Şükrü Genç: Sarıyer'e toplam 124 park kazandırdık!
Yol, çevre düzenleme, gibi çalışmaların zaten belediyelerin zorunlu görevi olduğunu belirten Başkan Genç, “Ben bunları hizmetten saymıyorum. Önemli olan insan odaklı projelerle yaşam kalitesini artırmaktır. Bizim tüm projelerimiz insan odaklıdır” diyor.
Deniziyle, sahiliyle, yeşiliyle, mesire yerleriyle, sakinliğiyle İstanbul’un en yaşanılası ilçesi Sarıyer’deyiz. Belediye Başkanı Şükrü Genç’e yürüttükleri belediyecilik faaliyetlerini ve geleceğe ilişkin projelerini soruyoruz. Seçildiği 2009 yılında hazırladıkları ‘Sarıyer Kalkınma Eylem Planı’nı “Sarıyer’in kalkınma anayasası” olarak değerlendiren Genç, daha çok sosyal projelere ağırlık verdiklerini belirtiyor. Söz Genç’te:
YARINLARIMIZ İÇİN EYLEM PLANLADIK
Belediyenin öncelikli görevi yol, çevre gibi düzenlemeleridir. Ben bunu hizmetten saymıyorum. Bunlar zaten yapılması zorunlu olan hizmetlerdir. Önemli olan insan odaklı projelerdir. Bizim bütün projelerimiz insan odaklıdır. Sarıyer Kalkınma Eylem Planı'yla hedefimiz Sarıyer’de kökten değişimi başlatmak, dünya kenti bir Sarıyer’i kurmak. Sarıyer’in yarınları planladık. Bu çalışmalarımızda 3 temel başlığı esas aldık. Sürdürülebilir kalkınma için kentsel altyapı, sosyal politika eğitim, sağlık, kültür, spor, turizm ve markalaşma. Bu yol haritasına göre adım adım projelerimizi gerçekleştiriyoruz. Örneğin Sarıyerlinin yıllardır beklediği 2 önemli projeyi hayata geçiriyoruz. Tüm birimlerin bir arada olacağı Belediye hizmet binası ve Sarıyerliyi Sarıyer’de evlendirecek evlendirme dairesi inşaatları sürüyor.
124 PARK KAZANDIRDIK
Sarıyer’e toplam 124 park kazandırdık. Japon Bahçesi gibi uluslararası projelere imza attık. 74 noktada aletli jimnastik alanı oluşturduk. 7’den 70’e herkes için spor yapabilme imkanı sağladık. İnternet üzerinden yayına başlayan SARIYER TV Sarıyerlilerin sesi olacak. Vatandaşlarımız seslerini duyurabilecekleri bir iletişim kanalına daha sahip oldular. Ayrıca atıl durumda olan belediye tiyatromuzu canlandırdık. 466 gösterimle 85 bin izleyiciye ulaştık. 104 dalda açtığımız kurslarımızda 10 bin kursiyere eğitim verdik. Ay ışığında sinema keyfi başlattık. 20 bin izleyiciye ulaştık. İlçemize halk kütüphanesi kazandırdık. Demirtaş Ceyhun Halk Kütüphanesi'ni kitapseverlerin hizmetine açtık.
ENGELLİLERE TATİL
İlçemizdeki engelli vatandaşlarımıza ait güncel verileri topluyoruz. Danışmanlık hizmeti veriyoruz. Engelli vatandaşlarımız ve ailelerine sosyal tesislerimizde ücretsiz tatil imkânı sunuyoruz. Geziler, Boğaz turları, tiyatro, balık tutma, piknikler, spor müsabakaları gibi düzenli sosyal rehabilitasyon çalışmaları düzenliyoruz.
SEMT EVLERİYLE HİZMET ATAĞI
Şehirleşmenin getirdiği apartman hayatı, mahalle kültürünün kaybolmasına yol açmaktadır. Bu tabloyu engellemek, mahalle kültürünü yaşatmak amacıyla Semt Evleri kuruyoruz. Semt Evleri'nde muhtarlık, PTT gibi kamu hizmet kurumlarına da yer veriyoruz. Vatandaş nişan, kına gibi özel günleri semt evlerinde yapabiliyor. 3-6 yaş çocuklarımız için gündüz bakımevleri kuruyoruz. Çocuklarını güvenle emanet eden annelerin iş ve sosyal hayatından kopmalarını önlüyoruz. Ayrıca ilçemiz sınırlarındaki üniversitelerde okuyan kızlarımızın rahat ve güvenli bir şekilde barınmaları için Kız Konukevi kurduk. 120 kişi kapasiteli konukevimiz tam kapasiteyle Bahçeköy’de hizmet veriyor. 7-14 yaş arası çocuklarımızın okul derslerine yardımcı olmak, okul sonrası zamanlarını verimli kullanmalarını sağlamak amacıyla SAGEM’lerde hizmet veriyoruz.
Ercan Öztürk / Akşam