27 / 04 / 2024

Süleyman Dişli kimdir?

Süleyman Dişli kimdir?

Adapazarı Belediyesi’nin Sangarius AVM ihalesine fesat karıştırdığı iddiasıyla gözaltına alınan ve serbest bırakılan Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli kimdir? Süleyman Dişli ne zamandır bu görevde?



Süleyman Dişli kimdir?

Süleyman Dişli, 1962 yılı Sakarya ili Kamışlı köyü doğumlu. İlköğretimini Arifiye Neviye İlkokulunda, Orta ve Lise eğitimini Adapazarı'nda tamamladı. İktisat Fakültesi mezunu olan Dişli, bir süre serbest ticaret yaptıktan sonra 1996 yılında Adapazarı Belediyesi'nde İdari İşler Başkan Yardımcısı oldu.


Sırasıyla Belediye Teftiş Kurulunda müfettişlik, Büyükşehir Belediyesinde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı görevlerini yürüttü. 28 Mart 2004 tarihinde Adapazarı Belediye Başkanlığına seçildi. Beş yıllık başarılı bir hizmet döneminden sonra 2009 yılında yapılan Mahalli İdari seçimlerinde yeniden Belediye Başkanlığına seçilen Süleyman Dişli, evli ve beş çocuk babası olup İngilizce ve Arapça bilmektedir.


Hurriyet.com.tr’nin 24 Eylül 2013 tarihli haberine göre; Sakarya'nın merkez Adapazarı Belediye Başkanı AK Parti'li Süleyman Dişli ve Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Özüm'ün de aralarında bulunduğu 6 kişi, 'ihaleye fesat karıştırmak' suçlamasıyla gözaltına alındı.


Gözaltıların, Sakarya Cumhuriyet Savcılığı tarafından bir yıl önce başlatılan 'Sangarius' adlı alışveriş merkezi ve spor kompeksi ihalesi ile ilgili soruşturma kapsamında gerçekleştirildiği belirtildi. Savcılık talimatıyla harekete geçen polis tarafından gözaltına alınan Başkan Süleyman Dişli ve Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Özüm'ün de aralarında bulunduğu 6 şüphelinin ifadelerinin alındığı bildirildi. 


Haberturk.com’un 24 Eylül 2013 tarihinde saat 19:38’de yayınladığı habere göre; İhaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan Adapazarı Belediye Başkanı serbest bırakıldı. 




Adapazarı Belediye Başkanı'na ihaleye fesat karıştırma iddiası!



Geri Dön