01 / 05 / 2024

Sultan Apartmanı 'nda icradan 185 bin TL 'ye satılık konut!

Sultan Apartmanı 'nda icradan 185 bin TL 'ye satılık konut!

Kadıköy 2. İcra Müdürlüğü; Ataşehir ilçesi, Sultan Apartmanı"ndaki 185 bin TL"lik daireyi satıyor. İhalesi 8 Mart Salı günü Kadıköy 2. İcra Müdürlüğü"nde yapılacak¦



 Verilen ilan şu şekilde;

İİK.127 maddesi gereğince, iş bu satış ilanı, tapuda adresi bulunmayan ve tebligat yapılamayan ilgililere ilanen tebligat yerine kaim oku ağı ilan olunur.

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

TAPU KAYDI: istanbul ili, Ataşehir ilçesi, İçerenköy Mahallesinde kain ve tapuda 1/1 pafta, 1128 ada, parsel sayılı 600,00 m2 yüzölçümlü bodrum, zemin ve normal katlı ondört bağımsız bölümlü bahçeli kargir apartmanda, 1.katla, 20/260 arsa paylı 4 bağımsı/ bölüm nolıı dairenin tamamıdır

İMAR DURUMU: Ataşehir Belediye Başkanlığı imar ve şžehircilik Müdürlüğü 11.5.2010 tarih ve 2009/4935-140862 sayılı imar durumu yazısına göre, Ataşehir ilçesi, İçerenköy Mahallesi, 173 pafta, 3128 ada, 65 parsel sayılı yer, 13.07.1992 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli İçerenköy Mahallesi Islah imar Revizyon imar Planına göre, H: serbest irtifalı, Taks: 0.25, Kaks: 2.07, ayrık nizam, ticaret alanında kalmaktadır, denilmektedir.

HALİ HAZIR DURUMU: Satışa konu olan taşınmaz mahallen; İstanbul ili, Ataşehir ilçesi, İçerenköy Mahallesi, Üsküdar içerenköy yolu Caddesi, Umut Sokak, numara 4'deki Sultan Apartmanında, 1 .katta, 4 bağımsız bölüm nolu dairenin tamamıdır. Parsel üzerinde yaklaşık onyedi yıl önce inşa edilmiş, Mimarlık hizmetlerine esas, lll.sınıf B grubu yapılardan olan, altı normal kattan ibaret, betonarme karkas sistem bir bina vardır. Binanın zemin kat alanı işyeri, normal kat alanları ise mesken olarak kullanılmaktadır. Normal kat alanlarında ikişer adet bağımsız bölüm bulunmaktadır. Satışa konu 1. kat, 4 nolu bağımsız bölüm, binanın güney yönüne cepheli olup, giriş holü, koridor, mutfak, salon, üç oda, banyo, tuvalet ve balkon mahallerinden ibaret, yaklaşık 100 m2 inşaat alanlıdır. Bağımsız bölümün inşasında standart olduğu kabul edilen malzemeler kullanılmış olup, ıslak zemin döşemeleri seramik malzeme ile oda zemin döşemeleri ise ahşap parke malzemeyle kaplanmıştır. Müstakil kombili kaloriferli ısınma türündedir. Belediye alt yapı hizmetleri ve ulaşım imkanı olumlu özellikte olan bölgedeki parseldedir.

KIYMETİ: Müdürlüğümüzün kesinleşmiş bulunan kıymet takdiri raporuna göre satışa konu 1. katta, 20/260 arsa paylı 4 bağımsız bölüm nolu dairenin tamamına 185.000.00.-TL. değer takdir edilmiştir.

SATIşž şžARTLARI:
1  - Satış 08 MART 2011 Salı günü saat 11.00'den 11.10'a kadar Kadıköy 2. icra Müdürlüğünde; açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartiyle 18 MART 2011 Cuma günü, saat 11.00'den 11.10'a kadar Kadıköy 2. icra Müdürlüğünde; ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur.

2  - Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. KDV, damga vergisi, tapu harç ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler ve tellaliye resmi satış bedelinden ödenir.

3  - ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, iki ihale arasındaki farktan ve yasal faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5  - şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6  - Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/948 Talimat sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. (İİKm. 126)

(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.
Dosya No: 2010/948 Talimat


Geri Dön