göre, Temmuz zammı ile en düşük emekli maaşı 3.500 lira şeklinde belirlendi. Böylelikle Temmuz ayından itibaren Türkiye'de en düşük emekli maaşı 3.500 lira şeklinde hesaplara yatmaya başladı.

Söz konusu bu rakam 2022 Ocak ayında yüzde 66 rekor artış gösterdi ve 1.500 liradan 2.500 liraya çıkartılmıştı. 1.500 liradan 3.500 liraya çıkan artış dikkate alındığında en düşük emekli maaşı yüzde 133 oranında zam almış oldu.

VATANDAŞLAR ENFLASYONA EZİDİRİLMEYECEK!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her fırsatta yinelediği enflasyon mücadelesi mesajı ocak zammı için de oldukça etkili olacak. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Asgari ücret, emekli ve memur maaşı için enflasyon mücadelesi vereceklerini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretten emekli ve memur maaşlarını yükseltmeye, sosyal yardım programlarını yeni bir anlayışla ele alarak, hakkaniyet ilkesine dayalı olarak tabanını genişletmeye kadar pek çok tedbiri adım adım hayata geçireceklerini kaydetti.

EYLÜL AYI ENFLASYON ORANLARI 2022

Açıklanan resmi rakamlara göre, Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 83,45, aylık yüzde 3,08 şeklinde oldu

TÜFE'deki (2003=100) değişim 2022 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 3,08, bir önceki senenin Aralık ayına göre yüzde 52,40, bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 83,45 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 59,91 şeklindeydi.

Yine aktarılan detaylara göre, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık yüzde 151,50, aylık yüzde 4,78 artış göstermişti.

Yİ-ÜFE (2003=100) 2022 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 4,78, bir önceki senenin Aralık ayına göre yüzde 82,45, bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 151,50 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 114,02 artış göstermişti.

3 AYLIK ENFLASYON YÜZDE 7,05 OLDU

Verilen detaylara göre, asgari ücret, emekli ve memur Ocak zammı için ipucu veren veriler gelirken, Eylül ayı enflasyon rakamlarının belli olması sonrası 3 aylık zam oranı da kesinleşti. Buna göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 7,05, memur ve memur emeklileri için yüzde 8,05 zam oranı belli olmuş oldu.

YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİLERİ VE TAHMİNLERİ DE BELLİ OLDU

AA Finans'ın 15 ekonomistin katılımıyla sonuçlandırdığı yıl sonu enflasyon beklenti anketi sonuçlarına göre; 2022 yılı enflasyon beklentisi yüzde 73,88 şeklinde olmuştu. Böylelikle memur zammı ve emekli zammı hesaplama işlemleri de başladı.

AA Finans'ın Enflasyon Beklenti Anketi'ne göre; SSK, Bağ-Kur emeklisi Ocak zammı yüzde 22,14, memur ve memur emeklisi için ise Ocak 2023 zam oranı yüzde 23,14 şeklinde hesaplandı.

Merakla beklenen Eylül ayı Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre; SSK, Bağ-Kur emeklisi Ocak ayı zammı yüzde 17,83, memur ve memur emeklisi için Ocak 2023 ayı zam oranı ise yüzde 18,83 şeklinde hesaplanmıştı.

Resmi Gazete'de yayımlanmış olan OVP tahminine göre; SSK, Bağ-Kur emeklisi Ocak zammı yüzde 15,91, memur ve memur emeklisi için Ocak 2023 zam oranı ise yüzde 16,91 şeklinde hesaplandı.

Milyonlarca kişi tarafından merak edilen ve araştırılan SSK, BağKur, Emekli Sandığı emekli maaşları bir bir şekillendi! Emekli zam tablosunda büyük deprem yaşanıyor. Hemen göz atın...

2023 OCAK EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Aktarılan detaylara göre, lOcak 2022 döneminde sosyal refah düzenlemesiyle en düşük SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı yüzde 66 yani 1.000 TL artışla 1.500 liradan 2.500 liraya çıktı. Yine verilen detaylara göre, Temmuz döneminde de buna benzer bir durum söz konusu oldu. En düşük emekli aylığı da 3.500 liraya yükseltildi.

Ocak zammı döneminde de benzer şekilde en düşük emekli maaşı için artış söz konusu olması bekleniyor. İşte tam burada da 4 bin TL ve 4 bin 500 TL rakamı öne çıkıyor.

4 bankada 7 şiddetinde deprem! Garanti, Ziraat, Halkbank, Akbank tek tek açıkladı! Duyanlar mıh gibi çakıldı!

Altın Kasım ayına bu rakamla hoş geldin diyecek! Rakamı duyan mıh gibi çakılıp kalıyor! Siz de hemen bir göz atın! 

Elinde dolar ve Euro olanlar için çanlar çalıyor! Selçuk Geçer teker teker uyardı! Bu son dakika açıklamasına bir bakın!