28 / 04 / 2024

Sultanahmet, Sirkeci ve Beyazıt bölgesi yayalaşıyor

Sultanahmet, Sirkeci ve Beyazıt bölgesi yayalaşıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla Sultanahmet, Sirkeci ve Beyazıt’ı da içine alan alanda 90 cadde ve sokak 1 Ocak 2011 tarihi itibariyle trafiğe kapatılarak yayalaştırılacak



UKOME "Sirkeci Hocapaşa, Hobyar Mahallesi ve Çevresi Yayalaştırma ve Trafik Sirkülasyon Projesi", Beyazıt-Sultanahmet-Sirkeci tramvay güzergahı ile Ragıp Gümüşpala Caddesi, Cemil Birsel Caddesi arasındaki bölgeyi kapsayan yeni bir yayalaştırma trafik
 sirkülasyon projesi çalışmasının yapılmasını kararlaştırdı. Bu karar uyarınca, "Fatih ilçesi Ragıp Gümüşpala Caddesi, Prof. Dr.
 Cemil Bilsel Caddesi, Nuruosmaniye ve  Ankara  Caddesi arası Yayalaştırma ve Trafik Sirkülasyon Projesi" hazırlanarak, toplam 90 cadde ve sokağın trafiğe kapatılması öngörüldü.

Kararda sadece resmi araçlar, vilayet, konsolosluk, zabıta ve polis araçları, PTT ve bankalara ait araçlar, itfaiye ve cankurtaran araçlarının 24 saat giriş-çıkış yapabilmesine imkan tanınırken, yayalara bırakılmış alanlarda park yapılması da yasaklandı.

TRAFİĞE KAPATILACAK CADDE VE SOKAKLAR

Karar uyarınca, 1 Ocak 2011 tarihinde uygulamaya girecek yayalaştırma projesi kapsamında trafiğe kapatılacak 90 cadde ve sokak şunlar: "Ağa, Alacahamam, Arifpaşa, Aynacılar, Balkapanı, Bestekar Basri, Bezciler, Büyükbaş, Büyükpostane, Cağaloğlu Hamam, Celal Ferdi Gökçay, Cemal Nadir (bir kısmı), Cömert Türk, Çakmakçılar Yokuşu, Çarkçılar, Çarşıkapı Nuru, Ceridehane, Çökelik, Çuhacıhanı, Çeşnici, Deveoğlu Yokuşu, Direkli Hanı, Fındıkçılar, Fincancılar, Gümüş Haneli, Hanımeli, Hacı Küçük, Hakkı Tarık Us, Yavaşça Şahin, İmameci, Kadıoğlu, Kalçın, Kaputçular, Katırcıoğlu, Kefeli Han Sokak, Kılıççılar, Kızılhan, Köprücü, Kutlucu, Küçük Yıldızhan, Limoncu, Lütfullah, Macuncu, Mimar Vedat, Mahmutpaşa Hamamı, Mangalcı, Han Arkası Çıkmazı, Molla Fenari, Mühürdar Emin Paşa, Nargileci, Narlı Bahçe, Necip Efendi, Örücüler Kapısı, Paçacı, Paşa Camii, Rastıkçı, Sabuncu Hanı, Saka Mehmet, Sandalyeciler, Selvili Mescit, Sultan Mektebi, Şeker Ahmet Paşa, Şeyh Davut Hanı, Tahmis, Tarakçılar Hanı, Tasvir, Taşsavaklar, Tesbihci, Teskereci, Tığcılar, Tomruk, Adem Yavuz, Yeşil Dibekli ve Nasuhiye Sokakları, Mercan Camii Çıkmazı, Mengene Çıkmazı, Muhmutpaşa Yokuşu, Sultan Mek. Çıkmazı ile Arpacılar, Asmaaltı, Çadırcılar, Hasırcılar, Kutucular, Marpuccular, Tarakçılar, Tahtakale, Uzunçarşı, Yorgancılar, Yalıköşkü ve Hamidiye Caddeleri."

