Kent Haberleri

SSK, BağKur, Emekli Sandığı emeklisine ek zam müjdesi! Maaşlar bir hesaplandı pir hesaplandı! Bu rakama hemen göz atın!

SSK, BağKur, Emekli Sandığı emeklisine son dakika ek zam müjdesi geldi. Peki SSK ve Bağ-Kur en düşük emekli maaş zammı kaç TL olacak? Maaşlar bir hesaplandı pir hesaplandı! Bu rakama hemen göz atın...Her yeni veriden sonra alacakları en düşük zam oranını garantileyen emekliler son dakika haberlerini de araştırıyor

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte milyonlarca kişinin beklediği emekli maaşı hesaplama işlemleri resmi olarak açıklanan rakamlara göre, 4 aylık enflasyona göre yapıldı. Her yeni veriden sonra alacakları en düşük zam oranını garantileyen emekliler son dakika haberlerini de araştırıyor.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, emekli zammı 2023 ocak hesapları maaş tablosu üzerinde kendini de yavaş yavaş göstermeye başladı. Son enflasyona göre gerçekleştirilen hesaplar memur ve emekli zam oranını da belirliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in enflasyonla mücadele kapsamında verdiği mesajlar yapılan çalışmalar ile uygulamaya koyuluyor. Yine verilen detaylara göre, Ocak zammından sonra sosyal refah düzenlemesi de gündeme geldi.

SSK, BağKur, Emekli Sandığı emeklisine son dakika ek zam müjdesi geldi. Peki SSK ve Bağ-Kur en düşük emekli maaş zammı kaç TL olacak? Maaşlar bir hesaplandı pir hesaplandı! Bu rakama hemen göz atın...

Sabah'ta yer alan habere göre, 2023 yılının yaklaşmasıyla pek çok kişi tarafından merak edilen emekli zammı da gündemden düşmüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ciddi bir biçimde artış yaşayacağını bildirdiği yeni emekli maaşı da SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin sene sonundaki en önemli konusu haline geliyor. Açıklanan rakamlara göre, 6 aylık enflasyon rakamı ile belirlenecek olan bu süreçte ilk 4 aylık süreç geride kaldı. Zam oranı yavaş yavaş netleşirken ek zam çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor. 

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI KAÇ LİRA?

Temmuz ayı sonrası emekli zammı 6 aylık enflasyon oranı olan yüzde 42,35 olarak açıklandı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, SSK ve Bağ-KUR emeklisi aldığı yüzde 42,35 zam oranı ile en düşük olarak 3 bin 500 Türk Lirası maaş almaya başladı.

Merakla beklenen 2022 Ocak zammı ile en düşük emekli maaşı 1.500 liradan 2 bin 500 liraya çıkartılmıştı. Emekliler böylelikle de yüzde 133 zam almış oldu.

"VATANDAŞLAR ENFLASYONA EZDİRİLMEYECEK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her fırsatta tazelediği enflasyon mücadelesi mesajı emekli ve memurların merakla beklediği ocak zammı için de etkili olacak. Yaptığı açıklamada asgari ücret, emekli ve memur maaşı için enflasyon mücadelesi vereceklerini duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücretten emekli ve memur maaşlarını yükseltmeye, sosyal yardım programlarını yeni bir anlayışla ele alarak, hakkaniyet ilkesine dayalı olarak tabanını genişletmeye kadar pek çok tedbiri adım adım hayata geçireceklerini duyurdu.

SOSYAL REFAH DÜZENLEMESİ EMEKLİ VE MEMURA EK ZAM MI GETİRECEK?

Gündemden düşmeyen emekli ve memur ocak zammı ile maaşlar artacakken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, milyonlarca kişiyi doğrudan veya dolaylı yoldan etkileyecek ve maaş zamlarını enflasyonun üzerine taşıyacak ek zamlarını da içeren sosyal refah düzenlemeleri üzerinde çalışıyor.

"GELİRLERDE ARTIŞ MÜJDESİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret, memur, emekli maaşları ve tüm kesimlerin gelirlerini etkileyecek olan ödemelerin 2023 yılının başında ciddi olarak yükseltileceğinin altını çizerken, enflasyonun yol açtığı refah kaybının da aşama aşama giderileceğini dile getirdi.

EMEKLİ ZAMMI 4 AYLIK ENFLASYONA GÖRE HESAPLANDI

Pek çok kişinin merakla beklediği Ekim ayı enflasyon oranı sonrası 4 aylık enflasyon oranları da netleşti. Son enflasyona göre emekli ve memur maaşlarındaki hesaplamalar da başladı. 4 aya göre emekli zam oranı yaklaşık yüzde 10-11 oranında değerlendirilirken sosyal refah düzenlemesi sonrası oranın artış göstereceği de beklenenler arasında bulunuyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI İÇİN HESAPLAR YAPILDI

Resmi olarak açıklanan 4 aylık enflasyon sonrası 3 bin 500 Türk Lirası sınırında bulunan en düşük emekli maaşı yaklaşık 3 bin 700-800 TL sınırlarına yaklaşmış oldu.

Yıl sonu beklenti anketlerinin gerçekleşmesi halinde milyonlarca kişiyi ilgilengiren emekli maaşı için yüzde 20-23 aralığında zam oranı hesaplanırken 4 bin TL ve 4 bin 500 TL rakamları da öne çıkıyor. Milyonlarca kişinin beklediği oranlar 6 aylık enflasyonun sonunda netleşecek.

Emekli promosyonlarında çok büyük deprem! Ziraat, Halkbank, Vakıfbank resmen ipleri kopardı! Duyanların ağzı açık kaldı!

Asgari ücret hesaplamalarında son dakika! O uzman isim yeni rakamı fısıldadı, duyanlar inanamadı! Hemen bu rakama bakın!

Altının geleceği yeni rakam resmen açıklandı! Altını olanlar gardınızı alın!