İhale

Sultangazi'de 4.6 milyon TL'ye icradan satılık 3 ev!

Gaziosmanpaşa 2. Satış Memurluğu, Sultangazi İlçesi, Gazi Mahallesi'nde bulunan 3 evi satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin satış bedeli 4 milyon 625 bin TL olarak belirlendi.

Gaziosmanpaşa 2. Satış Memurluğu, Sultangazi İlçesi, Gazi Mahallesi'nde bulunan 3 evi 4 milyon 625 bin TL'ye satıyor. Gayrimenkulün ihalesi 9 Aralık 2019 günü gerçekleşecek.

T.C. GAZİOSMANPAŞA 2. (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : İstanbul İl, Sultangazi İlçe, 907 Ada, 1 Parsel, Gazi Mahalle/Köy, 1 Nolu Bağımsız Bölüm Taşınmaz Tıp Merkezi olarak işletilen betonarme karkas inşaat olup, 12- 15yıl önce inşa edilmiş Bodrum+Zemin+4 Normal+ Çatı Katlı bina olup, asansörlü, otoparksız, dış cephesi alüminyom cam giydirme ve ısı yalıtımlı olan , sık yapılaşmanın olduğu, alt yapısı tamamlanmış, suelektrik vealt yapıtesisatı olan, cephe aldığı cadde üzerinde iseher türlü işletmeyi barındıran konut ticaret alanında kalan, toplu taşıma araçları ile ulaşımın kolayve rahat sağlandığı, tapu kaydında belirtilen bağımsız bölümler birleştirilerek tek bir bağımsız bölüm gibi kullanılan, projesi ile büyük ölçüde aynı mahaller şeklinde kullanımda olduğu, projeden farklı olarak bodrum katında sığınak mahalinde kullanıma dahil edilmiş olduğun, çatı kaydında değişiklik yapılıp 130 M2 ilave edildiği, Projeye göre, 1 numaralı bağımsız bölüm bodrum kat, zemin kat, 1 ve 2 normal kattan oluşmakta olup, bodrum katta Sığınak, 3 Duş, Lavoba, 3 WC, Ultrasyon Radyolog Doktoru, Röntgen, Elektrik Odası ve Hol,zemin kattaBekleme Salonu, Danışma, Hol, Acil Gözlem Odası,Muayne Odası, Röntgen Banyosu, Oda, Halkla İlişkiler, Hemşire ve Hasta Müracaat, Santral mahallerinden, 1 normal kat; Çocuk Hastalıkları, 5 muayene, kadın doğum muaynesi, lavoba, 2 WC, Diş, beklemesalonu ve hol mahallerinden, 2.NORMAL KAT : 7 hasta odası. Duş ,WC. Özürlü hasta odası, hasta holü ve depo mahallerinden oluşmaktadır. Bina genelinde mahallerinin döşemesinin mermer, ıslak hacimlerinise seramik olduğu, duvarlarının sıva+boyalı olduğu, tavanlarınınalçıpan, spot aydınlatmalı, pencerelerinin alüminyum ve kapılarının panel kapı olduğu görülmüştür.

Adresi : Gazi Mahallesi, İsmetpaşa Caddesi, 1345. Sokak, No:61 Sultangazi / İSTANBUL
Arsa Payı : 450/900
İmar Durumu : İnşaat tarzı Parsel 30/12/2011 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli, Sultangazi İmar Planında, Bitişik Nizam, 5 katlı konut+ticaret alanında kalmaktadır.
Kıymeti : 2.550.000,00 TL
KDV Oranı : Yüzde 18
Kaydındaki Şerhler :Tapu kaydında 32/64 Hisse maliki Harun Kaya hissesinde T.C. Ziraat Bankası A.Ş. lehine ipotek kurulu olup, taşınmaz ipotek baki kalmak kaydı ile satılacaktır. 26/06/2019 tarihi itibari ile güncel borç miktarı (doğacak risk, işleyecek faiz, diğer masraflar, icra harç ve masrafları hariç) 5.961,90 TL'dir.
1. Satış Günü : 09/12/2019 günü 14:00 - 14:05 arası
2. Satış Günü : 06/01/2020 günü 14:00 - 14:05 arası
Satış Yeri : Gaziosmanpaşa Adliyesi Ek Hizmet Binası Mezat Salonu -

2 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : İstanbul İl, Sultangazi İlçe, 907 Ada, 1 Parsel, Gazi Mahalle/Köy, 2 Nolu Bağımsız Bölüm Taşınmaz Tıp Merkezi olarak işletilen betonarme karkas inşaat olup, 12- 15 yıl önce inşa edilmiş Bodrum+Zemin+4 Normal+ Çatı Katlıbina olup, asansörlü, otoparksız, dış cephesi alüminyom cam giydirme ve ısı yalıtımlı olan , sık yapılaşmanın olduğu, alt yapısı tamamlanmış, suelektrik vealt yapıtesisatı olan, cephe aldığı caddeüzerinde iseher türlü işletmeyi barındıran konut ticaret alanında kalan, toplu taşıma araçlar ıile ulaşımın kolayve rahat sağlandığı, tapu kaydında belirtilen bağımsız bölümler birleştirilerek tek birbağımsız bölüm gibi kullanılan, projesi ile büyük ölçüde aynı mahaller şeklinde kullanımda olduğu, projeden farklı olarak bodrum katında sığınak mahalinde kullanıma dahiledilmiş olduğun, çatı kaydında değişiklik yapılıp130 M2 ilave edildiği, Projeye göre, 2 numaralı bağımsız bölüm 3. normal katta olup, her ne kadar tapu kaydında daire olarak gözükse dahi dükkan olarak kullanılmakta olduğundan, bu nedenle KDV oranı ona göre belirlenmiş olup,7 Hasta odası, duş, WC, özürlühasta odası, hastaholüve depo mahallerinden oluşmaktadır. Bina genelinde mahallerinin döşemesinin mermer, ıslak hacimlerin ise seramik olduğu, duvarlarının sıva+boyalı olduğu, tavanlarının alçıpan, spot aydınlatmalı, pencerelerinin alüminyum ve kapılarının panel kapı olduğu görülmüştür.

