10 / 05 / 2024

Stadyumlarda kartal gözlü kameralar kullanılacak!

Stadyumlarda kartal gözlü kameralar kullanılacak!

Yeşil sahalarda şiddete son verecek kartal gözlü kameralar Türkiye'ye geliyor. Suçlu, 200 metreden gölgede bile tespit edilecek. Stadyumda olay çıktığı anda görüntünün detaylarına anında ulaşmak mümkün olacak...



Gelişen teknoloji sayesinde yeşil sahalar da holiganlardan arınacak... Kartal gözlü kameralar Türkiye'de holigan avına çıkacak. 200 metreden gölgede ve siste kalan video görüntülerinden bile etkilenmeden suçlu tespiti yapmayı kolaylaştıran kameralar, çok yakında ülkemizde de kullanılacak. Daha önce Anıtkabir, Fenerbahçe Stadı ve Atatürk Havalimanı dahil 6 havalimanında, cezaevlerinde kullanılan güvenlik kameralarını kuran Sensormatic, yeni kameraları da getirecek. Bu kamera sayesinde, stadyumda olay çıktığı anda görüntünün detaylarına anında ulaşmak mümkün olacak. Dünya futbolunun iki devi İngiliz Chealsea ve İspanyol Real Madrid holiganları, bu 16 megapiksel yeni kameralar sayesinde olay çıkarmaktan kaçınıyor. Onlarcası yerine tek bir kameranın yettiğini söyleyen Sensormatic yetkilisi Metin Uzelli, "Bu tür sistemler İngiltere'de en caydırıcı güç. Bu sayede hukuksal açıdan tereddüt oluşturmayacak şekilde kanıtlar ele geçiriliyor" dedi.

HER DETAY ÇEKİLİYOR
Kamera, holiganın saçının ve gözünün renginden, tek bir yara izine kadar her türlü detayı net bir şekilde çekiyor, yakınlaştırarak detaylara ulaşıyor. Bu tür kameralar gölge ve puslu ortamlarda bile net görüş sağladığı için park yerlerinde de kullanılıyor.

SARAÇOĞLU'NDA DENENİYOR
Kartal gözü kamera Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda test ediliyor. Yetkililer olumlu sonuç alındığını belirtiyor.
Takvim/Timur SIRT


Geri Dön