CRUİSE YOLCULARI İÇİN ÖZEL TRAMVAY

Yayalaştırma çalışmalarına ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, çok ciddi turizm potansiyeli olan bu alanda yayalaştırma çalışmalarını sene başından itibaren TÜRSAB ile birlikte ilgili dernek ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yaptıklarını, amaçlarının bu çalışmaların turizm potansiyeline engel olmamasını da sağlamak olduğunu söyledi.  Cruise yolcularının çok sınırlı zamanda geldiklerini ve gelince de beş bin kişinin aynı anda geldiğine işaret eden Demir, bu yolcuların kısa zaman içinde hem İstanbul’u görsünler hem uygun zaman geçirsinler hem alışverişlerini yapsınlar diye bunların önünü açmak durumunda olduklarını ve TÜRSAB’ın da talebi üzerine 2010 yılına mahsus olarak cruise yolcularını taşıyan otobüslerin sadece
 Sultanahmet Meydanı’ndan girip, Ayasofya yönüne dönmeleri için bir yer ayarlandığını kaydetti. Demir, bu uygulama uyarınca her otobüsün ancak 15 dakika kalabildiğini ve oradan yolcularını bıraktıktan ya da aldıktan sonra ayrıldığını belirterek, şunları söyledi:
 
"Ancak bu bizim yayalaştırma projemizi zaman zaman sıkıntıda bırakıyordu. Ayrılan otobüsler burada duramadıkları için Yerebatan Sarnıcı’nın üzerinde durmaya başlamışlardı. Orada da sarnıç zarar görür diye endişe duyduk. Bunun çözümünü Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi ile görüştük. Gemilerin yanaştığı Salı Pazarı ile Sultanahmet Meydanı’ndaki tramvay durağının arkasına
 bir tane durak yaparak ve mevcut tramvay yolunu kullanmak suretiyle gemi yolcularının belki özel bir tramvayla Sultanahmet ve Beyazıt’a taşınmaları ve bunların tekrar demiryolu ile Salıpazarına götürülmesi çalışması var. Proje tamam. Ancak bazı bürokratik engeller var. Onlara da derdimizi anlattık. Umuyorum onları da aşacağız ve en kısa zamanda önümüzdeki seneye turizm sezonuna onu yetiştireceğiz. Bu Büyükşehir Belediyesinin desteği ve gayretiyle gerçekleşecek bir proje. Toplam 2 milyon TL’lik bir proje. Mayıs ayına yetişir diye ümit ediyorum."
AA

Basında yer alan diğer haberler:

 

Tarihî yarımada yılbaşından itibaren araç trafiğine kapanıyor

2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul, 2011'e yeni bir çehre ile girecek. Büyükşehir Belediyesi, eşsiz güzelliklere sahip şehrin turizm potansiyelini daha da artırmak için önemli bir düzenlemeyi hayata geçiriyor.

Sultanahmet, Sirkeci ve Beyazıt'ı içine alan 'Tarihî Yarımada' yılbaşından itibaren sabah 10.00'dan akşam 18.00'e kadar araç trafiğine kapatılacak. Böylece turistler Sultanahmet Camii, Ayasofya Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Kapalıçarşı, Mısır Çarşısı, Gülhane Parkı ve Beyazıt Camii gibi mekânları daha rahat gezebilecek. Proje tam 90 cadde ve sokağın trafiğe kapatılmasını öngörüyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Tarihî yarımada adım adım yayalaştırılacak. Hele metro faaliyete geçince araç trafiğinden iyice arınacak." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) 'Sirkeci Hocapaşa, Hobyar Mahallesi ve Çevresi Yayalaştırma ve Trafik Sirkülasyon Projesi', Beyazıt-Sultanahmet-Sirkeci tramvay güzergâhı ile Ragıp Gümüşpala Caddesi, Cemil Birsel Caddesi arasındaki bölgeyi kapsayan yeni bir yayalaştırma trafik sirkülasyon projesi çalışmasının yapılmasını kararlaştırdı. Karar uyarınca, 'Fatih ilçesi Ragıp Gümüşpala Caddesi, Prof. Dr. Cemil Bilsel Caddesi, Nuruosmaniye ve Ankara Caddesi arası Yayalaştırma ve Trafik Sirkülasyon Projesi' hazırlanarak, toplam 90 cadde ve sokağın trafiğe kapatılması öngörüldü. Sadece resmî araçlar, vilayet, konsolosluk, zabıta ve polis araçları, PTT ve bankalara ait araçlar, itfaiye ve cankurtaran araçlarının 24 saat giriş-çıkış yapabilmesine imkan tanınırken, yayalara bırakılmış alanlarda park yapılması da yasaklandı.

