Genel

Star Mall, 2011 Mayıs ayında hizmete girecek!

FIBA ve Turk Mall ortaklığı olan Star Mall'ın önümüzdeki yılın Mayıs ayında hizmete gireceği bildirildi

Çin´in önde gelen gazetelerinden İngilizce yayımlanan China Daily ve Shanghai Daily´de, FIBA ve Turk Mall ortaklığı olan Star Mall´ın, Çin´in kuzeydoğusundaki sanayi şehri Şenyang´da açacağı alışveriş merkezinin önümüzdeki yılın Mayıs ayında hizmete gireceği bildirildi.

China Daily gazetesinin, "Star Mall Şenyang´da işareti verdi" başlıklı yarım sayfa haberde, Star Mall´ın söz konusu projesine Fransız hipermarket zinciri Auchan, Avustralya orijinli sinema operatörü Huayi Brothers, İnditex Grubu ve Bestseller Grubu´nun katıldığı belirtildi.

Star Mall Üst Yöneticisi (CEO) Bülent Ulusoy, Endonezya orijinli çok bölümlü mağaza operatörü Lippo Grubu, H&M, Çinli dayanıklı tüketim malı perakendecisi GOME, Starbucks, Sephora´nın da aralarında bulunduğu çok sayıda Çinli ve yabancı perakendeci ile kira anlaşmaları veya niyet mektupları imzalandığı bilgisini verdi. Proje geçen Mayıs ayında açılan Asya´nın en büyük İKEA mağazası ile komşu olacak ve bir köprü ile doğrudan bağlanacak.

Çin´in kuzeydoğusundaki Şenyang kentinde, toplam inşaat alanı 320 bin metrekareyi bulacak Türk alışveriş merkezinin temeli 2008 yılında FİBA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin tarafından atılmıştı. 2009 yılı verilerine göre 7 milyondan fazla nüfusa sahip olan Şenyang, yıllık yüzde 14,1 kişi başına gelir büyümesi ve 18 bin 560 yuan (2750 ABD Doları) kişi başına düşen yıllık tüketim harcaması gibi değerlerle Çin´in önemli kentleri arasında yer alıyor.
AA