Ekonomi

SSK, Emekli Sandığı, 4C, Bağ-Kur emeklilerine son dakika! Ocak zammı yeniden hesaplanıyor! Mesleklere göre yeni maaşlar

Memurlar ve emekliler, 2022'nin ikinci yarısında yürürlüğe girecek olan maaş zammını geçen ay aldı. Sıradaki zam ise Ocak ayında gerçekleşecek. Ocak 2022'de SSK, Bağ-Kur ve memur maaşları ne kadar artacak?TÜFE tahminlerine göre mesleğe göre yeni maaşlar...Sıradaki zam ise Ocak ayında gerçekleşecek

Memurlar ve emekliler, 2022'nin ikinci yarısında yürürlüğe girecek olan maaş zammını geçen ay aldı. Sıradaki zam ise Ocak ayında gerçekleşecek. Ocak zammı için ilk enflasyon verisi (Temmuz enflasyonu) 3 Ağustos'ta duyuruldu.. Bu gelişmelerin ardından, merkez bankası tarafından yayınlanan piyasa katılımcıları anketinden elde edilen yıl sonu TÜFE tahminleriyle birlikte Ocak ayı zammı için ipuçları ortaya çıktı.

Ocak 2022'de SSK, Bağ-Kur ve memur maaşları ne kadar artacak?TÜFE tahminlerine göre mesleğe göre yeni maaşlar...

YIL SONU TÜFE BEKLENTİSİ YÜZDE 70.6

A Haber'de yer alan habere göre; Merkez Bankası'nın reel ve finans sektörü temsilcileri ve uzmanlardan oluşan 41 katılımcı ile gerçekleştirdiği “Piyasa Katılımcı Anketi”ne göre yılsonu tüketici fiyat Endeksi'ndeki (TÜFE) artış beklentisi yüzde 70.6'yı gördü. Bu tahmin gerçekleşirse, bu senenin ikinci yarısındaki enflasyon yüzde 19.84 olarak gerçekleşecek.

EMEKLİLERE NASIL YANSIYACAK?

Ocak'ta 2022'nin ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşecek enflasyon oranında zam alacak SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin bu durumda zam oranı yüzde 19.84'ü bulacak.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİNE NASIL YANSIYACAK?

Bu tahmin, kamu görevlilerinin ve emekli maaşlarının toplu sözleşmede tanımlanan yüzde 8'lik artışa ek olarak kayma yaşayabileceğini ortaya koymaktadır. Memur ve emeklilerin fark alabilmesi için bu yılın ikinci yarısında enflasyonun yüzde 7'yi geçmesi gerekiyor. 

Memurlar ve emekli memurlar için yüzde 19.8'lik bir farkın yüzde 12.8 olacağı tahmin edilmektedir. Bu durumda Ocak artışı yüzde 8 kazanç ve yüzde 12.8 enflasyon farkı ile yüzde 20.8 olacak.

Peki, en düşük memur ve memur emeklisi maaşı ne kadar olacak? En düşük SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı kaç TL olacak? İşte mesleklere göre maaşlar...

EN DÜŞÜK MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ MAAŞI KAÇ TL OLACAK?

Takvim'de yer alan habere göre; bBu orana göre en düşük maaş yüzde 20,8 ise memur için 9 bin 105 liradan 11 bin 2 liraya, emekli memur için 6 bin 78 liradan 7 bin 3 liraya çıkacak. 

EN DÜŞÜK SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞI KAÇ TL OLACAK?

Geçen ay en düşük aylık maaş Bağ-Kur tarım emeklilerinde 3.335 liraya, 2000 yılından sonra emekli olan SSK'lılarda ise 2 bin 905 liraya çıkarken, bu ödemeler temel aylık ödemeleri ile birlikte 3.500 lirayı tamamladı. 

Taban aylık yüzde 19.84'lük zam tahminine göre, esnaf emeklileri için 4 bin 197 liradan 5 bin 30 liraya, 2000'den önce emekli SSK çalışanları için 4 bin 687 liradan 5 bin 616 liraya çıkacak. 

Ocak ayında zam tahmini gerçekleşirse en düşük aylık Bağ-Kur tarım emeklilerinde 3 bin 997 liraya çıkarken, 2000'den sonra emekli olan SSK'lılarda 3 bin 482 lirayı görecek, yine 3 bin 500 liraya tamamlanacak.

KESİN ZAM ORANI OCAK'TA

Nihai artış oranı Ocak 2023'te belirlenecek. Ayrıca geçen ay 3.500 liraya yükselen aylık baz tutarın da artırılması mümkün. Bununla ilgili karar Ocak ayı başında verilecek. 

Temel aylık ödeme artırılırsa, bazı emekliler ikinci bir artış alacak.

 İşte mesleklere göre maaşlar...

MESLEKLERE GÖRE MEMUR MAAŞLARI

 

EMEKLİ MEMUR AYLIKLARI

NOT: Ek ödeme dahildir.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİNİN AYLIKLARI

Emekli promosyonunda son dakika! Bankalardan peş peşe açıklama! Ziraat, Garanti, ING, Halkbank, Akbank, İşbank, TEB...

Ailelere 7 bin 200 lira destek! Ağustos ayı ödemelerini kaçırmayın! İşte başvuru şartları

Kiracılar dikkat! Daha fazla para vermemek için bu oyunu iyi okuyun!