Proje hakkında bilgi veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, tarihî yarımadanın adım adım yayalaştırılacağını söylüyor. Tarihî yarımadadaki lastik tekerlekli araçların bölge açısından ciddi sıkıntı oluşturduğuna dikkat çeken Topbaş "UKOME, ana cadde ve meydanlarda bir düzenlenme yapıyor. Büyükşehir olarak İstanbul 2010 Ajansı ile bir yayalaştırma çalışmamız var." diyor. Topbaş, Laleli'nin yayalaştırıldığını hatırlatırken, "Şimdi de Sultanahmet yayalaştırılacak. Sert zemin düzenlemesi çalışmaları yapılıyor ve zemin çalışması biten yerler trafiğe kapatılıyor." ifadelerini kullanıyor. Laleli'deki esnafın yayalaştırma çalışmalarından memnun olduğuna değinen Başkan, şöyle devam ediyor: "Daha fazla insan rahatlıkla dolaşıp alışveriş yapabiliyor. Aynı şekilde tarihî yarımadada yayalaştırma çalışmaları sürecek. Yılbaşında bazı meydanlar araç trafiğine kapanacak."

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de çok ciddi turizm potansiyeli olan bu alanda yayalaştırma çalışmalarını sene başından itibaren TÜRSAB ile birlikte ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yaptıklarını söylüyor. Cruise (dev yolcu gemisi) yolcularının turizm potansiyeline değinen Demir, çok sınırlı zamanda 5 bin kişinin aynı anda geldiğini belirtiyor. Bu yolcular kısa zaman içinde hem İstanbul'u görsün hem de alışverişlerini yapsınlar diye 2010 yılına mahsus olarak yolcuları taşıyan otobüslerin sadece Sultanahmet Meydanı'ndan girip, Ayasofya yönüne dönmeleri için bir yer ayarlandığını kaydediyor. Her otobüsün ancak 15 dakika kalabildiğini aktaran Demir, yeni planlarını şöyle anlatıyor: "Ancak bu bizim yayalaştırma projemizi zaman zaman sıkıntıda bırakıyordu. Otobüsler burada duramadıkları için Yerebatan Sarnıcı'nın üzerinde durmaya başlamışlardı. Orada da sarnıç zarar görür diye endişe duyduk. Bunun çözümünü Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi ile görüştük. Gemilerin yanaştığı Salıpazarı ile Sultanahmet Meydanı'ndaki tramvay durağının arkasına bir tane durak yapıp mevcut tramvay yolunu kullanmak suretiyle gemi yolcularının özel bir tramvayla Sultanahmet ve Beyazıt'a taşınmaları ve tekrar demiryolu ile Salıpazarı'na götürülmesi çalışması var. Proje tamam. Bu Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ve gayretiyle gerçekleşecek bir proje. Toplam 2 milyon TL'lik bir proje. Mayıs ayına yetişir diye ümit ediyorum."

ESNAF, YAYALAŞTIRMA PROJESİNİ DESTEKLİYOR

Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği LASİAD Başkan Vekili Gıyasettin Eyüpkoca, tarihî yarımadanın kademeli olarak trafiğe kapatılmasını olumlu karşılıyor: "Yalnızca turizm ve vatandaşlar açısından değil, güvenlik ve temizlik açısından da çok önemli bir gelişme." Daha önce örnek olarak uygulanan bölgelerde yayalaştırmanın önemini gördüklerini ifade eden Eyüpkoca, "Esnaf, vatandaş herkes memnun. Dış Laleli'de yayalaştırma tamamlandı ve şimdi Alt Laleli de yayalaşacak. Bunun daha da yaygınlaşması taraftarıyız." diyor.

Eminönü Sanayici ve İşadamları Derneği ESİAD Kurucu Başkanı Cemal Çoban, yayalaştırma çalışmaları ile Eminönü'nün tarihî sokak kimliğini pekiştireceğini vurguluyor. Çoban, şunları söylüyor: "Kaliteli turist sayısı artacak. Tarihî dokunun görselliğini etkileyen araçlardan bölge kurtulmuş olacak. Biz istiyoruz ki Eminönü de Taksim-Talimhane gibi tamamen yayalaşsın, sokaklarımız tertemiz olsun ve insanlar güvenli bir şekilde dolaşsın."

