Kent Haberleri

SSK, BağKur, Emekli Sandığı maaşlarında yeni yıl depremi! Zamlı rakamlar tek tek hesaplandı! Şimdi bakın!

Emekli maaşlarına yapılacak yeni yıl zammı 6 aylık enflasyon farkının açıklanmasıyla beraber kesinleşecek. Ocak 2023 emekli zammı kaç lira olacak? Emekli maaşı yeni yıl zammıyla kaç lira yükselecek? Zamlı rakamlar tek tek hesaplandı! Şimdi bakın! Emekliler maaşlarının kaç lira olacağını merak ediyor

Milyonlarca emekli 2023 Ocak zammı ile ilgili son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Emekliler maaşlarının kaç lira olacağını merak ediyor. 

Emekli maaşlarına yapılacak yeni yıl zammı 6 aylık enflasyon farkının açıklanmasıyla beraber kesinleşecek. Ekim ayı enflasyon yüzde 85,51 oranında olurken, 4 aylık emekli zammı oranı da belli oldu. Kasım ve Aralık verilerinin de açıklanmasıyla Ocak 2023 emekli maaş zammı oranı netleşecek. 

Ocak ayına az bir süre kala emekli zammının yanı sıra asgari ücret ve memur zammı ile ilgili hesaplamalar bir bir gündeme geliyor. Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim ayı enflasyon verilerinin açıklanmasından sonra 4 aylık oran 10,84 şeklinde oldu. Emekli zammı, 3 Ocak 2023 tarihinde açıklanacak olan Aralık ayı enflasyon rakamı ile belli olacak. 

Merkez Bankası yıl sonu tüketici enflasyonu tahmini yüzde 65.2 olarak güncellenirken; Merkez Bankası enflasyon tahmininin tutması halinde emekli maaşlarına yüzde 16,05 oranında zam uygulanacak. 

 

Açıklanan resmi rakamlara göre; Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Ekim ayında aylık bazda yüzde 3,54, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 7,83 yükseliş kaydetti. 

Peki emekli maaşları ne kadar olacak? Ocak 2023 emekli zammı kaç lira olacak? Emekli maaşı yeni yıl zammıyla kaç lira yükselecek? İşte ayrıntılar...
 

Emekli zammı ocak ve temmuz aylarında 6 aylık enflasyon rakamları dikkate alınarak hesaplanıyor. Sabah'ta yer alan habere göre; SSK ve Bağ-Kur emeklilerine, ocak ayında Temmuz-Aralık dönemindeki 6 aylık enflasyon oranı kadar, temmuz ayında ise Ocak-Haziran dönemindeki 6 aylık enflasyon rakamları kadar zam yapılıyor. 

Haziran ayında yapılan zam sonrasında; Temmuz ayının Haziran ayına göre, Ağustos ayının Temmuz ayına göre ve Eylül ayının Ağustos ayına göre enflasyon farkları toplanarak; TÜİK tarafından enflasyondaki yüzde 6.91 yükseliş belirlendi. 

Böylelikle 6 aylık enflasyon farkının yarısı resmen ortaya çıktı. Kalan 3 ayın bir önceki aylara göre enflasyon farklarının da toplanıp 6,91'e eklenmesiyle 6 aylık enflasyon farkı ortaya çıkacak. Diğer 3 ayın enflasyon oranlarının açıklanmasıyla beraber de enflasyon farkı belirlenecek. 

2023 OCAK EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

2022 senesinin ilk 6 aylık enflasyon farkına göre memura 41,69 ve emekliye yüzde 42,35 oranında zam uygulandı. Gerçekleşecek olan enflasyonun yüzde 15 oranında olması halinde emekli maaşlarınqa Ocak'ta yüzde 15'lik zam yapılması öngörülüyor. 

Son enflasyona göre yapılan hesaplara göre de emekli zam oranı yaklaşık yüzde 10-11 oranında dile getirilirken; 4 aylık enflasyon sonrası 3 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşı yaklaşık 3 bin 700-800 lira sınırına yükseldi. 

Yılsonu beklenti anketlerinin gerçekleşmesi halinde emekli maaşı için yüzde 20-23 aralığında zam oranı hesaplanırken, 4 bin ve 4 bin 500 TL'lik maaşlar gündeme geldi. 

Aileler e-Devlet'ten başvuruyor PTT'den 650 TL'yi hemen alıyor! İşte başvuru şartları ve detayları...

Memur maaşına Ocak'ta bu kadar zam yapılacak! Rakamlar belli oldu! Memur maaşı kaç TL'ye yükselecek?

Dalgalı denizde savrulan altın fiyatları için kritik rakamlar belli oldu hemen bakın! 8 Kasım 2022 canlı altın fiyatları