Adresi : Gazi Mahallesi, İsmetpaşa Caddesi, 1345. Sokak, No:61Sultangazi / İSTANBUL
Arsa Payı : 200/900
İmar Durumu : İnşaat tarzı Parsel 30/12/2011 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli, Sultangazi İmar Planında, Bitişik Nizam, 5 katlı konut+ticaret alanında kalmaktadır.
Kıymeti : 925.000,00 TL
KDV Oranı : Yüzde 18
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydında 32/64 Hisse maliki Harun Kaya hissesinde T.C. Ziraat Bankası A.Ş. lehine ipotek kurulu olup, taşınmaz ipotek baki kalmak kaydı ile satılacaktır. 26/06/2019 tarihi itibari ile güncel borç miktarı (doğacak risk, işleyecek faiz, diğer masraflar, icra harç ve masrafları hariç) 5.961,90 TL'dir.
1. Satış Günü : 09/12/2019 günü 14:30 - 14:35 arası
2. Satış Günü : 06/01/2020 günü 14:30 - 14:35 arası
Satış Yeri : Gaziosmanpaşa Ek Hizmet Binası Mezat Salonu -

3 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : İstanbul İl, Sultangazi İlçe, 907 Ada, 1 Parsel, Gazi Mahalle/Köy, 3 Nolu Bağımsız Bölüm Taşınmaz Tıp Merkeziolarak işletilen betonarme karkas inşaat olup, 12- 15 yıl önce inşa edilmiş Bodrum+Zemin+4 Normal+ Çatı Katlıbina olup, asansörlü, otoparksız, dış cephesi alüminyom cam giydirme ve ısı yalıtımlı olan , sık yapılaşmanın olduğu, alt yapısı tamamlanmış, su elektrik ve alt yapı tesisatı olan, cephe aldığı caddeüzerinde ise her türlü işletmeyi barındıran konut ticaret alanında kalan, toplu taşıma araçlar ıile ulaşımın kolay ve rahat sağlandığı, tapu kaydında belirtilen bağımsız bölümler birleştirilerek tek bir bağımsız bölüm gibi kullanılan, projesi ile büyük ölçüde aynı mahaller şeklinde kullanımda olduğu, projeden farklı olarak bodrum katında sığınak mahalinde kullanıma dahiledilmiş olduğun, çatı kaydında değişiklik yapılıp130 M2 ilave edildiği, Projeye göre, 3 numaralı bağımsız bölüm 4. normal katta olup, her ne kadar tapu kaydında çatı piyesli daire olarak gözükse dahi dükkan olarak kullanılmakta olduğundan, bu nedenle KDV oranı ona göre belirlenmiş olup,4.NORMAL KAT : Ameliyathane, Steril Oda, 3 Duş,WC, Bay Soyunma, Bayan Soyunma, Doktor Dinlenme, bekleme, doğumhane, müdahale, yeni doğan bebekodası ve hol mahallerinden, ÇATIKATI:Makine Dairesi mahallerinden oluşmaktadır. Bina genelinde mahallerinin döşemesinin mermer, ıslak hacimlerin ise seramik olduğu, duvarlarının sıva+boyalı olduğu, tavanlarının alçıpan, spot aydınlatmalı, pencerelerinin alüminyum ve kapılarının panel kapı olduğu görülmüştür.

Adresi : Gazi Mahallesi, İsmetpaşa Caddesi, 1345. Sokak, No:61 Sultangazi / İSTANBUL
Arsa Payı : 250/900
İmar Durumu : İnşaat tarzı Parsel 30/12/2011 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli, Sultangazi İmar Planında, Bitişik Nizam, 5 katlı konut+ticaret alanında kalmaktadır.
Kıymeti : 1.150.000,00 TL
KDV Oranı : Yüzde 18
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydında 32/64 Hisse maliki Harun Kaya hissesinde T.C. Ziraat Bankası A.Ş. lehine ipotek kurulu olup, taşınmaz ipotek baki kalmak kaydı ile satılacaktır. 26/06/2019 tarihi itibari ile güncel borç miktarı (doğacak risk, işleyecek faiz, diğer masraflar, icra harç ve masrafları hariç) 5.961,90 TL'dir.
1. Satış Günü : 09/12/2019 günü 15:00 - 15:05 arası
2. Satış Günü : 06/01/2020 günü 15:00 - 15:05 arası
Satış Yeri : Gaziosmanpaşa Adliyesi Ek Hizmet Binası Mezat Salonu

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin yüzde 50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20'si oranında pey akçesi(teminat yatıralabilecek hesap no Vakıfbank Gaziosmanpaşa Şubesi- TR76 0001 5001 5800 7301 7634 93) veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Her üç bağımsız bölümün tapu kaydında 32/64 Hisse maliki Harun Kaya hissesinde T.C. Ziraat Bankası A.Ş. lehine ipotek kurulu olup, taşınmaz ipotek baki kalmak kaydı ile satılacaktır. 26/06/2019 tarihi itibari ile güncel borç miktarı (doğacak risk, işleyecek faiz, diğer masraflar, icra harç ve masrafları hariç) 5.961,90 TL'dir.7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/2 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.23/10/2019