05 / 05 / 2024

Sultanahmet'te Ölüm Tehlikesi yazılı kukalar kalktı!

Sultanahmet'te Ölüm Tehlikesi yazılı kukalar kalktı!

Sultanahmet'te 'Elektrik geçmiyor' denilen kablolar sökülüp betonla örtüldü!  İstanbul 2010 Kültür Başkenti Ajansı desteği ile İBB kontrolörlüğünde Güçlü İnşaat San. Tic. Ltd. şžti. tarafından yürütülen inşaat 17 aydır devam ediyor



 

‘Sultanahmet Meydanı Zemin Kaplama ve Peyzaj Rehabilitasyon Bakım ve Onarımı ' projesi kapsamında yaptırılan yenileme çalışmaları sırasında, Sultanahmet Parkı 'ndaki ölüm tehlikesine Radikal 7 Eylül günü ‘Ölüme Davet ' manşetiyle dikkat çekmişti.

17 aydır süren çalışma kapsamında parktaki ışıklandırma direkleri yaz başında söküldü. Açıkta kalan elektrik kabloları, uçları bantlanıp ‘Ölüm Tehlikesi ' yazılı sarı kukalarla ‘örtüldü '. Ancak bu kukalar zamanla devrildi ve kablolar açığa çıktı.

Türkçe ‘Ölüm Tehlikesi ' uyarısını okuyamayan turistler kukaların etrafında sere serpe oturuyor, ayaklarını üzerlerine koyuyor, adeta ölüme davetiye çıkarıyordu. Radikal 3 gün önce manşetten bu tehlikeye dikkat çekti. Hem esnaf hem de turizm sektörü parkta yaşananlara büyük tepki gösterdi.

‘Tehlike yok '

İnşaatın kontrolörlüğünü yapan İBB ise önceki gün bir açıklama yaparak “Tehlike yok ” dedi. İBB 'den yapılan açıklamada ‘yüksek izolasyonlu ' kukaların, İBB tarafından ana arterlerde araçların hasar verdiği direklerin yerine yenisi dikilinceye kadar kullanıldığı vurgulandı. İBB ayrıca meydandaki elektrik kablolarında enerji olmadığını, aydınlatmanın geçici olarak hava hatlarıyla sağlandığını belirterek ‘ ‘O hatlarda elektrik yok ' ' dedi.

Ancak önceki gün bu yönde açıklama yapan İBB dün ise tüm kukaları kaldırdı. İBB şžehir Aydınlatma ve Enerji Müdürlüğü 'ne bağlı ekipler dün parktaki tüm kukaları topladı. Elektrik olmadığı iddia edilen kablolar söküldü. Eski ışıklandırma direklerinden kalan demir aksam kesildi.

Güvenlik şeridi çekildi

Tüm bu işlemler yapılırken de İBB görevlileri çevredeki turistler için güvenlik şeridi çekti. Kabloları büyük bir titizlikle çıkaran görevliler, çukuru da betonla kapattı.

 

Parkta yaşanan sıkıntının giderilmesinden dolayı turizm sektörü de memnun. Kimseye zarar gelmeden sorunun çözülmesinden dolayı Radikal 'e teşekkür eden SUYAD (Sultanahmet Turizm ve Yatırımcılar Derneği) yetkilileri, Sultanahmet 'te inşaatın da bir an önce bitirilmesini istedi. İstanbul 2010 Kültür Başkenti Ajansı desteği ile İBB kontrolörlüğünde Güçlü İnşaat San. Tic. Ltd. şžti. tarafından yürütülen inşaat 17 aydır devam ediyor.

RADİKAL

 


Geri Dön