06 / 05 / 2024

Sultanahmet'teki bitmeyen düzenlemelere tepki yağıyor!

Sultanahmet'teki bitmeyen düzenlemelere tepki yağıyor!

Her gün çoluk çocuk binlerce turistin gezdiği Sultanahmet Meydanı 'nda aylar önce sökülen elektrik direklerinin yerine üzerinde ‘Ölüm Tehlikesi ' yazılı sarı kukaların konulması turizmcileri de çıldırttı



Sultanahmet Meydanı'ndaki 'Ölüm Tehlikesi' yazılı sarı kukalara tepki yağdı. Turizmciler: 17 aydır düzenleme bitmedi.

Her gün çoluk çocuk binlerce turistin gezdiği Sultanahmet Meydanı 'nda aylar önce sökülen elektrik direklerinin yerine üzerinde ‘Ölüm Tehlikesi ' yazılı sarı kukaların konulması turizmcileri de çıldırttı. Radikal 'in dün ‘Ölüme Davet ' manşetiyle duyurduğu skandala tepki yağıyor.

Büyükşehir: O hatlarda elektrik yok

Büyükşehir Belediye Başkanlığı 'ndan yapılan açıklamada ise kukalarda elektrik olmadığı vurgulandı: “Düzenlemesi yapılan meydandaki elektrik kablolarında enerji yoktur. Meydanın aydınlatılması geçici olarak hava hatlarıyla enerji verilerek yapılmaktadır. ”

Açıklamada, “Ölüme davetiye çıkardığı iddia edilen yüksek izolasyonlu kukalar; İBB tarafından ana arterlerde araçların hasar verdiği direklerin yerine yenisi dikilinceye kadar elektrik kazalarını önlemek açısından kullanılıyor. Sultanahmet Meydanı 'nda yeşil alanda düzenleme öncesinde zaten enerjisi arızalı olan direklerin temelindeki tellere vatandaşların ayağının takılıp düşmemesi ve kablo kirliliğini önlemek amacı ile konulmuştur ” denildi.

Ancak 17 aydır bir türlü bitmeyen düzenleme çalışması esnaf ve turizmciyi bezdirdi.
SUYAD (Sultanahmet Turizm ve Yatırımcıları Derneği) Başkanı Kaan Koç ‘ ‘17 aydır bu inşaat yüzünden mahvolduk. Parkın etrafında güvenlik önlemi alınmadı. İnsanların hayatı ile oynanıyor. O kadar büyük bir koordinasyon eksikliği var ki... Bakın elektrik kabloları ortada geziyor, Park ve Bahçeler Müdürlüğü parkı suluyor ' ' dedi.

Sanki dağları deliyorlar!

Büyükşehir Belediyesi kontrolörlüğünde devam eden ‘Sultanahmet Meydanı Zemin Kaplama ve Peyzaj Rehabilitasyon Bakım ve Onarımı ' çalışmasının bir türlü bitmemesi eleştiri konusu. SUYAD Başkanı Koç, isyan etti:

‘ ‘Sayın Başbakan ‘Sultanahmet gözbebeğimiz ' demişti. Gözbebeğini aylardır oydular. Sanki dağları deliyorlar. Okmeydanı tünelleri 6 ayda bitirildi. Sultanahmet 'te kaldırımları 17 aydır değiştiremediler. Can tehlikesi var. Dünya burada. Bir turist elektrik akımına kapılsa dünyaya rezil oluruz. ' '

İstabul İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili de uyarılardaki dil sorununa dikkat çekti.

Radikal 'e teşekkür

Bilgili, “Öncelikle Radikal 'in uyarıcı haberi için teşekkür ederiz. İstanbul turizminin kalbi olan Sultanahmet Meydanı 'nda her türlü düzenleme ve inşa çalışmasında uyarı konularına özel bir önem verilmesi gerekmektedir. Uyarı levhaları uluslararası kriterlere uygun şekilde, Türkçe-İngilizce hazırlanmalı' dedi.
Radikal/Ömer Erbil


Geri Dön