Kent Haberleri

SSK, Bağkur, memur emeklisi zammı için yeni ipucu ortaya çıktı! 10, 15 ve 20 bin TL emekli maaşı alanlar dikkat!

Milyonlarca emekli Temmuz ayında alacakları zammı bekliyor. Emeklilerin beklediği refah payıyla beraber emekli zammında yeni ipuçları da tek tek ortaya çıktı.

Merkez Bankası bugün saat 10.00'da milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen yıl sonu enflasyon tahminini paylaşacak. Böylece merakla beklenen emekli maaşları için bir ipucu daha geliyor. SSK, Bağkur ve memur emeklisi merakla Temmuz 2024 zammını bekliyor. Peki eğer enflasyonda beklentiler gerçekleşirse yüzde 26 oranında zam alacak emeklilerin 15 refah payıyla maaşları ne kadar olacak?

Haberglobal'de yer alan habere göre emekli 6 aylık enflasyon zammıyla beraber refah payı da alacak mı, milyonlarca kişi bu sorunun yanıtı ile ilgili araştırmalar yaparken, pek çok kişiyi heyecanlandıran açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'da geldi. Bakan Işıkhan açıklamasında "Emeklilere ekstra bir refah payı olabilir mi?" sorusuna "Her şey için çok erken. Temmuz ayını bekleyelim" yanıtını vermişti.

Son dönemlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan refah payı beklentisi içindeki emekliler yeniden hesap yapmaya başladı. 6 aylık enflasyonla zam alacak emekliler şimdiden yüzde 18.72'lik zammı cebine koydu. Söz konusu bu orana mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamları eklenecek.

ATV Haber'e önemli açıklamalar yapan Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, "SSK, Bağkur emeklileri için yüzde 25-30 civarında enflasyon artışı; memurlar ve memur emeklilerine de yüzde 20-25 bandından bir toplu sözleşme ve enflasyon artışı öngörülüyor." ifadelerini kullandı.

Uzmanlar yaptıkları açıklamalarda refah payının da verileceğini belirtirken, Faruk Erdem, "Refah payı uzun süredir uygulanıyor zaten. Muhtemelen 10-15 puanlık refah payı bekliyorum" dedi.

Eğer söz konusu bu tahminler gerçekleşirse Temmuz'da SSK ve Bağkur emeklisine yüzde 26 zam ve yüzde 15 refah payı verilirse 10 bin Türk Lirası şeklinde olan emekli maaşı 14 bin 490 Türk Lirası'na, 15 bin Türk Lirası olan emekli maaşı 21 bin 735 Türk Lirası'na, 20 bin Türk Lirası olan emelli maaşı 28 bin 980 Türk Lirası'na yükselecek.

Memur emeklileri de beklentilere göre yüzde 20 seviyelerinde zam alacak. Aynı orandaki refah payı memur emeklisinin maaşlarına eklendiği zaman memur emeklisinin 5-6 puan aleyhinde bir fark oluşacak

SSK, Bağkur ile memur emeklileri arasındaki bu farkı kapamak amacıyla hükümetin benzer bir formülle emekli zamlarını da eşitlemesi bekleniyor.

Konuta talep azaldı fiyatlar ucuzladı! Düşüş devam edecek mi?

İstanbul'da bir günde iki kiracı vakası! 

TOKİ'den İstanbul'a 572 konutluk yeni proje geliyor!