Ekonomi

Süleyman Soylu az önce açıkladı! 1.200 mahalle yabancıların ikametine kapatılacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Göç Bilgilendirme Toplantısı'nda yaptığı açıklamada toplamda 1.200 mahallenin yabancıların ikametine kapatılacağını söyledi. İşte Bakan Soylu'nun o açıklamaları...1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren yaklaşık olarak 1200 mahallenin yabancılara ikametinin kapatılacağını açıklayan Bakan Süleyman Soylu toplantıda çarpıcı bazı bilgiler de verdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Göç Bilgilendirme Toplantısı'nda önemli açıklamalar yaptı. 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren yaklaşık olarak 1200 mahallenin yabancılara ikametinin kapatılacağını açıklayan Bakan Süleyman Soylu toplantıda çarpıcı bazı bilgiler de verdi.

İşte "Ülke istila ediliyor" cümlesiyle ilgili konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun konuyla ilgili açıklamaları...

"Ülke istila ediliyor" cümlesiyle ilgili önemli açıklamalar yapan Bakan Soylu, 2010'dan itibaren Almanya, birçok uyruktan 1 milyon 354 bin 200 kişiyi vatandaş yaptığını söyleyerek. Bunların içerisinde Suriyelilerin de bulunduğunu dile getirdi. Türkiye'nin bir göç strateji belgesi olduğunu söyleyen Bakan Süleyman Soylu, Türkiye'nin gerek kaçak göçle alakalı gerek göç eylem planıyla alakalı bir sürecinin devam ettiğini dile getirerek, alınan önlemlerle ilgili de bazı bilgiler verdi.

İKAMET İZNİ 

Milliyet'te yer alan habere göre, ikamet izniyle ilgili de önemli açıklamalar yapan Bakan Süleyman Soylu, '10 Şubat 2022 tarihinden  itibaren Turizm vizesiyle gelerek süresini bitirenlerin ikametine izin vermediklerini söyleyerek, "Eğer bir kişi ev satın alırsa, diyelim ki 10 bine 10 bine metruk ev aldı. Biz bunu değiştirdik. Dedik ki büyükşehirlerde 75 bin dolara ev satın alıyorsan sana ikamet veririz."

Sahte kira kontratlarının olduğunu söyleyen Süleyman Soylu, artık notere ev sahibiyle birlikte gidileceğini dile getirerek, ikamet izni alan yabancıların yaptırmak zorunda olduğu sağlık sigortaları olduğunu ancak burada da sahtecilik olduğunu kaydeden Süleyman Soylu, "Burada da tedbir aldık. Sigorta düzenleme merkeziyle konuştuk, bu poliçelerin işlevselliğini artırmak için birtakım kararlar aldık. Hazine ve Maliye Bakanlığı'yla görüştük, uzun bir ikamet alsa da 6 aylık bir süreye geçtik. Sahte olup olmadığı ikamet aldığında artık ortaya çıkıyor.' dedi.


"YAKLAŞIK 1200 MAHALLE İKAMETE KAPATILACAK"

Süleyman Soylu yaptığı açıklamalarda Türkiye'de yabancıların belirli bölgelerde yoğunlaşmasının önlenmesi için yabancı sayısının toplam kişi sayısına oranının yüzde 25'i geçtiği toplam 781 mahalle tüm yabancılar için ikamete kapatıldığını hatırlatacak, 1 Temmuz 2022 tarihinden olan oranın yüzde 20 olarak uygulanması sağlanacağını ve yaklaşık olarak 1200 mahallenin ikamete kapatılmış olacağını söyledi.

Bakan Süleyman Soylu resmen açıkladı: 1 milyon Suriyeliye ev yapılacak!

Türkiye'de bu da oldu! Suriyeliler Türklere BİM'den hediye kartı dağıttı

İstanbul'daki emlak ilanını görenler, gözlerine ovuşturup bir daha baktı ama yine de inanamadı