Kent Haberleri

Su şirketinin patronu, 2022'de de ülkenin en zengin kişisi oldu!

Çin'de şişelenmiş doğal kaynak suyu şirketi Nongfu Spring'in kurucusu ve patronu Cong Şanşan, bu yıl da Çin'in en zengin kişisi seçildi. Cong Şanşan, bu unvanını geçen yıl kazanmıştı. ALİBABA’YI GERİDE BIRAKMIŞTI Cong, 2020'de, Çinli internet şirketi Alibaba'nın kurucusu Jack Ma'yı geride bırakarak ilk kez listenin zirvesine yerleşmişti

Hurun Araştırma Enstitüsünün yayımladığı "Çin Zenginler Listesi"nde Çin'de şişelenmiş doğal kaynak suyu şirketi Nongfu Spring'in kurucusu ve patronu Cong Şanşan, 455 milyar yuan ( 62,73 milyar dolar) servetiyle listede ilk sırada yer aldı.

ALİBABA’YI GERİDE BIRAKMIŞTI

Cong, 2020'de, Çinli internet şirketi Alibaba'nın kurucusu Jack Ma'yı geride bırakarak ilk kez listenin zirvesine yerleşmişti.

68 yaşındaki Cong'un serveti geçen seneye göre yüzde 11 artış gösterdi.

İKİNCİ SIRADA TİKTOK’UN KURUCUSU VAR

TikTok'un ve Çin'deki muadili Douyin'i bünyesinde barındıran internet şirketi Bytedance'in kurucusu Cang Yiming, 245 milyar yuan (33,78 milyar dolar) serveti ile ikinci sırada yer aldı. 39 yaşındaki Cang'ın serveti geçen seneye göre yüzde 28 azaldı ancak buna rağmen sıralamadaki yerini korudu.

 

230 MİLYAR DOLARLIK SERVETLE ÜÇÜNCÜ SIRADA

Elektrikli araçlar ve enerji depolama sistemleri için lityum-iyon bataryalar üreten CATL'ın kurucusu Zıng Yuçun, 230 milyar dolarlık serveti ile listede üçüncü sırada yer alıyor. 54 yaşındaki Zıng'ın serveti de geçen seneye göre yüzde 28 azaldı.

SON 24 SENEDEKİ EN BÜYÜK DÜŞÜŞ

Şahsi serveti 5 milyar yuanı (yaklaşık 700 milyon dolar) aşan iş insanlarının yer aldığı listede bu yıl 1305 kişi yer aldı. Geçen yılki listeden 293 isim eksildi, onların yerine 133 yeni isim eklendi.

Bu sene ve geçen sene listede yer alan 411 isim servetlerine servet katarken, 1187 girişimcinin serveti azaldı veya aynı kaldı.

PANDEMİ VE KÜRESEL KRİZ ETKİSİ

Hurun Enstitüsünün Başkanı ve raporun baş araştırmacısı Rupert Hoogewerf, bu sene listenin hem kişi sayısı hem de toplam servet bakımından son 24 senedeki en büyük düşüşe tanıklık ettiğine dikkati çekti.

Hoogewerf, küresel ekonomik krizin, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın, teknoloji hisselerindeki düşüşün ve koronavirüs salgını sonrası ekonomik toparlanmanın yavaşlamasının düşüşte etkili olduğu değerlendirmesini yaptı.

 

Yeni asgari ücret için kritik toplantı! Bakan Bilgin ile işverenler bir araya geldi

Gram altını olanlar bozdurmasın! Bu rakamdan sonra uçuşa geçecek!

Tarım sektöründen tarihi rekor! Tüm zamanların en yüksek ocak-ekim ihracatı…