Ekonomi

Staj yapacak öğrencilere müjde gibi ücret haberi

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte birçok lise ve üniversite öğrencisi de staj yapmaya hazırlanıyor. Asgari ücrete gelen zamların ardından staj ücretlerine de zam yapılması öğrencileri bir nebze olsun sevindirdi. Hal böyle olunca daha önce "Vatandaşımızı korumak için adım atmaktan geri durmayız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önderliğinde asgari ücreti 5 bin 500 TL'ye çıkarıldı

Ülkemizde enflasyonun ciddi bir hal almasının ardından vatandaşların geçim zorluğu iyice meydana çıkmaya başladı. Hal böyle olunca daha önce "Vatandaşımızı korumak için adım atmaktan geri durmayız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önderliğinde asgari ücreti 5 bin 500 TL'ye çıkarıldı. 

DİĞER KALEMLER DE ARTTI

Asgari ücrete zam gelmesinin ardından diğer kalemlerde de artış meydana geldi. Özellikle işsizlik ödeneği ve kıdem tazminatında yaşanan artışlar, işçileri sevindirdi. İşçilerin haricinde sevinen bir diğer kesim ise staj yapmaya hazırlanan öğrenciler oldu. 
 

STAJ DÖNEMİ BAŞLADI

Bilindiği üzere Temmuz ve Ağustus ayları genel olarak staj ayları olarak biliniyor. İşletmelere staja giden lise ve üniversite öğrencilerine ödenen staj ücreti de yeni asgari ücretle yükselecek. Bu rakam 20'den az çalışanı olan iş yerlerinde 825 lira, 20 ve üzeri çalışanı olan iş yerlerinde 1650 lira olarak uygulanacak.

Bunların dışında, yeni asgari ücret rakamıyla askerlik ve doğum borçlanması, isteğe bağlı sigorta primleri, asgari ücretlilerin rapor ücretlerinin de aralarında olduğu birçok kalemin rakamları da değişti.
 

Bakan Kirişci resmen açıkladı! Çiftçiye ne ektiğini bildirme zorunluluğu geliyor! 

3600 ek gösterge yüz güldüren gelişme! İşte yeni maaş ve ikramiye tablosu

Bayramda köprü ve yollar ücretsiz mi? Bakan bizzat açıkladı