29 / 04 / 2024

Şükrü Kızılot, RSM Kapital Karden'in desteklediği sempozyumda değer artışını anlattı!

 Şükrü Kızılot, RSM Kapital Karden'in desteklediği sempozyumda değer artışını anlattı!

1 Temmuz'da yürülüğe girmesi hedeflenen inşaat firmalarını da mevzuatça rahatlatacak yeni TTK'da 100'den fazla madde tekrar yazılıyor. Şükrü Kızılot ise RSM Kapital Karden'in desteklediği İnşaat sektöründe vergi ve TTK ve güvenlik sempozyumunda konuştu



Yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK) ile ilgili inşaat firmalarını ilgilendiren konular RSM Kapital Karden'in desteği ile "İnşaat sektöründe vergi, TTK ve güvenlik sempozyumu"nda masaya yatırıldı. Sempozyumda konuşan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Kızılot, yeni TTK nın Türkiye, dünyada teknoloji, bilim ve uygulamalarla ilgili değişiklikleri içerdiğini ve bu gelişmelere cevap vermek üzere hazırlandığını ancak kanun yapıcıların aksaklıkları görmeden hızlı bir şekilde kanunu yürürlüğe koymak istediklerini söyledi. 



İnşaat sektöründe önem arzeden bir konunun da değer artışı kazancı olduğunu belirten vergi uzmanı Prof. Dr. Şükrü Kızılot, şunları söyledi: 


Gelir Vergisi Kanunu'nda mükerrer 80. Maddesi'nin 6. bendinde yer alıyor, değer artışı. 5 yıl içinde satıldığında değer artışı kazancı oluyor. 5 yıl süre geçtikten sonra satılması halinde kazanÇ söz konusu değil. Ancak mükerrer 80'inci maddenin 6. bendinde pârantez içinde bir durum var. İvazsız iktisaplar hariç diye. Yani bir gayrimenkulünüz var. Satacaksınız. Mesela binayı 3 milyona aldınız. Satarken 1 milyon TL'den aldım diye göster harç ve vergiden kurtulursun diyor. BU size cazip geliyor. 1 yıl sonra aldığınız eve 5.5 milyona daha çıkıyorsunuz. 1 milyona aldınız, 5.5 milyona satıyorsunuz. 4.5 milyon kâr var ama yüzde 35 de vergi olduğundan bu kar tamamen vergiye gidiyor. O zaman vergi kanunlarını iyi araştırıp bu vergiden kurtulma şansımız var.


Sözcü


Geri Dön