19 / 05 / 2024

Sultangazi arsasına rekor teklif!

Sultangazi arsasına rekor teklif!

Sultangazi Habipler ihalesi 1 milyar 325 milyon TL'yi gördü



Emlak Konut GYO´nun düzenlediği Sultangazi Habipler ihalesi ders kitaplarına girecek bir artış yaşadı. 100 milyon TL'den başlayan fiyat, bir milyar 325 milyon TL'yi gördü

Emlak Konut GYO´nun düzenlediği Sultangazi Habipler arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihalesi, ders kitaplarına girecek bir artış yaşadı. İlk kez ihaleye çıktığında 100 milyon TL arsa değeri ve 20 milyon TL kurum payı önerilen ticaret merkezi arsası, ilkinin iptalinin ardından yapılan ikinci ihalenin pazarlık oturumunda 1milyar 325 milyon TL arsa değeri ve 424 milyon TL´de kurum payını gördü.

Sultangazi Habipler arsasının pazarlık oturumunda en yüksek teklif Ege Yapı-Artcon İnşaat-Emlak Pazarlama İnşaat Ortak girişiminden geldi. Ortak girişim, arsaya 1 milyar 325 milyon TL değer biçerken kurum payı olarak 424 milyon TL önererek ipi göğüsleyen taraf oldu. Ege Yapı-Artcon İnşaat-Emlak Pazarlama Ortak Girişimi ilk oturumda arsaya 550 milyon TL değer biçerken Emlak Konut´a kurum payı olarak 165 milyon TL vereceğini açıklamıştı.

Emlak Konut GYO, daha önce gerçekleştirdiği Sultangazi Habipler arsa ihalesinde `fiyatları yeterince yüksek bulmadığı" gerekçesiyle iptal etmiş ve yeniden ihaleye çıkmıştı. İkinci ihalenin pazarlık oturumunda arsaya rekor teklifler geldi.

Pazarlık aşamasında en yüksek ikinci teklif Eryap Mühendislik-Doğu İnşaat ortak girişiminden geldi. Ortak girişim arsaya bir milyar 350 milyon TL değer biçerken kurum payı olarak 405 milyon TL önerdi. Eryap Mühendislik-Doğu İnşaat Ortak Girişimi ilk oturumda arsaya 300 milyon TL fiyat biçerken kuruma 90 milyon TL aktarabileceğini belirtmişti.

İhalenin pazarlık aşamasına katılan üçüncü ve son firma ise Dumankaya oldu. Dumankaya arsaya 865 milyon TL değer biçerken kurum payı olarak 260 milyon 451 bin 500 TL önerdi. Firma ilk oturumda arsa için 300 milyon TL´lik bir değer öngörürken kuruma 60 milyon TL aktarabileceğini açıklamıştı.

İhalenin ilk oturumunda Nurol GYO-Nurol İnşaat Ortak Girişimi arsaya 850 milyon TL değer biçmiş ve Emlak Konut´a da kurum payı olarak 102 milyon TL verebileceğini açıklamıştı. Ortam girişim sözlü teklif turlarından önce ihaleden çekildiğini açıkladı.

Emlak Konut GYO ihale komisyonu isteklilere ait yazılı teklifleri inceledikten sonra kararını şirket yönetim kuruluna sunacak. İhaleyi hangi tarafın kazandığı yapılacak açıklamalarla belli olacak.

Sultangazi´ne olmuştu?

Sultangazi arsası için Emlak Konut GYO ihale düzenlemiş ve ihaleye tek başına giren Kuruluş İnşaat-Precast Beton-Doğu İnşaat Ortak girişimi, ilk oturumda verdiği arsa fiyatını tam altı kat yükselterek 100 milyon TL'den 600 milyon TL'ye çıkarmıştı. Kuruma vereceği payı da 8'e katlayan ortam girişim, ilk oturumda sunduğu 20 milyon TL'lik teklifi ikinci oturumda 162 milyon TL'ye çıkarmıştı. Tüm bu artışa rağmen Emlak Konut GYO´nun ihale komisyonundan çıkan karar iptal yönünde oldu.

180 metreye kadar yükselebilir

İstanbul Sultangazi Habipler´deki 166 bin 692 metrekare büyüklükteki arsanın özel koşullu 2.2 emsal değeri bulunuyor. Arsa üzerine 366 bin 722 metrekare ticaret imarlı inşaat yapma imkanı var. Plan notlarına göre yapılacak binanın 180 metreye kadar yükselme izni mevcut.
Emlakkulisi


Geri Dön