27 / 04 / 2024

Step Halı Harrods'ın en büyük halı tedarikçisi oldu

Step Halı Harrods'ın en büyük halı tedarikçisi oldu

Step Halı 'Dünya düz değildir' sloganıyla çıkardığı ve Masserati otomobil gibi açı kazandırdıkları 3 boyutlu halıları ile İngiltere'deki Harrods'da 'büyük tedarikçi' sınıfına girdi



'DÜNYA düz değildir' sloganıyla çıkardığı 3 boyutlu halılarını Maison and Objet Paris ve Hannover fuarlarında tanıtan Step bir ayda toplam 460 parçalık satış gerçekleştirdi. Halıya Masserati otomobil gibi açı kazandırdıklarını dile getiren Step Halı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Cem Şengör, "Bu üründen sonra 2 boyutlu halılar saçma gelmeye başladı. Bu yeni ürüne gelen talebin de etkisiyle Harrods'ın en büyük halı tedarikçisi olduk" dedi.

Satış rekoru kırdı

Üzerinde 4 santimetreye kadar engebeler ile desen oluşturan bu halıları dünya jet sosyetesinin uğrak yeri olan Londra'daki (İngiltere) Harrods'da da sattıklarını ifade eden Şengör şunları söyledi: "Ocak ayında tüm zamanların en iyi ayını geçirdik. Bugüne kadar en fazla satış yaptığımız ay 2009 Ocak ayı oldu. Bu yıl sadece bu üründen 12 milyon dolarlık bir pazarımız olacak. Kriz döneminde satışlarımız yüzde 40 artacak. Özellikle yurtdışı konusunda şansımız arttı."

Sanayinin sonunun geldiğini ve yerini servise bıraktığını söyleyen Şengör, şöyle konuştu: "Artık başarı için kişiselleştirme şart. Biz de fiyat farkı koymadan müşterinin talep ettiği boyut ve renkteki halıyı hazırlayıp 4 haftada dünyanın her yerine yolluyoruz. Zaten artık perakende satışların yüzde 80'i özel siparişe dönüyor. Ayrıca dünyada özel projelerimiz de sürüyor. Nijerya Havaalanı'nda Boeing için müşteriye özel 'business lounge'lar kapladık. Şu an Amerika'da Hugo Boss mağazalarını giydiriyoruz."

Oxford Caddesi sırada

İngiltere'de House of Fraser departman mağazalarına da girmeye başladıklarını ifade eden Şengör, şöyle devam etti: "Buraya önce ünlü Oxford caddesindeki dükanından gireceğiz. Ardından Birmingham, Manchester ve Dublin gelecek. Bu arada Dubai'de Stepevi Mağazamızı, açılması beklenen Dubai Mall'a taşıdık. Ayrıca Ispanyol ünlü çok katlı mağaza zinciri El Corte Ingles ile anlaştık ve ilk parti halılarını yolladık. Paris veya Milano'da da birer mağaza projemiz var. Bu konudaki çalışmalarımız sürüyor."

Ortak çok mutlu

Step ile Ortadoğu'lu girişim sermayesi ortağı Swicorp arasındaki işbirliğinin planlandığı gibi gittiğini dile getiren Şengör, "3 yıl içinde şirkette çoğunluğa geçmek gibi bir niyetleri vardı. Bu sürüyor. Ortağımız da gelişmelerden dolayı çok mutlu" dedi.

Yeni Zelanda'dan oybirliğiyle ödül

STEP, kendi geliştirdiği "Değişken Yüzey Teknolojisi"yle ürettiği ve Can Yalman tasarımı olan Mienterra halısıyla da Yeni Zelanda Yün Birliği'nin verdiği Rug Design Awards 2009 Gold ödülünü aldı. Domotex 2009 Halı ve Yer Kaplamaları Furarı'nda jürinin Mienterra'yı oy birliği ile seçtiğini dile getiren Cem Şengör, "En iyi inovasyon, en iyi ticari ürün, en iyi tasarım, en iyi dokuma kalitesi gibi kriterlerde birinci olduk. Halılar, kendilerine özgü gölge, ışık ve derinlik oyunlarıyla dört bir tarafından farklı bir tecrübe yaşatıyor" dedi. (Hürriyet)


Geri Dön