Genel

Star City Avrupa yakasının 'en outlet'i olacak!

İki yıldır Viaport"un genel müdürlüğünü yürüten Bülent Kural, Avi Alkaş"ın başında olduğu Jones Lang LaSalle"e (JLL) transfer oldu. Kural"ın buradaki ilk işi de JLL tarafından yönetilen Star City"nin başına geçmek oldu

Belli bir süre için Star City"nin başına geçtiği söylenen Kural"ın, ondan sonra JLL"nin başında olduğu diğer outlet operasyonlarını yürüteceği söyleniyor.

İş yaşamına Puma, Slazenger ve Kneissl kayak malzemeleri ithalatı ile başlayan Kural, Temsa ve Lassa"da görev yaptıktan sonra Reebok"ta satış ve pazarlama müdürü olarak başladığı kariyerini genel müdür olarak tamamlamış.
Altı yıl Reebok Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Kural, 2008 yılından bu yana Bayraktar Grup bünyesinde faaliyet gösteren Viaport"u yönetiyordu.

˜Marka karması güçlü"

Star City"nin JLL"nin yönetiminde olduğunu söyleyen Bülent Kural, œJLL"e transfer olunca Star City"nin başına geçtim. Bu alışveriş merkezi henüz kısa bir süre önce faaliyetlerine başladı ama burayı Avrupa yakasının ˜en outlet"i" yapacağız. Yani tüketiciler Star City"e geldiği zaman gerçek outlet fiyatlarıyla karşılaşacaklar dedi.
Marka karmasının güçlü olduğunu belirten Kural, œKiralamalar hali hazırda devam ediyor. Bu süreç bittiğinde marka karması da tamamlanacak. İlk aşamada playland"ı geliştireceğiz. Dış alanda aktiviteler yapacağız diye konuştu.

Ortadoğulu operatörlere alışveriş turları yaptıracak

Bülent Kural"ın görevinden ayrılmasından sonra Viaport"un başına Tayfun Döşkaya geçti. 21 yıldır Dedeman Holding"de görev yapan Döşkaya, aynı zamanda Via Otel"i de yönetecek.
Viaport AVM ile otel yönetimini birleştirdiklerini söyleyen The World Of Via/Port Genel Koordinatörü Tayfun Döşkaya, œYeni dönemde otel ve AVM sinerjisini birleştirip, özellikle kongre ve alışveriş turizminde agresif bir pazarlama öngörüyoruz diye konuştu.
Ortadoğu pazarında vizelerin kalkmasıyla birlikte ciddi bir turist potansiyeli ortaya çıktığını belirten Döşkaya, œOrtadoğu"da tur operatörleriyle görüşüp alışveriş turları üzerine görüşmeler yapıyoruz. Amaç Dubai"deki potansiyeli İstanbul"a çekmek dedi.
Milliyet