Kent Haberleri

Stajyer maaşı belli oldu! 2023 stajyer maaşı ne kadar, kaç TL? 

Yeni asgari ücretin açıklanmasından sonra 2023 stajyer maaşı da belli oldu. Peki, 2023 stajyer maaşı ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın yeni asgari ücreti açıklaması ile ödemeler ve maaşlarda da değişiklik yaşandı

Yeni asgari ücretin açıklanmasından sonra birçok ödeme ve maaşlar güncellendi.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın yeni asgari ücreti açıklaması ile ödemeler ve maaşlarda da değişiklik yaşandı. 

Işıkhan’ın bugün duyurduğu asgari ücrete yüzde 34 oranında ara zam yapıldı ve yeni rakam 11 bin 402 Türk Lirası oldu. 

Peki, 2023 yeni asgari ücret ile staj ücretleri kaç lira oldu? İşte detaylar...

Türkiye Gazetesinde yer alan habere göre, yeni asgari ücretin 11 bin 402 Türk Lirası olmasından sonra stajyer maaşlarının ne kadar olacağı sorgulanıyor.

En son Ocak zammı ile asgari ücret net 8.506 Türk Lirası olmuş ve stajyer ücretleri de 2 bin 552 Türk Lirası olarak duyurulmuştu.

Bakan Işıkhan’ın asgari ücret Temmuz zammını açıklamasından sonra 2023 stajyer maaşı ödemeleri de değişti. 

STAJYER MAAŞI NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Staj ücretlerinin belirlenmesinde asgari ücret büyük etki ediyor. Okullardan işletmelere staj yapmak için giden lise ve üniversite öğrencilerine sağlanan staj ücreti, Ocak zammından sonra 2 bin 552 Türk Lirası olarak ödeniyordu. Ancak asgari ücrete 534 oranında ara zam gelmesinin ardından yeni stajyer maaşı 3 bin 420 Türk Lirası oldu.

STAJYER MAAŞI HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

Stajyer maaşlıları net asgari ücret üzerinden hesaplanıyor. Hesaplama gerçekleştirilirken net asgari ücretten asgari geçim indirimi tutarı çıkarılıyor ve kalan rakam üçe bölünüyor. Böylece bir meslek lisesi stajyerinin aylık maaş miktarı hesaplanıyor.

BAKAN IŞIKHAN ASGARİ ÜCRETİ AÇIKLADI!

Bakan Işıkhan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısından sonra "2023 yılının ikinci yarısında geçerli olacak brüt asgari ücret tutarı 13 bin 414 Türk Lirası, net asgari ücret tutarının ise 11 bin 402 Türk Lirası olarak belirlendiğini duyurdu. 

Işıkhan, "Yaptığımız bu artışla yüzde 34 gibi enflasyon oranının hayli üzerinde refah payı içeren oranla ara zammı gerçekleştirmiş bulunuyoruz" dedi.

Geçen senenin yılın ikinci yarısına göre asgari ücretin yüzde 107 arttığını belirten Bakan Işıkhan, "2001 yılına göre 61 kat arttı. Reel olarak yüzde 312 artış sağlandı. Böylece çalışan kesimi enflasyona ezdirmediğimiz gibi refahtan pay vermiş bulunuyoruz" diye belirtti.

Işıkhan son olarak, "Geçtiğimiz 6 ayda 400 Türk Lirası olarak uyguladığımız asgari ücret desteğini önümüzdeki 6 ayda 500 Türk Lirası olarak uygulamaya devam edeceğiz" diye kaydetti.

Marinada Residence ile Ataköy Marina'ya komşu bir yaşam başlıyor!

Belediye depolu dubleks iş yerleri satacak! Satışa çıkan bu 4 iş yerini kaçırmayın!

Opel Vivaro Cargo'nun Haziran 2023 zammı ağızları açık bıraktı! İşte Opel Vivaro Cargo 20 Haziran 2023 fiyat listesi!