Genel

Star of Bosphorus açıldı!

Teknoloji şirketi NGN çatısı altında yer alan Star of Bosphorus Tuzla'da açıldı. Türkiye'nin en büyük veri merkezinin açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye ve Ortadoğu'da faaliyet gösteren teknoloji şirketi NGN çatısı altında yer alan Star of Bosphorus, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla gerçekleşen törenle Tuzla'da açıldı.

Habertürk'te yer alan habere göre; dünya, veri merkezleri konusunda çok önemli adımlar atarken NGN de Star of Bosphorus Veri Merkezi’ni hayata geçirerek Türkiye’nin dijitalleşmesine katkı sundu. Star of Bosphorus; güvenilirlik ve kesintisiz çalışma süresini birincil önceliği yapan kurumsal müşteriler için eşsiz bir tesis olmasının yanı sıra teknolojisi, deneyimli ekibi ve uluslararası sertifikasyonlarıyla standartların ötesinde yeni nesil çözümler sunuyor.

Türkiye’deki şirketlerin verilerini bir Türk girişiminde koruyup kullanmalarını sağlayan Star of Bosphorus Veri Merkezi, ayrıca yurt dışından da dataların konumlandırılacağı bir merkez olacak. Bu yatırım ile 5 yıl içerisinde Türkiye ekonomisine yaklaşık 2 milyar TL katkı sunmayı hedefleyen NGN ailesi; ülkenin ihracat hedeflerine paralel olarak yurtdışına veri hizmeti ihraç etmeye başladıklarını ve şimdiden 3 yabancı ülkenin veri merkezinden hizmet aldığını belirtiyor. Kısa vadede ise hedefleri 30’un üzerinde ülkeye veri hizmetlerimizi yaymak. Yaklaşık yüzde 50’si genç olan 80 milyonluk nüfusun ciddi bir potansiyel olduğunu ve bu potansiyeli Star of Bosphorus ile harekete geçirmek istediklerini söyleyen NGN, veri merkezinin tam kapasiteye ulaştığında 1000 kişinin üzerinde bir istihdam sağlayacağını öngörüyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, konuşmasında NGN'e teşekkür ederek şunları söyledi: "Teknolojinin baş döndüren gelişimi ticaretten sağlığa, enerjiden tarıma, finanstan iletişime kadar her alanda, yeni kuralların ortaya çıkmasına sebep oluyor. Büyük veri ve veri analitiği, bulut bilişim, siber güvenlik, insan-makina etkileşimi ve yapay zekâ gibi ileri teknoloji alanlarındaki gelişmeler; üretim ve iş modellerini kökteN değiştiriyor. Bu değişimin temelinde de bilişim sektörü ve dijitalleşme yer alıyor. Dijitalleşme; ekonominin, teknolojinin, bilimin, sanayinin ve yaşamın tüm alanlarına dokunuyor. Binlerce yıldır demiri işleyen insanlık; artık veriyi işleyerek, yepyeni bir üretim ve kalkınma sürecine giriyor. Bu süreci tüm koşullarıyla birlikte kavramak, en önemlisi de oyun kurucu olmak zorundayız. Bu yüzden Milli Teknoloji Hamlesi gibi bir vizyonla yola koyulduk. Her konuşmamızda dijital dönüşüm diyoruz, dijital kalkınma ve ekonomiden bahsediyoruz."

NGN Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su İnanç Erol, açılış törenindeki konuşmasında, Türkiye’nin geleceğine yatırım yaptıklarını vurgulayarak şunları söyledi: "Yerli içerik, yerli yazılım, yerli bulut ülkemizin ekonomik olarak gelişimine,ihracatina ve uluslararası rekabete muhakkak çok ciddi fayda sağlayacaktır. Buverilerin kesintisiz, güçlü altyapılara ihtiyacı bulunmaktadır. Bizim, Türkiye’de üretilenMilli Veriyi ülke dışına göndermeye ihtiyacımız yoktur, olmamalıdır. Dijital çağıyakalayan, kendi verisinin sahibi ve koruyucusu bir Türkiye olmak için ‘’milli veriyi’’ülkemizde tutmak amacıyla harekete geçtik ve yaklaşık 150 milyon dolar düzeyindebir yatırımla işte karşınızda gördüğünüz bu teknolojik sanat eserini ülkemizekazandırdık. 9 derece üzeri deprem dayanıklılığı, kullanılan sismik izolasyonteknolojisi ve 138 adet izolator üstüne inşa edilmesi ile dünyada sayılı yapılardan birive bölgemizin en gelişmiş veri merkezlerinden bir tanesidir. Biz NGN ailesi olarak,üretmeyi ve ülkemize değer katmayı amaç edinmiş bir grubuz. Star of Bosphorus ilebaşlayan yolculuğumuzu, inşallah hem Anadolu’muzda hem de farklı teknolojialanlarında yapacağımız yatırımlar ile devam ettireceğiz." 


Yüzde yüz güvenli veri merkezi 

-Türkiye’nin en gelişmiş veri merkezi Star of Bosphorus; şirketlere danışmanlık, bulut uygulama yönetimi, felaket kurtarma, yedekleme ve iș sürekliliği, güvenlik, veri depolama, barındırma olmak üzere geniș bir yelpazede, uluslararası standartlarda
veri merkezi hizmetleri sunuyor.

-Başta bankacılık ve finans, üretim, telekomünikasyon, perakende ve kamu olmak üzere tüm sektör liderlerinin güvenilir teknoloji iş ortağı konumunda olan NGN, Star of Bosphorus ile sektöre yeni standartlar getiriyor.

-Uptime Institute Tier III tasarım ve tesis sertifikasına sahip veri merkezi Star of Bosphorus, 16 MW toplam elektrik gücü ile yaklaşık 24 bin metrekare kapalı alanda konumlanıyor.

-5 bin metrekare beyaz alanda 2 binin üzerinde standart kabinet barındırma kapasitesine sahip veri merkezi, tasarım ve tesis yetkinlikleri ile benzersiz bir servis seviyesini garanti ediyor.

-Star of Bosphorus, İstanbul Tepeören Elektrik Dağıtım Santrali’ne komşu olmasıyla fiziksel birçok riskten de uzak.

-Yüksek standartlara sahip bu veri merkezi sadece deprem değil sel, fırtına gibi olası tüm doğal afetler düşünülerek erozyon riski taşımayan, baraj ya da büyük su deposuna yakın olmayan güvenli bir arazi üzerine konumlanmış durumda.

-Star of Bosphorus, veri merkezi altyapısı ve operasyonları konusunda deneyimli kadrosu ile müşterilerine Türkiye’nin en gelişmiş veri merkezi hizmetlerini sunmak için yola çıkıyor.