Kent Haberleri

SSK, BağKur, Emekli Sandığı emeklileri işte bu adımı bekliyor! Olursa maaşlar 1.200 TL'ye kadar artacak! Hemen göz atın!

SSK, BağKur, Emekli Sandığı emeklileri intibak adımı bekliyor! Eğer intibak çıkarsa emekli maaşları 1.200 Türk Lirası'na varan miktarda yükselebilecek. Hemen siz de bu son dakika haberine bir göz atın...Eğer intibak çıkarsa emekli maaşları 1

Hükümet, Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile sözleşmeli ve taşeron personelin kadroya alınması sorunlarını çözmek için düğmeye bastı, 10 senedir intibak yasası bekleyen emekliler de konuyla ilgili bir adım bekliyor. Eğer intibak çıkarsa emekli maaşları 1.200 TL'ye varan miktarda artacak.

Peki intibak yasasında son durum ne? İşte milyonlarca emekliye son dakika müjdesi...

Türkiye gazetesinden Cevdet Fırat Aydoğmuş'un haberine göre, SSK (4A) ve BAĞ-KUR'dan (4B) 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar aynı prim kazancı ve prim gün sayılarıyla 2000 senesinden önce emekli olanların kendilerinden daha fazla emekli maaşı aldığına değiniyor ve intibak yasası ile aradaki maaş farklılığının son bulmasını istiyor. Eğer yeni intibak yasası çıkarsa, 2000 yılı ve sonrasında emekli olan vatandaşların maaşları yeniden hesaplanacak. Böylelikle de milyonlarca emeklinin maaşı, çalışma süresi ve prim ödemelerine göre değişen oranlarda artış gösterecek.

Türkiye gazetesine önemli açıklamalar yapan konuşan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, pek çok kişinin merakla beklediği intibak konusunun 10 senedir rafta beklediğini dile getirdi. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün kendilerinin konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıdıklarını belirterek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin 'Bu benim işim değil, Türkiye'nin iç meselesidir' dediğini ve bu konuyu Anayasa Mahkemesi'ne getirdiklerini söyledi.

Kazım Ergün Anayasa Mahkemesi'nin de 'Benim işim değil, Meclis kanun çıkarmalı' dediğini kaydetti.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 3. BİN 500 TÜRK LİRASI

TBMM Başkanlığına sunulan toplamda 57 maddelik torba kanunu ile 2 bin 500 Türk Lirası olan en düşük emekli aylığının  3 bin TL 'ye çıkartılmasını öngören madde değiştirilmiş ve  böyle ce en düşük emekli aylığı 3 bin 500 TL 'ye çıkartılmıştı.

Emekli maaşı hesaplamalarında şiddetli deprem! Maaşlara ne kadar zam gelecek? Kalem kalem 1 Ocak 2023 maaş hesaplaması!

Emekliler artık ev değil sadece oda alabiliyor!

Doları olanlara soğuk duş! Ünlü ekonomistler resmen peş peşe açıkladı! Dolar işte bu kadar olacak!