Ekonomi

Şubat ayı ödemeleri hesaplara yattı! Paranızı çekmeyi unutmayın!

Türkiye'de binlerce hanenin yararlandığı karşılıksız devlet desteklerinde süreç devam ederken, ödemelerin hesaplara aktarılmaya başlandığı bildirildi. Devlet ihtiyaç sahiplerine destek vermeye devam ediyor. İşte ayrıntılar... Devlet, ihtiyaç sahiplerine destek ödemesi yapıyor

Türkiye'de binlerce hanenin yararlandığı karşılıksız ve karşılıksız devlet desteklerinde süreç devam ederken, ödemelerin hesaplara aktarılmaya başlandığı bildirildi. Devlet, ihtiyaç sahiplerine destek ödemesi yapıyor. Evde bakım parası olarak bilinen bu destek ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığı bildirildi.

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından  bu konu ile ilgili açıklama geldi.  Bakan Yanık, engelli vatandaşlar ve bakıma muhtaç aileleri için yapılan ödemelerin miktarını açıkladı. Bakan Yanık, söz konusu açıklamalarda, engelli bireylerin ailelerinde desteklenmesi fikriyle başlatılan evde bakım yardımı ile bakıma muhtaç ve bakımını üstlendiği için çalışamayan ağır engelli bir yakını olan vatandaşlara, onlara destek olunur. Bakan Derya yanık ödemeler ile ilgili merak edilenleri şöyle açıkladı...


 

BAKAN YANIK AÇIKLADI

Açıklamalarının devamında engelli vatandaşlara yönelik politikaları aile odaklı sosyal hizmet vizyonu doğrultusunda gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Yanık şöyle devam etti: “Aileleri yanında kalan engellilere gündüz bakım hizmeti, evde bakım yardımı gibi hizmet modelleriyle destek oluyoruz. Bakıma muhtaç engelli yakınının bakımını üstlenen aylık ortalama 535 bin vatandaşa evde bakım yardımı veriyoruz. Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 1 milyar 256 milyon TL evde bakım yardımını hesaplara yatırdık. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim”

Peki destek ödelerinin yatıp yatmadığı nereden sorgulanır? İşte merak edilenler...

E-DEVLETTEN SORGULAYIN

Kamupersonelinette yer alan habere göre; vatandaşların paralarının yatırılıp yatırılmadığını e-Devlet üzerinden sorgulayabildiği bildirildi. Evde bakım ödeneği ödemelerinin hesabınıza yatırılıp yatırılmadığını öğrenmek için bankaya gitmenize gerek olmadığı, devlet destek ödemesi sorgulamalarının e-Devlet üzerinden yapılabileceği belirtildi.

E-Devlet’e, T.C. kimlik numaranız ile şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazan yere tıklayabilir, ödemenizin yatıp yatmadığını öğrenebilirsiniz.

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemelerinde flaş değişiklik! 1.611 lira...

Çiftçilerin yüzü gülecek! Devletten 12 bin lira destek ödemesi!

Tarih resmen açıklandı! 1.150 lira doğal gaz desteği başlıyor!

Bakan Derya Yanık açıkladı: Destek ödemeleri artırıldı!

Bakan Derya yanık açıkladı: Destek ödemeleri bugün başlıyor!

Gram altın 1.000 lirayı aşacak iddiası! İşte şok açıklamalar!

Yatırımcılar dikkat! Gümüş düşüşe geçti, sert dalga mı geliyor?