Sultanbeyli Millet Bahçesi'nin imar planları onaylandı!
Sultanbeyli Millet Bahçesi'nin imar planlarına onay verildi. Plan çerçevesinde 85 bin metrekare büyüklüğündeki hazine arazisinin 65 bin metrekaresi millet bahçesine, 18 bin metrekaresi de konuta ayrıldı.
Sultanbeyli Millet Bahçesi'nin imar planlarına onay verildi. Plan çerçevesinde 85 bin metrekare büyüklüğündeki hazine arazisinin 65 bin metrekaresi millet bahçesine, 18 bin metrekaresi de konuta ayrıldı. Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; konutların yüksekliği 7 kat olarak belirlendi. Millet bahçesi ve konut alanında toplam 30 bin 360 metrekare inşaat hayata geçirilebilecek.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “Sultanbeyli Millet Bahçesi Projesi” inşa edilmek amacıyla yatırım programına alınan Mimar Sinan Mahallesi'ndeki maliye hazinesine ait 85 bin 685 metrekare büyüklüğündeki parselin planları Sultanbeyli Belediyesi'nce değiştirildi. Bakanlık plan değişikliğine onay verdi ve askıya çıkardı. Parsel, mevcut planlarda genel olarak “Sosyo-Kültürel Tesis” kısmen de konut, park, dini tesis, teknik alt yapı alanında bulunuyordu.
KONUT ALANI BÜYÜTÜLDÜ
Sultanbeyli Belediyesi'nin hazırladığı plan değişikliğiyle boş durumdaki yapılaşmamış parsel Millet Bahçesi ve konut alanı şeklinde planlandı. Eski planda konut fonksiyonu tanınan bölüm yeni planda 13 bin metrekareden 18 bin metrekareye yükseltildi. Plan açıklama raporunda, “olası afet riskini bertaraf etmek üzere yaşam kalitesi yüksek yeni yerleşim alanı olarak kullanılması üzere rezerv alanlar(yeni konut alanları) oluşturulmasının” hedeflendiği belirtildi. Mevcut 30 bin 113 metrekarelik açık ve yeşil alanların da 65 bin 472 metrekareye yükseltildiği ifade edildi.
MİLLET BAHÇESİNE 30 BİN METREKARE İNŞAAT
Yapılan değişiklikle 65 bin 472 metrekare büyüklüğünde alan Millet Bahçesi, 18 bin metrekare de konut alanı şeklinde ayrıldı. Konut alanında emsal 1.50 yüksek sınırı da 7 kat olarak belirtildi. Millet Bahçesi'ndeki yapılar için emsal 0.05, yükseklik 2 kat olarak belirlendi. Parselin tümünde 30 bin 360 metrekare büyüklüğünde inşaat hayata geçirilecek. Plan açıklama raporunda, eski plana göre yapı yoğunluğunun 22 bin metrekare düşürüldüğüne dikkat çekildi
TİCARİ BİRİMLER, KIRAATHANE, MESCİT
Millet bahçesine, çocuk oyun alanları, etkinlik alanları, tematik bahçeler, yürüyüş, koşu ve bisiklet yolları, egzersiz alanları, aktif yeşil alanlar, sebze-meyve bahçeleri, biyolojik gölet, küçük ticari birimlerin bulunduğu ticari alanlar, millet kıraathanesi, sosyal tesisler, kütüphane, mescit ve otopark inşa edilebilecek.
İBB GÖRÜŞÜ: UYGUN DEĞİL
Plan değişikliğine ilişkin açıklamalarda bulunan İBB Ulaşım Daire Başkanlığı, değişikliği bölgesel ulaşım sistemi kapsamında uygun görmedi. Mevcut planda park şeklinde işaretli alanın konut alanına alınarak yapılaşmaya açıldığı ve bu durumun inşaat alanının artışına neden olarak ulaşıma ek yük getireceğine dikkat çekildi.
İstanbul’da 3 askeri alanda Millet Bahçesi mi yapılacak?