30 / 04 / 2024

Süha Günel kimdir?

Süha Günel kimdir?

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Üyesi Süha Günel kimdir? Süha Günel, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Süha Günel, ne zamandan beri, Rönesans Holding Yönetim Kurulu Üyesi? İşte Süha Günel...



Süha Günel kimdir?

1984 yılında TED  Ankara  Koleji’nden, 1990 yılında Gazi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olmuştur. Süha Günel, 1991-2002 yılları arasında BOTAŞ Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.’de ve T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda Bakan Danışmanı olarak görev yapmıştır. 


2002-2007 yılları arasında TED Ankara Koleji’nde Vakıf Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdür olan; 2007-2008 yılları arasında TED Üniversitesi Vakfında Yönetim Kurulu Danışmanlığı yapan Süha Günel 2008 yılı Nisan ayında Yönetim Danışmanı olarak Rönesans Holding bünyesine katılmıştır. 


Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Kurumsal İletişim ve Varlık Yönetimi Grup Başkanı olarak görevlerini sürdüren Süha Günel aynı zamanda Rönesans Eğitim Vakfı yönetim kurulu üyesidir.


Rönesans

Rönesans Holding, inşaat, gayrimenkul yatırım ve enerji üretim faaliyetlerine odaklanmış; Türkiye, Bağımsız Devletler Topluluğu ve MENA Bölgesi'ni (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) içeren coğrafyada çalışmalarını sürdüren bir şirketler topluluğudur. 


Rönesans'ın temelleri 1993 yılında, Erman Ilıcak tarafından kurulan ve bugün Rönesans Grubu'nun lokomotif şirketi olan Rönesans İnşaat ile atılmıştır. Rusya'nın St. Petersburg kentinde kurulan Rönesans İnşaat, kısa zamanda yeni pazarlara açılmayı başarmış ve bugün REC Uluslararası İnşaat Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş. "Rönesans İnşaat" unvanıyla anılan uluslararası bir müteahhitlik firması niteliği kazanmıştır.


Erman Ilıcak'ın sürekli gelişime inanarak, kaliteden ödün vermeksizin yarattığı üstün başarı öyküsünün simgesi olan Rönesans Holding, bugün ana müteahhit ve yatırımcı olarak onbir farklı ülkede alışveriş merkezleri, ofisler, oteller, konutlar, karma yapılar, ağır sanayi tesisleri, altyapı tesisleri, hafif üretim tesisleri, kimyasal ve ilaç üretim tesisleri, yiyecek ve içecek işleme tesisleri, araba ve makine fabrikaları, devlet binaları ve enerji santralleri inşa etmektedir.




Geri Dön