Ekonomi

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine 6.700 TL iyileştirme! İşte intibak yasasında son durum…

Aynı prim günü ve yılla emekli olmalarına rağmen diğerlerine göre düşük maaş alan emeklilere yönelik çıkarılacak intibak yasasıyla SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşlarında 6.700 TL’ye varan iyileştirme konuşuluyor.  Peki intibak nedir? İntibak zammı maaşlara kaç lira yansır?  Asgari ücret ve emekli maaşlarına gelen zamdan ve EYT ile emeklilik yaşına ilişkin adaletsizliğin giderilmesinin ardından gözler intibak yasasına çevrildi

Tüm şartları aynı olmasına rağmen düşük maaş alan emeklilerin yaşadığı adaletsizlik, geçmiş dönemlerde çıkarılan intibak yasalarıyla düzeltilmişti.  Asgari ücret ve emekli maaşlarına gelen zamdan ve EYT ile emeklilik yaşına ilişkin adaletsizliğin giderilmesinin ardından gözler intibak yasasına çevrildi. Milyonlarca çalışan EYT’den sonra intibak yasası da çıkarılacak mı, emekli maaşlarında iyileştirme yapılacak mı diye araştırıyor.

EMEKLİLİKTE PRİM GÜNÜ EŞİTLENECEK Mİ?

İntibak düzenlemesi, emekli olacaklara bağlanacak aylıkların diğer emeklilerden geri kalması halinde maaş iyileştirmesi amacıyla yapılıyor.  Aynı hizmet yılı ve prim gününe sahip olmalarına rağmen bazı yıllarda emekli olan kişilerin maaşlarının düşük kalması durumunda hayata geçirilen intibak düzenlemesi önemli bir adaletsizliği gideriyor.

 Depremden hasarsız kurtaran sismik izolatör ne işe yarıyor? Binalara sonradan eklenebilir mi? Maliyeti ne kadar?

Kamuda iş arayanlara fırsat! Düzce Üniversitesi 157 personel alacak…  İkamet şartı aranmıyor!

Yaşlılık aylığını 65 yaş üzeri herkes alabiliyor mu?  2023 yılında kaç TL oldu?

Tarım Kredi Markette dana sosis 32,75 TL, İzmir Tulumu 400 gram 59,90 TL! 13 Şubat 2023 Fiyat Listesi

İstanbul’da depremi en çok bu ilçeler hissedecek!