Otomobil

Şubat ayının en çok tercih edilen otomotiv markaları belirlendi!

Şubat ayında satışı en çok gerçekleştirilen otomobil markaları belli oldu. Peki Renault, Fiat ve Hyundai şubat ayında binek araç modellerinde ne kadar sattı? İşte cevabı...Otomobil pazarlarında yerli üretim yapan otomobil firmaları öne çıktı

Şubat ayında ülkemizde sıfır otomobil ve ticari araç pazarlarında en çok satışı gerçekleştirilen otomobil markaları sırasıyla Fiat, Renault, Ford, Hyundai ve Dacia oldu. Otomobil pazarlarında yerli üretim yapan otomobil firmaları öne çıktı.

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerine göre, geçtiğimiz ayda hafif ticari araç ve sıfır otomobil pazarı 2021 senensinin aynı ayına göre yüzde 15.1 oranında azalış göstererek 49 bin 652 oldu. Hafif ticari araç ve otomobil pazarı, 10 senelik şubat ayı otomobil satışları ortalama yüzde 8.6 oranında artış gösterdi.

Sıfır otomobil satışları şubat ayında 2021 senesinin ayına göre yüzde 15.9 oranında azalarak 37.641, hafif ticari araç satışları ise yüzde 12.7 oranıda düşüşle 12.011 olarak kaydedildi. Hafif ticari araç ve otomobil pazarları, 10 senelik şubat ayı analizlerine göre yüzde 8.6 oranında yükseliş gösterdi. Hafifi ticari araç satışları, ortalama 10 senelik şubat ayına göre yüzde 8.7 oranında ve otomobil satışları ise yüzde 8.5 oranında yükseliş gösterdi.

Şubat ayında binek araç modelleirinde en çok satışı gerçekleştirilen marka hangisi oldu? İşte cevabı...
 

Şubat ayı otomobil satışlarında Fiat adını zirveye yazdırdı

ODD raporundan derlediği bilgilere göre, otomobil markaları arasında yer alan Fiat, geçtiğimiz ay hafif ticari ve binek araçlar olmak üzere toplam 6.812 adet araç satışıyla ilk sıraya yerleşti. Renault hem ticari hem de binek modelinin toplam satışı 6.155 adete ulaşmasıyla ikinci sıraya yerleşti. Üçüncü sırada ise Ford 4.767 araçla Renauld takip etti. Hyundai 4.310 satışla dördüncü ve Toyota ise 3.817 satışla listede beşinci oldu.

Sputniknewscom'da yer alan habere göre, 2022 senesinin geçtiğimiz ayında, binek modellerine ilişkin en çok satışı yapılan otomobil üreticisi 5.396 adetle Renauld oldu. ikinci sıraya ise Hyundai 4.182 adetle Renault takip etti. Üçüncü sıraya 3.610 adetle Fiat yerleşit. Toyota, 3.274 adet satışıyla dördüncü sırada ve Daci ise 2.897 otomobil satışıyla beşinci sırada konumlandı.

Şubat ayında otomobil satışlarında 44 markanın bulunduğu listede, Lamborghini ve Smart hariç tüm otomobil markalarının satışı gerçekleştirildi. Aynı ayda, 61 Porsche, 8 Maserati, 3 Ferrari, 2 Aston Martin ve 2 Bentley satışı yapıldı.

Hafif ticari araç pazarlarında ise satışı yapılan en çok otomobil markası 4.079 satış iie Ford ilk sıraya yerleşti. ikinci sıraya ise 3.202 satışı ile Fiat konumlanırken 868 adet satışla Peugeot takip etti. Dördüncü sırada yer alan Renauld 759 satış gerçekleştirirken, Volkswagen ise 555 satışla beşinci oldu.

Kia Stonic 2022 mart ayı fiyat listesi yayınlandı!

Dacia otomobil modellerinin güncel fiyat listesini açıkladı! İşte 2022 fiyat listesi!

Otomobil alacaklar müjde! BDDK, kredi sürelerini uzattı!

İkinci el otomobil pazarlarında fiyatlar tavan yaptı!