Bölgedeki esnafın en büyük sorununun trafik olduğuna dikkat çeken Kapalıçarşı Esnafları Derneği Başkanı Hasan Fırat da projeyi destekliyor. Yayalaştırma ile turistlerin artık daha rahat alışveriş yapacağını dile getiren Fırat, şöyle konuşuyor: "Şehre turist çekmekten daha önemli olan bu turistlerin alışveriş yapmasını sağlamaktır. Yayalaştırma ile turistler trafikte vakit kaybetmeyecek. Çünkü Kapalıçarşı'ya 15 dakika yürüme mesafesindeki Laleli'den otomobillerle gelen turist, trafik nedeniyle bir buçuk saatte ancak gelebiliyor. Tur operatörleri de Kapalıçarşı için 2 saat süre ayırıyor. Yani yayalaştırma ile birlikte turistler artık alışveriş için daha fazla vakit ayırabilecek. Trafikteki araçların çekilmesiyle alanlar genişleyecek. Nerede ne yenir, ne içilir belli olacak. Yeşil alanlar daha geniş olacak ve turistler gazetesini-kitabını alıp rahatça okuyabilecek."
Zaman/SEVGİ KORKUT, MUZAFFER SALCIOĞLU 

Sultanahmet-Sirkeci-Beyazıt bölgesi trafiğe kapatılarak yayalaştırılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla Sultanahmet, Sirkeci ve Beyazıt'ı da içine alan alanda 90 cadde ve sokak 1 Ocak 2011 tarihi itibariyle trafiğe kapatılarak yayalaştırılacak.

Sirkeci Hocapaşa, Hobyar Mahallesi ve Çevresi Yayalaştırma ve Trafik Sirkülasyon Projesi”, Beyazıt-Sultanahmet-Sirkeci tramvay güzergahı ile Ragıp Gümüşpala Caddesi, Cemil Birsel Caddesi arasındaki bölgeyi kapsayan yeni bir yayalaştırma trafik sirkülasyon projesi çalışmasının yapılmasını kararlaştırdı.

Bu karar uyarınca, “Fatih ilçesi Ragıp Gümüşpala Caddesi, Prof. Dr. Cemil Bilsel Caddesi, Nuruosmaniye ve Ankara Caddesi arası Yayalaştırma ve Trafik Sirkülasyon Projesi” hazırlanarak, toplam 90 cadde ve sokağın trafiğe kapatılması öngörüldü.

Kararda sadece resmi araçlar, vilayet, konsolosluk, zabıta ve polis araçları, PTT ve bankalara ait araçlar, itfaiye ve cankurtaran araçlarının 24 saat giriş-çıkış yapabilmesine imkan tanınırken, yayalara bırakılmış alanlarda park yapılması da yasaklandı.

TRAFİĞE KAPATILACAK CADDE VE SOKAKLAR 

Karar uyarınca, 1 Ocak 2011 tarihinde uygulamaya girecek yayalaştırma projesi kapsamında trafiğe kapatılacak 90 cadde ve sokak şunlar:

“Ağa, Alacahamam, Arifpaşa, Aynacılar, Balkapanı, Bestekar Basri, Bezciler, Büyükbaş, Büyükpostane, Cağaloğlu Hamam, Celal Ferdi Gökçay, Cemal Nadir (bir kısmı), Cömert Türk, Çakmakçılar Yokuşu, Çarkçılar, Çarşıkapı Nuru, Ceridehane, Çökelik, Çuhacıhanı, Çeşnici, Deveoğlu Yokuşu, Direkli Hanı, Fındıkçılar, Fincancılar, Gümüş Haneli, Hanımeli, Hacı Küçük, Hakkı Tarık Us, Yavaşça Şahin, İmameci, Kadıoğlu, Kalçın, Kaputçular, Katırcıoğlu, Kefeli Han Sokak, Kılıççılar, Kızılhan, Köprücü, Kutlucu, Küçük Yıldızhan, Limoncu, Lütfullah, Macuncu, Mimar Vedat, Mahmutpaşa Hamamı, Mangalcı, Han Arkası Çıkmazı, Molla Fenari, Mühürdar Emin Paşa, Nargileci, Narlı Bahçe, Necip Efendi, Örücüler Kapısı, Paçacı, Paşa Camii, Rastıkçı, Sabuncu Hanı, Saka Mehmet, Sandalyeciler, Selvili Mescit, Sultan Mektebi, Şeker Ahmet Paşa, Şeyh Davut Hanı, Tahmis, Tarakçılar Hanı, Tasvir, Taşsavaklar, Tesbihci, Teskereci, Tığcılar, Tomruk, Adem Yavuz, Yeşil Dibekli ve Nasuhiye Sokakları, Mercan Camii Çıkmazı, Mengene Çıkmazı, Muhmutpaşa Yokuşu, Sultan Mek. Çıkmazı ile Arpacılar, Asmaaltı, Çadırcılar, Hasırcılar, Kutucular, Marpuccular, Tarakçılar, Tahtakale, Uzunçarşı, Yorgancılar, Yalıköşkü ve Hamidiye Caddeleri.”

