Genel

Süleyman Demirel izin verdi; DP, binasını sattı!

Hüsamettin Cindoruk'un Genel Başkanlığı döneminde Ankara-Selanik Caddesi'ndeki Genel Merkezi elden çıkaran parti, bu kez Akay'daki 'Demokrasi mahzeni'nin satışını gerçekleştirdi. 4 milyon 224 bin TL'ye Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği'ne sattıldı

 Demokrat Parti (DP), mali sorunlara çözüm için ikinci Genel Merkez binasını da sattı.

Hüsamettin Cindoruk'un Genel Başkanlığı döneminde Ankara-Selanik Caddesi'ndeki Genel Merkezi elden çıkaran parti, bu kez Akay'daki 'Demokrasi mahzeni'nin satışını gerçekleştirdi. Binayı, 4 milyon 224 bin TL'ye Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği'ne sattıklarını açıklayan DP Genel Sekreteri Bekir Ongun, 'Satış öncesi değerli büyüğümüz Süleyman Demirel'e de danıştık. Bazı teşkilatlarımızdaki haciz tehdidi nedeniyle seçim öncesi zorunluluk nedeniyle bu kararı aldık' dedi.

KARAR GİK'TE ALINDI
Uzun süredir satışı veya kiralanması tartışılan binanın durumu son olarak Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında gündeme geldi. Genel Başkan Namık Kemal Zeybek'in başkanlığındaki kurul, seçim çalışmaları öncesi hem mali tabloyu değerlendirdi hem de satış rakamlarını. Satışın zorunlu olduğu dile getirilse de, bazı GİK üyelerinin 'manevi anlamı' nedeniyle satışa karşı çıktıkları kaydedildi. Sıkıntının aşılması için Doğru Yol Partisi'ni (bugünkü DP) bu binada iktidara taşıyan eski Genel Başkan ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e de danışıldığı bildirildi. Satışın bu çerçevede gerçekleştiği kaydedildi.  

PARTİNİN BORCU çOK  
DP Genel Sekreteri Bekir Ongun, konuyla ilgili şunları söyledi:
- Satışı GİK kararıyla yaptık. Mimar ve Mühendis Odaları Birliği'ne 4 milyon 224 bin TL'ye satış kararı verildi. Bu karar zorunluluktan alındı. çünkü 12 Haziran'da seçime gidiyoruz.
- Geçmişe dönük partinin borçları var. Bu borçların ödenmesi gerekiyor. İl ve ilçe teşkilatlarımızın her an borçları iletiliyor. Bazılarını yeni Torba Kanun'la yapılandırdık ama buna dahil olmayanları ödemek durumundayız. 2007'den bu yana Hazine yardımı almıyoruz. Üstelik şu an Turgut Özal Kampusu'nu kullanıyoruz. Orası da bize fazlasıyla yetiyor. Değerli büyüğümüz Sayın Süleyman Demirel'e de danışarak bu kararı aldık.

Selanik'teki bina da el değiştirmişti
Demokrat Parti, Anavatan'la birleşmesine karşın maddi sıkıntıları aşamamış ve Tansu çiller'in Başbakanlığı döneminde 'Genel Merkez' olarak kullanılan Selanik Caddesi'ndeki binayı da satmıştı. Hüsamettin Cindoruk'un Genel Başkan olduğu dönemde satışı gerçekleşen binadan elde edilen 8.8 milyon TL'ye yakın gelir, partinin ihtiyaçları ve borçları için kullanılmıştı. Akay Caddesi'ndeki bina ise Doğru Yol Partisi'nin iktidarına uzanan yolda tarihi toplantılara ev sahipliği yapmıştı.
9. Cumhurbaşkanı ve Doğru Yol Partisi eski Genel Başkanı Süleyman Demirel'in 'Başbakanlık'a uzandığı adres olan Akay'daki bina 'Demokrasi Mahzeni' olarak ün kazanmıştı. Onun da satışıyla Demokrat Parti'nin elinde, Anavatan Partisi'nin geçmişte kullandığı Turgut Özal Kampusu ile Atatürk Bulvarı üzerindeki Celal Bayar Köşkü kalmış oldu.

Akşam/Hakkı KURBAN