Genel

Sultangazi'de icradan 669 bin TL'ye satılık arsa!

Gaziosmanpaşa 1. İcra Müdürlüğü, İstanbul İli, Sultangazi İlçesi, 50. Yıl Mahallesi, 2598 Ada, 13 Parselde yer alan 143 metrekare arsayı satışa sunuyor

Gaziosmanpaşa 1. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

GAZİOSMANPAşžA BİRİNCİ İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN
GAYRİMENKULUN AçIK ARTIRMA İLANI

DOSYA NO: 2007/1826 TAL.

Satılarak paraya çevrilmesine karar verilen gayrimenkulun;

TAPU KAYDI: İstanbul ili, Sultangazi İlçesi, 50. Yıl Mah., 2598 ada, 13 parsel sayılı 143 m2 miktarlı arsanın 1/6 hissesi Hüseyin kızı Fatma Taştemir, 5/6 hissesi Hasankızı Endam Altınsoy adına kayıtlıdır.

İMAR DURUMU: İstanbul İli, Sultangazi İlçesi, 50. Yıl Mah. 1/14 pafta, 2598 ada, 13 parsel sayılı 143 m2 miktarlı arsa Sultangazi Belediye Başkanlığı İmar ve şžehircilik Müdürlüğü tarafından tanzim ve tasdik edilmiş olan 05.07.2007 tarih ve 21588/540287 sayılı yazısına göre 14.02.1996 tasdik tarihli, 1/1000 ölçekli Cebeci imar planında bitişik nizam 4 katlı (H=12.50m) konut alanında kaldığı belirtilmiştir.

TAşžINMAZIN ÖZELLİKLERİ: Arsa üzerinde Uğur Mumcu Mah., 2114 Sokak'tan 15 kapı numarası alan, bodrum, zemin, dört normal ve çekme katlı BAK tarzında ikmal edilmiş binanın parsel üzerinde bulunduğu, bodrum katın garaj, zemin katın işyeri, normal katlar ile çekme katın birer daire olarak kullanıldığı görülmüştür.

Bina cephesinin BTB (cam mozaik) kaplandığı, giriş kapısının demir, sahanlıkların paledyen, merdiven basamakları hazır mozaik kaplı, korkulukları yapılı, zemin kat işyeri camekanının alüminyum, daire pencerelerinin plastik olduğu tespit edilmiştir. Daire içinde antre, mutfak, tuvalet ve banyo döşeme kaplamasının paledyen, oda ve salon döşeme kaplamasının marley yapıldığı, banyo ve tuvalet duvarlarının yarıya kadar fayans kaplandığı, mutfak tezgahı ile alt üst dolabının bulunduğu görülmüştür. Bodrum ve zemin katın her birinin 120 m2, normal katların her birinin 140 m2, çekme katın 110 m2, binanın tamamının 910 m2 olduğu hesaplanmıştır.

TAşžINMAZA TAKDİR OLUNAN DEĞER: 669.500,00 TL.

SATIşž şžARTLARI:

1- Gayrimenkulun 1'nci satışı 19.04.2011 günü saat 09.00-09.10 arasında GAZİOSMANPAşžA 1.İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDE açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60/ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedel ile alıcı çıkmaz ise en çok artıranın taahhüdü baki kalmak kaydı ile birinci sıradaki yazılı gayrimenkul, 29.04.2011 günü aynı yerde ve aynı saatte açık artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise satış talebi düşecektir.

2-Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, ihale Damga Vergisi, tapu alım harcı ve masrafları alıcıya ait olup tellaliye resmi, tapu satım harcı ve birikmiş vergi borcu satış bedelinden ödenecektir. Katma Değer Vergisi Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca ihalesi yapılan taşınmazın KDVsi alıcıya aittir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi taktirde hakları tapu sicili ile sabit   olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4-İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ve masraflar ayrıca hükme hacet kalmaksızın müdürlüğümüzce tahsil olunacak bu fark varsa teminat bedelinden öncelikle alınacaktır.
takdirde isteyene bir örneği verilecektir.

6-Dosyada ilgisi bulunupta kendilerine tebligat yapılamayanlara ve taşınmaz üzerinde hissesi bulunupta yapılan tebligatları bila dönenlere dosyadan yapılan gazete ilanının İİK.nun 127 maddesi uyarınca tebligat yerine geçmesine,

7-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2007/1826 TAL. sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.02.03.2011
İİK.126 (*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. Yönetmelik Örnek No:27


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com