Ekonomi

Şubat ayında en çok bu ürünlerin fiyatı arttı! İşte Şubatta fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler listesi!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Şubat ayında en çok artan ve azalan ürünlerin listesini yayımladı. İşte detaylar!İşte haberin ayrıntıları…

İstanbul Ticaret Odası (İTO), piyasaların şeffaflığını korumak, bu durumun devamlılığını sağlamak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacı ile şubatta önceki aya göre İstanbul'da perakende fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri, fiyatları ve değişim oranları ile birlikte açıkladı.

İşte haberin ayrıntıları…

İstanbul Ticaret Odası, Şubat ayında fiyatı en çok artan ve azalan ürünlerin listesini duyurdu. Bu verilere göre, İTO'nun İstanbul Ücretliler Geçinme Endeksi’nde yer alan 242 ürünün 142’sinin perakende fiyatında artış yaşanırken, 8 ürünün fiyatı düştü, 92 ürünün fiyatında da bir değişiklik yaşanmadı.

FİYATINDA EN FAZLA ARTIŞ HASTANELERDE MEYDANA GELDİ!

Şubat ayında sağlık ve kişisel bakım harcamaları kategorisinde yer alan günlük hastane yatak ücreti, yüzde 64,80 ile beraber fiyatı en fazla artış gösteren ürün oldu.

Fiyatında artış yaşanan diğer ürünlerin listesi de şu şekilde; gıda harcamaları yaş, kuru sebze ve meyvelere alt grup yüzde 54,29 ile salatalık, yüzde 43,83 ile kabak, kültür, eğitim ve eğlence harcamaları kategorisinde yüzde 38,21 artış yaşanırken, maç giriş bilet ücreti, gıda harcamaları yaş, kuru sebze ve meyveler grubundan yüzde 22,98 ile havuç, yer alırken, yüzde 21,88 ile sivri biber, yüzde 20,74 ile domates ve yüzde 20,05 ile maydanoz bu sırada yer aldı.

AZALIŞ KAYDEDİLEN DİĞER ÜRÜNLER DE BELLİ OLDU!

Geçen ay konut harcamaları grubuna bakıldığı zaman yer alan yakıt ürünlerinden gaz yağı, yüzde 18,36 gerileme ile fiyatı en fazla azalan ürün oldu. Fiyatında azalış olan diğer ürünler de ulaştırma harcamaları kategorisinde yüzde 2,97 ile benzin, gıda harcamaları grubundan yüzde 2,83 ile lahana, yüzde 0,48 ile kahve, sağlık ve kişisel bakım harcamaları grubunda ise yüzde 0,36 ile şampuan ve yüzde 0,33 ile sabun olarak kaydedildi.

Şubat ayında fiyatı en çok artan ürünler ile fiyatı azalan ürünlerin listesi şu şekilde;