16 / 05 / 2024

Suat Kılıç Samsun'da yapılan okul restorasyonu beğenmedi!

Suat Kılıç Samsun'da yapılan okul restorasyonu beğenmedi!

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Samsunda tarihi bir binanın restorasyonu hakkında bilgi alırken çalışmaların kalitesini yetersiz buldu. Bakan Kılıç: "Üç beş aktörle bu işler yapıldığında maalesef niteliksiz üretimler ortaya çıkmaya devam edecek" diye konuşt



Samsunda tarihi bir binanın restorasyonu hakkında bilgi alan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, çalışmaların kalitesini yetersiz buldu. Eski Fazıl Kadı İlköğretim Okulundaki restorasyon çalışmalarını inceleyen Bakan Kılıç, basın mensuplarının soruları üzerine, uygulamadaki kalitenin yetersizliğine dikkat çekerek, deneyimsiz bir işçiliğin sergilendiğini söyledi.

Restorasyonun kalitesini yetersiz bulduğunu kaydeden Kılıç, "Deneyimsiz bir işçilik yapılmış, doğrusu üzüldüm. Fakat eskilikleri belirledik, yapılan işin ihale bedeli kapsamında yeni bir ödemede bulunmaksızın eskilikleri yüklenici firma nitelikli bir şekilde tamlayacak" dedi.

Söz konusu yapının Samsunun en eski binalarından biri olduğu dile getiren Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: "Burası ayakta kalan nadir binalarımızdan birisi. Dolayısıyla kullanım amacı ne olursa olsun binanın tarihi kimliğine yakışır şekilde hizmete sunulması
 lazım. Bundan sonra da benzer binaların restorasyonu öncesinde, deneyimli, iş kapasitesi çok daha iyi firmalar arasından tercih yapılması lazım. Yerelde bu işi yapan firmalar da gidip Türkiyenin diğer yerlerinde bu işlerin nasıl yapıldığını, profesyonel üretimin tarihi dokuya paralel olarak nasıl yapıldığını görsünler, kendilerini geliştirme ihtiyacı hissedebilsinler. Aksi taktirde üç beş aktörle bu işler yapıldığında maalesef niteliksiz üretimler ortaya çıkmaya devam edecek."

Restorasyon çalışmalarının ne zaman tamamlanacağına ilişkin bir soru üzerine de Kılıç, "Çalışmalar Valilik tarafından yürütülüyor. Binanın mülkiyeti İl Özel İdaresine ait. Sayın Valimizin takibi altında restorasyon sürüyor. Yani burada çok fazla kalan bir iş yok. Eğer yapılan imalatı beğenirsek bir iki ay içinde hizmete girecek. Ama yapılan imalat taktir görmediğinden dolayı elbette ki, bu imalatın yenilenmesi ve güncellenmesi lazım. Eksikliklerin giderildiği ölçüde muhtemeldir ki, bu 1-2 aylık süre 3-4 ayı bulabilecektir. Ama mümkün olduğunca kusursuz bir imalatı arkadaşlarımız sağlamaya devam edecekler" dedi. Bakan Kılıç, çalışmaların tamamlanması sonrasında binanın "Gençlik Merkezi" olarak hizmet vereceğini de sözlerine ekledi.

AA


Geri Dön