Steam'ın bu kararı oyun canavarlarını üzecek! Dolara karşı koyamadı
Dünyanın en meşhur oyun platformu Steam, oyuncuları üzecek bir duyuru yaptı. Dolar kurunun dalgalanmasından etkilenen Steam zam yapma kararı aldı. Steam, kullanıcıların kişisel bilgisayarlarında video oyunları satın almaları, indirmeleri ve oynamaları için bir yol sağlar
Steam, Amerikalı bir video oyun geliştiricisi, yayıncısı ve dijital dağıtım şirketi olan Valve Corporation tarafından geliştirilen bir dijital dağıtım platformudur. Steam, kullanıcıların kişisel bilgisayarlarında video oyunları satın almaları, indirmeleri ve oynamaları için bir yol sağlar. İlk olarak 2003 yılında Valve'ın kendi oyunlarını dağıtması için piyasaya sürüldü, ancak daha sonra diğer oyun geliştiricilere açıldı.
Uzun bir süre Türk oyunculara büyük avantajlar sunan ve dolar kurunun 10-TL’nin üzerine yerleşmesinin akabinde bile hesaplama aracında 1,8-TL’yi baz almaya devam eden Steam, kurun 18-TL’nin üzerine çıkmasıyla birlikte bu kararını daha fazla sürdüremedi ve önerilen fiyat hesaplama aracındaki döviz kurunu 10-TL seviyesine çıkarttı.
Steam’in yeni zamları, tüm oyuncuların keyfini kaçırdı
Aslında hala neredeyse yarı yarıya bir koruma söz konusu ancak hesaplama aracındaki kurun 5’e katlanması pek çok oyunun da bu doğrultuda zamlanmasına sebep oluyor. Bu hafta ortaya çıkan yeni zamlı ücretler ise, kimi oyunların bu derece bile üzerinde zamlandığını görmemizi sağladı. Bu konuda en çok orana sahip olan isim Quadrobat isimli oyun olurken, önceki haftaya kadar 2,10-TL’den satılan bu oyunu satın alabilmek için artık 33,00-TL ödemek gerekiyor.
Biraz daha popüler oyunlara bakılırsa, Injustice 2 Legendary Edition’ın ücretinin 99,00-TL’den 799,00-TL’ye yükseldiğini, Kombat Pack 2’nin ücretinin artık 31,00-TL yerine 269,00-TL olduğunu ve VR HOT oynayabilmek içinse artık 61,00-TL yerine 399,00-TL ödemek gereceğini hatırlatalım.
Kullanıcılar Steam üzerinden oyun satın alabilir, bilgisayarlarına indirebilir ve Steam istemcisini kullanarak oynayabilir. Steam ayrıca otomatik güncellemeler, buluta kaydetme ve oyun içi sesli ve yazılı sohbet gibi başka özellikler de sunar. Steam ayrıca, kullanıcıların arkadaşlarıyla bağlantı kurmasına, gruplara katılmasına
ve forumlara katılmasına izin veren yerleşik bir topluluk sistemine sahiptir.
Steam'in en popüler özelliklerinden biri, kullanıcıların oyunlar için modlar, öğeler ve seviyeler gibi kullanıcı tarafından oluşturulan içerikleri oluşturmasına, paylaşmasına ve indirmesine olanak tanıyan Steam Workshop'tur.
Steam ayrıca, oyunların genellikle indirimli bir fiyata satıldığı ve hatta sınırlı bir süre için ücretsiz olarak verildiği bir satış ve indirim sistemine sahiptir. Steam ayrıca, kullanıcıların oyun başarılarını sergilemelerine olanak tanıyan bir başarımlar, ticaret kartları ve rozetler sistemine sahiptir.
Steam, Windows, Mac ve Linux'ta mevcuttur ve EA, Ubisoft ve Activision gibi büyük isimlerin yanı sıra daha küçük bağımsız geliştiriciler de dahil olmak üzere çeşitli oyun geliştiricilerinden geniş bir oyun kitaplığına sahiptir.