29 / 04 / 2024

Süleyman Soylu'dan 'kerpiç ev'lerle ilgili açıklama!

Süleyman Soylu'dan 'kerpiç ev'lerle ilgili açıklama!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye-İran sınırında yaşanan depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Soylu, ''Kerpiç evler konusunda tedirginliğimiz, riskimiz var. Bu konuda arkadaşlarımız tüm bölge halkına gerekli duyurularda bulunuyorlar'' dedi.



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye-İran sınırındaki depremle ilgili, "Özpınar'da 7 vatandaşımız, Güvendik köyünde ise 1 vatandaşımız hayatını kaybetti. Toplamda 8 vatandaşımızı kaybettik." diye konuştu. 

Soylu, açıklamasında Başkale'de 4 köyden depremle ilgili bilgi geldiğini, ekipleri bölgeye yönlendirdiklerinden bahsetti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ilk etapta arama kurtarma ekipleri ve köylülerin enkaz altındaki vatandaşları kurtarmak için çalıştıklarından bahseden Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Özpınar'da 7 vatandaşımız, Güvendik köyünde ise 1 vatandaşımız hayatını kaybetti. Toplamda 8 vatandaşımızı kaybettik. Şu anda enkaz altında kimsenin olmadığı bilgisini valimizden aldım."

İlk gelen bilgilere göre hastanelere kaldırılan yaralıların durumlarının çok ağır olmadığını kaydeden Soylu, gelişmeleri yakından izlediklerini açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un Elazığ'da hayata geçirilen çalışmaların süreceğini anlatan Soylu, kendisinin ise deprem bölgesine geçeceğini dile getirdi.

Depremin zarar verdiği bölgelerde alınması planlanan tedbirlerle ilgili soru üzerine Soylu, ilgili personellerin bölgede olduğunu ve gerekli değerlendirmeleri en ince detaylarına kadar yaptıklarından bahsetti.

Kerpiç evlerin artçı sarsıntılarla ilgili çok riskli yapılar olduğundan bahseden Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Beton yapıların hasar görenleri muhakkak var. Maalesef kerpiçlerde toprak söz konusu oluyor ve toprak boğulmasını da peşinden getirebiliyor. Onun için kerpiç evler konusunda tedirginliğimiz, riskimiz var. Bu konuda arkadaşlarımız tüm bölge halkına gerekli duyurularda bulunuyorlar."

İran'daki deprem Van'da hissedildi! Kerpiç evler yıkıldı!

Süleyman Soylu: Van'da yıkılan binalarımız var!

 


Geri Dön