28 / 04 / 2024

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine müjde! En düşük emekli maaşı resmen 10 bin TL! Meclis'ten geçti!  

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine müjde! En düşük emekli maaşı resmen 10 bin TL! Meclis'ten geçti!  

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisini yakından ilgilendiren maaş zammı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın verdiği müjdeyle memur emekli aylığı artış oranıyla eşitlenerek yüzde 49,25 olacağı açıklandı ve TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. 



SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam artışlarında düzeltme yapıldı. Dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın verdiği müjdeyle memur emekli aylığı artış oranıyla eşitlendi ve artış 49,25 olarak güncellendi. Bugün de TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümündeki ilk 6 madde, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Teklifin kabul edilen 5'inci maddesiyle birlikte en düşük emekli aylığı 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarılacak. 

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine müjde! En düşük emekli maaşı resmen 10 bin TL! Meclis ten geçti!  

ZAM ARTIŞI YÜZDE 49,25 OLDU!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grubu adına söz alan Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, teklifle beraber SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarının memur emeklisinin alacağı zam oranına eşitleneceğini söyleyerek, "Kanun teklifinin Plan ve Bütçe Komisyonunda eklenen yedinci maddesiyle maaş artış oranının yüzde 42,57 olması düzenlenmiş, dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın verdiği müjdeyle de bu oranın memur emekli aylığı artış oranıyla eşitlenerek yüzde 49,25 olacağı açıklanmıştır. Böylelikle, vereceğimiz önergenin kabulüyle yaklaşık 13 buçuk milyon SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin de 2024 yılı ilk yarısı için maaş artış oranı yüzde 49,25 olacaktır. '' dedi. 

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine müjde! En düşük emekli maaşı resmen 10 bin TL! Meclis ten geçti!  

DAHA KAPSAMLI DÜZENLEMELERE İHTİYACIMIZ VAR!

Yapılan konuşmalardan sonra  teklifin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Ardından teklifin birinci bölümü üzerindeki görüşmelere geçildi.

Teklifin bir ila altıncı maddeleri kapsayan ilk bölümde gurubu adına söz alan Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, teklifin emeklileri olumsuz etkilediğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı:  "Yapılan düzenleme günümüzün ekonomik koşullarına uygun değildir, emeklilerimizin geçim sıkıntısına çare olamamıştır.

İYİ Parti olarak emeklilerimizin açlığa terk edilmesini, giderek yoksullaşan maddi şartlara mahkum edilmesini kabul etmiyoruz. Bu teklifin yetersiz olduğunu ve dikkatle tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etmek zorundayım. Vatandaşlarımızın haklarını koruyacak, refahını artıracak daha kapsamlı düzenlemelere ihtiyacımız vardır" dedi.

Emeklilikte rahat etmek için 10 sene bunu yapın! Uzmanından BES tüyoları..

Milletvekilleri emekli maaşlarını tartıştı: Kirada oturup ev sahibi olmayan emeklilere kira desteği verilsin!

En düşük emekli maaşı 17 bin TL olacak mı? Emekliler aman dikkat! 

Geri Dön