Sektörel

St. Regis, İstanbul'a Maçka'dan geliyor!

Dünyanın önde gelen otel zincirlerinden Starwood, uzun zamandır İstanbul'a getirmek istediği en lüks markası St. Regis için yakında kapılarını açacak Maçka Oteli'nin sahibi Demsa Grubu ile anlaşmaya vardı...

Dünyanın önde gelen otel zincirlerinden Starwood, uzun zamandır İstanbul'a getirmek istediği en lüks markası St. Regis için yakında kapılarını açacak Maçka Oteli'nin sahibi Demsa Grubu ile anlaşmaya vardı.
Yıllık gelen turist sayısını bu yıl 10 milyonun üzerine taşıyacak İstanbul'a dünyaca ünlü lüks bir otel markası geliyor. 2010'da Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) ait Maçka Oteli'ni 166 milyon liraya satın alan Cengiz - Demet Sabancı Çetindoğan çiftinin sahibi olduğu Demsa Grubu, otelin işleticisi olarak dünyanın önde gelen otel zincirlerinden Starwood'un en lüks markası St. Regis ile anlaştı.

PERA PALASTAN SONRA İKİNCİ OTELİ OLACAK
Yaklaşık 50 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilecek otelde, restoranlar ile Tom Ford ve Lavnin'in de bulunacağı lüks perakende mağazalarına da yer verilecek.
St. Regis İstanbul Oteli, Demsa Grubu'nun ikinci otel yatırımı olacak.
Demsa, 2012'de İstanbul'un en eski otellerinden biri olan Pera Palas'ı Kalkavan Ailesi'nden satın alarak bünyesine katmıştı. Demsa, Pera Palas'm işletmesi için Jumeirah zinciriyle anlaşıp İstanbul'a yeni bir marka daha kazandırmıştı.
Demet Sabancı Brunei Sultanlığı zinciri Dorchester'la da görüştü Alınan bilgilere göre Demsa Grubu, Maçka Oteli'nin işletmesi için butik lüks konaklama alanında faaliyet gösteren Jumeirah'ın yanı sıra Dorchester Collection ile de temasa geçti ancak anlaşma sağlanamadı. Brunei Sultanlığı'na ait Dorchester'ın Beverly Hills, Los Angeles, Londra, Milano ve Paris gibi önemli noktalarda lüks otelleri de bulunuyor. Dorchester'ın farklı bir yatırımcıyla birlikte işletmek üzere istanbul'da otel baktığı öğrenildi.


Habertürk