CRUİSE YOLCULARI İÇİN ÖZEL TRAMVAY 

Yayalaştırma çalışmalarına ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, çok ciddi turizm potansiyeli olan bu alanda yayalaştırma çalışmalarını sene başından itibaren TÜRSAB ile birlikte ilgili dernek ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yaptıklarını, amaçlarının bu çalışmaların turizm potansiyeline engel olmamasını da sağlamak olduğunu söyledi.

Cruise yolcularının çok sınırlı zamanda geldiklerini ve gelince de beş bin kişinin aynı anda geldiğine işaret eden Demir, bu yolcuların kısa zaman içinde hem İstanbul'u görsünler hem uygun zaman geçirsinler hem alışverişlerini yapsınlar diye bunların önünü açmak durumunda olduklarını ve TÜRSAB'ın da talebi üzerine 2010 yılına mahsus olarak cruise yolcularını taşıyan otobüslerin sadece Sultanahmet Meydanı'ndan girip, Ayasofya yönüne dönmeleri için bir yer ayarlandığını kaydetti.

Demir, bu uygulama uyarınca her otobüsün ancak 15 dakika kalabildiğini ve oradan yolcularını bıraktıktan ya da aldıktan sonra ayrıldığını belirterek, şunları söyledi:

“Ancak bu bizim yayalaştırma projemizi zaman zaman sıkıntıda bırakıyordu. Ayrılan otobüsler burada duramadıkları için Yerebatan Sarnıcı'nın üzerinde durmaya başlamışlardı. Orada da sarnıç zarar görür diye endişe duyduk. Bunun çözümünü Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi ile görüştük. Gemilerin yanaştığı Salı Pazarı ile Sultanahmet Meydanı'ndaki tramvay durağının arkasına bir tane durak yaparak ve mevcut tramvay yolunu kullanmak suretiyle gemi yolcularının belki özel bir tramvayla Sultanahmet ve Beyazıt'a taşınmaları ve bunların tekrar demiryolu ile Salıpazarına götürülmesi çalışması var. Proje tamam. Ancak bazı bürokratik engeller var. Onlara da derdimizi anlattık. Umuyorum onları da aşacağız ve en kısa zamanda önümüzdeki seneye turizm sezonuna onu yetiştireceğiz. Bu Büyükşehir Belediyesinin desteği ve gayretiyle gerçekleşecek bir proje. Toplam 2 milyon TL'lik bir proje. Mayıs ayına yetişir diye ümit ediyorum.” 
Radikal

Sirkeci ve Beyazıt yeni yılda yayalaşıyor  

Sultanahmet, Sirkeci ve Beyazıt’ı da içine alan alanda 90 cadde 1 Ocak’ta yayalaşıyor. Yayalara ait alanlarda park yapmak da yasak

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla Sultanahmet, Sirkeci ve Beyazıt’ı da içine alan alanda 90 cadde ve sokak 1 Ocak 2011 tarihi itibariyle trafiğe kapatılarak yayalaştırılacak. UKOME ‘Sirkeci Hocapaşa, Hobyar Mahallesi ve Çevresi Yayalaştırma ve Trafik Sirkülasyon Projesi’, Beyazıt-Sultanahmet-Sirkeci tramvay güzergahı ile Ragıp Gümüşpala Caddesi, Cemil Birsel Caddesi arasındaki bölgeyi kapsayan yeni bir yayalaştırma trafik sirkülasyon projesi çalışmasının yapılmasını kararlaştırdı. Bu karar uyarınca, ‘Fatih ilçesi Ragıp Gümüşpala Caddesi, Prof. Dr. Cemil Bilsel Caddesi, Nuruosmaniye ve Ankara Caddesi arası Yayalaştırma ve Trafik Sirkülasyon Projesi’ hazırlanarak toplam 90 cadde ve sokağın trafiğe kapatılması öngörüldü.

