Stroton, yeni fabrikası ile kapasite ve ciroyu artıracak!
20 bin metrekarelik alana sahip yeni fabrikası ile yeni hedefler belirleyen yalıtım firmalarından Stroton, iki yıl içinde üretim kapasitesi ve cirosunu yüzde 70 artırmak istiyor.
Bölgede kurduğu 20 bin metrekarelik alana sahip yeni fabrikası ile kendine yeni hedefler belirleyen yalıtım sektörü firmalarından Stroton, önümüzdeki iki yıl içinde üretim kapasitesi ve cirosunu yüzde 70 artırmak istiyor. Stroton Yapı Kimyasalları ve Yalıtım ortaklarından Ömer Karadeli, yeni fabrikaları ile yapı kimyasallarını ürün gamlarına eklediklerini belirterek, burada inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu diğer yalıtım malzemelerinin pazara sunulmasında da kaliteyi yukarı çekeceklerinin altını çizdi. Karadeli, faaliyetlerine 2000 yılında başlayan Stroto'nun MOSB'deki fabrikasını ise 2013 yılında kurduğunu anlattı.
Ömer Karadeli, yeni nesil laboratuvarlarında Ar-Ge yatırımları yaparak, inovatif ürünleri piyasaya kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. İleri teknolojiye sahip üretim tesislerinde geliştirdikleri yenilikçi ürün çeşitliliği ile temelden çatıya inşaatın her aşamasında çözüm ortağı olmayı hedeflediklerini vurgulayan Karadeli, “Yenilenen üretim altyapımız ve geçmişten gelen inovatif ürünleri pazara sunma yetkinliğimizin verdiği güçle, ürün yelpazemizi hem üretim hem de tedarik anlamında genişletmeyi planlıyoruz. Bu hizmetlerin sağlanmasında şirketimizde müşteri odaklı bir strateji izleyerek; yapı kimyasalları, EPS ambalaj sanayi, yalıtım levhaları ve inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu diğer yalıtım malzemelerinin pazara sunulmasında da bir kalite çizgisi oluşturmak istiyoruz” dedi.
“Avrupa standartlarında üretim yapıyoruz”
Stroton'un ısı yalıtımının yanı sıra ICF konut sistemi de ürettiğini anlatan Ömer Karadeli, yüksek teknolojiye sahip enjeksiyon makineleriyle üretilen ürünlerinin Avrupa standartlarında olduğunu anlattı. Ürünlerinin birçok kalite belgesi ve ödüle sahip olduğunu belirten Karadeli, “Güvenlik, sağlık, çevre ve tüketicinin korunması ile ilgili tüm koşulları yerine getirerek EPS ısı yalıtım sektöründe CE belgesini alan ilk firmayız. Kaliteli ve geniş ürün yelpazemiz sayesinde birçok özel ve resmi projede çözüm ortağı oluyoruz. Gerçekleştirmeye devam ettiğimiz makine yatırımlarımızla iki yıl içinde üretim kapasitesi ve ciroda yüzde 70 artış hedfliyoruz” diye konuştu.
Mevcut ürün grupları hakkında da bilgi veren Ömer Karadeli, EPS yalıtım levhaları alanında Stroton markalı panel, blackpor panel, pan panel, black pan panel, stroboard, blackboard, stropan, blackpor pan, köşe panel, zemin sistemleri termoboard, asmolen sistemleri gibi çeşitlerinin bulunduğunu bildirdi. Karadeli, “Bünyemize yeni eklediğimiz yapı kimyasalları alanında ise seramik yapıştırıcılar, derz dolgular, su yalıtım, zemin ve cephe sistemleri, özel amaçlı ürünler, onarım ve güçlendirme, mastikler ve köpükler, akrilik yapıştırıcılar, kalıp ayırıcılar, beton ve harç katkıları gibi ürünleri yeni üretim tesisimizde üretiyoruz” ifadesinde bulundu. Yeni ürünleri ile pazar ağlarını da genişlettiklerini anlatan Karadeli, yurt genilnde yaklaşık 300 bayi ile çalıştıklarını kaydetti. Halen 200 kişi istihdam ettiklerini bildiren Karadeli, ihracat noktasında ise yeni pazar araştırması yaptıklarını bildirdi.
“Pazarda büyük bir potansiyel mevcut”
Türkiye yalıtım sektöründe büyük bir potansiyelin bulunduğunu anlatan Ömer Karadeli, inşaat sektörünün her yıl ortalama yüzde 4 büyüdüğü bir ortamda bu alanında yüzde 25 ila 300 oranları arasında büyüme kaydettiğini söyledi. Söz konusu büyümenin kriz döneminde dahi devam ettiğini vurgulayan Karadeli, bundra 2008’de revize edilen 'TS 825 Isı Yalıtımı Yönetmeliği' ile yalıtımın zorunlu olmasının kayda değer bir etkisinin bulunduğuna dikkat çekti.
Ayrıca 1 Ocak 2011 itibarıyla da yeni inşa edilen binaların 'Enerji Kimlik Belgesi' almasının zorunlu hale gelmesinin sektörel potansiyeli artırdığına işaret eden Ömer Karadeli, “Mevcut binaların da en geç 2017 yılına kadar bu belgeleri alması zorunlu. 25 Şubat’ta Resmi Gazete’de yayımlanan Enerji Verimliliği Strateji Belgesi (EVSB), gereği kullanım alanı 10 bin metrekarenin üzerindeki ticari bina ve hizmet binalarının tamamında, yürürlükteki standartları sağlayan ısı yalıtımı ve enerji verimli ısıtma sistemlerinin bulunması gerekiyor. Bu durum elbetteki sektördeki daimi büyümeyi beraberinde getiriyor” yorumunu yaptı.
Sektörün hızlı büyüdüğünü fakat kalitenin düştüğünü sözlerine ekleyen Ömer Karadeli, bu durumun kârlılığa olumsuz etkisinin bulunduğunu dile getirdi. Karadeli, konuyla ilgili şunları kaydetti: “Pazardaki hızlı büyüme trendinin artması yeni firmaların da pazara girmesine sebep oluyor. Bu durum kalite ve fiyat politikalarını her geçen gün geriye götürüyor. Stroton olarak pazardaki kalite politikamızı bozmadan tüketicilerin yaşam alanlarına katkı sağlamak istiyoruz.”
Dünya