02 / 05 / 2024

Suada'da mühür kırıldı, faaliyet sürüyor

Suada'da mühür kırıldı, faaliyet sürüyor

Suada'da faaliyetin sürmesi üzerine, Beşiktaş Belediyesi suç duyurusunda bulundu. İşletme müdürü 'Mührün söküldüğünden haberim yok" dedi



Ruhsat süresi dolduğu için 2 ay önce süresiz mühürlenen Suada'da faaliyetin sürmesi üzerine, Beşiktaş Belediyesi suç duyurusunda bulundu. İşletme müdürü 'Mührün söküldüğünden haberim yok" dedi

Beşiktaş Belediyesi tarafından iki ay önce mühürlenen Suadanın mührünün sökülerek faaliyetini sürdürdüğü ortaya çıktı. Belediyenin suç duyurusu üzerine ifadesine başvurulan işletme müdürü Fikret Kaykaç, işletmenin daha önce mühürlendiğinden haberinin olmadığını söyledi. Mels Turizm Otelcilik Restoranları şirketi (Suada) 'İçkili Lokanta İşyeri Açma ve Çalıştırma' ruhsatının süresinin dolması üzerine Haziran ayı başında süresiz olarak kapatılmıştı. Beşiktaş Belediyesi zabıta ekiplerinin geçen hafta yaptığı kontrolde mührün söküldüğü, işletmelerin çalışmaya devam ettiği ortaya çıktı. Galatasaray Kulübü tarafından işadamı Mehmet Koçarslan'a kiralanan ve eski adı "Galatasaray Adası" olan Suada'nın işletmecileri hakkında mührü izinsiz söktükleri gerekçesiyle Beşiktaş Belediyesi tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılık, 'mühür fekki' suçlamasıyla Suada işletmecileri aleyhinde soruşturma başlattı.

MÜDÜR İFADE VERDİ
İlk olarak işletmenin müdürü Metin Fikret Kaykaç'ın ifadesine başvuruldu. İfadesinde müdür olarak 20 Haziran 2010'da göreve başladığını anlatan Metin Fikret Kaykaç işletmenin mühürlendiğinden haberi olmadığını ileri sürdü. Kaykaç'ın, "Benim göreve başladığım tarihte her yer açıktı, kapalı ya da mühürlü değildi. Sadece mutfak mühürlüydü. İşletme çalışanlarına eski müdürün ne olduğunu sorduğumda bana cezaevine girdiğini söylediler. Ancak işletmenin mühürlendiğini söylemediler. Benim mührün sökülmesiyle ilgili bir bilgim yok" dediği öğrenildi.

HAPİS CEZASI VAR
Yürürlüğe giren yeni TCK'da mührü bozan kişinin 6 aydan 3 yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılacağı belirtiliyor. Ancak uygulamada hapis cezası paraya çevriliyor.
Ali Oktay/Sabah


Geri Dön