Kararda sadece resmi araçlar, vilayet, konsolosluk, zabıta ve polis araçları, PTT ve bankalara ait araçlar, itfaiye ve cankurtaran araçlarının 24 saat giriş-çıkış yapabilmesine imkan tanınırken, yayalara bırakılmış alanlarda park yapılması da yasaklandı. • AA

Çalışma turizme engel olmayacak

l Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ciddi turizm potansiyeli olan bu alanda yayalaştırma çalışmalarını sene başından itibaren TÜRSAB ile ilgili dernek ve sivil toplum kuruluşlarıyla yaptıklarını belirtti. Amaçlarının bu çalışmaların turizm potansiyeline engel olmamasını da sağlamak olduğunu söyledi. Cruise yolcularının çok sınırlı zamanda geldiklerini ve gelince de beş bin kişinin aynı anda geldiğine işaret eden Demir, bu yolcuların kısa zaman içinde hem kenti görsünler hem uygun zaman geçirsinler hem alışverişlerini yapsınlar diye bunların önünü açmak durumunda olduklarını ve TÜRSAB’ın da talebiyle 2010’a mahsus olarak cruise yolcularını taşıyan otobüslerin sadece Sultanahmet Meydanı’ndan girip, Ayasofya yönüne dönmeleri için bir yer ayarlandığını kaydetti.

Gemiyle gelen  turiste özel tramvay

l Başkan Mustafa Demir, uygulama uyarınca her otobüsün 15 dakika kalabildiğini ve oradan yolcularını bıraktıktan ya da aldıktan sonra ayrıldığını belirterek, şunları söyledi: Ancak bu bizim yayalaştırma projemizi sıkıntıda bırakıyordu. Ayrılan otobüsler burada duramadıkları için Yerebatan Sarnıcı’nın üzerinde durmaya başlamışlardı. Sarnıç zarar görür diye endişeliydik. Çözüm için Ulaşım Dairesi ile görüştük. Gemilerin yanaştığı Salı Pazarı ile Sultanahmet Meydanı’ndaki tramvay durağının arkasına durak yaparak gemi yolcularının belki özel bir tramvayla Sultanahmet ve Beyazıt’a taşınmaları ve bunların tekrar demiryolu ile Salı Pazarı’na götürülmesi çalışması var. Ancak bürokratik engeller var. Umuyorum önümüzdeki seneye turizm sezonuna yetiştireceğiz. Bu Büyükşehir’in gayretiyle gerçekleşecek ve 2 milyon TL’lik bir proje. Mayıs’a yetiştireceğiz. 

Trafiğe kapatılacak cadde ve sokaklar

Proje kapsamında trafiğe kapatılacak 90 cadde ve sokak şunlar:

l Ağa, l Alacahamam, l Arifpaşa, l Aynacılar, l Balkapanı, l Bestekar Basri,

l Bezciler, l Büyükbaş, l Büyükpostane, l Cağaloğlu Hamam, l Celal Ferdi Gökçay, l Cemal Nadir (bir kısmı), l Cömert Türk,

l Çakmakçılar Yokuşu, l Çarkçılar, l Çarşıkapı Nuru, l Ceridehane, l Çökelik, l Çuhacıhanı, l Çeşnici, l Deveoğlu Yokuşu,

l Direkli Hanı, l Fındıkçılar, l Fincancılar,

l Gümüş Haneli, l Hanımeli, l Hacı Küçük, l Hakkı Tarık Us, l Yavaşça Şahin, l İmameci, l Kadıoğlu, l Kalçın, l Kaputçular,

l Katırcıoğlu, l Kefeli Han Sokak, l Kılıççılar, l Kızılhan, l Köprücü, l Kutlucu, l Küçük Yıldızhan, l Limoncu, l Lütfullah, l Macuncu, l Mimar Vedat, l Mahmutpaşa Hamamı, l Mangalcı, l Han Arkası Çıkmazı,

l Molla Fenari, l Mühürdar Emin Paşa,

l Nargileci, l Narlı Bahçe, l Necip Efendi, l Örücüler Kapısı, l Paçacı, l Paşa Camii, l Rastıkçı, l Sabuncu Hanı, l Saka Mehmet, Sandalyeciler, l Selvili Mescit, l Sultan Mektebi, l Şeker Ahmet Paşa, l Şeyh Davut Hanı, l Tahmis, l Tarakçılar Hanı,

l Tasvir, l Taşsavaklar, l Tesbihci, l Teskereci, l Tığcılar, l Tomruk, l Adem Yavuz, l Yeşil Dibekli, l Nasuhiye sokakları, l Mercan Camii Çıkmazı, l Mengene Çıkmazı,

l Muhmutpaşa Yokuşu, l Sultan Mek. Çıkmazı, lArpacılar, lAsmaaltı, l Çadırcılar,

l Hasırcılar, l Kutucular, l Marpuccular,

l Tarakçılar, l Tahtakale, l Uzunçarşı, l Yorgancılar, l Yalıköşkü l Hamidiye caddeleri.
Star


Geri Dön